Trude Hesterberg: cast.
Er zijn 23 films gevonden.

La Ragazza della salina

1957 | Drama

Joegoslavië​/​​Duitsland​/​​Italië 1957. Drama van Frantisek Cáp. Met o.a. Isabelle Corey, Marcello Mastroianni, Peter Carsten, Jester Naefe en Mario Adorf.

Een aantrekkelijk weesmeisje doet hartstocht en rivaliteit in een vissersdorp hoog oplaaien; en ze wordt zelfs van moord verdacht. Een brave visser bewijst haar onschuld en zal haar daarmee definitief veroveren. Alle clichés van de Duitse streekroman zijn verplaatst naar en verhevigd door een zuidelijke situering, in de omgeving van Triëst. Ook bekend als MÄNNER UND MÄDCHEN.

Es wird alles wieder gut

1957 | Komedie

Duitsland 1957. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Johanna Matz, Paul Hartmann, Trude Hesterberg, Franz Schafheitlin en Bernard Wicki.

Als de vader van Beate Horstmann komt te overlijden, stort haar wereldje ineen. Ze kan haar school niet meer afmaken, maar ze krijgt een baantje bij de tv (die net in opkomst is) als secretaresse. Haar baas is de sympathieke, maar verlegen Dr. Johann Krapp (Wicki). Toch blijkt onze Beate onder een gelukkig gesternte geboren te zijn: ze heeft zangtalent en met behulp van de handige Peter Link (Biederstaedt) stijgt ze snel naar de top. Dan moet Beate kiezen tussen Peter en Johann. Onrealistisch, lichthartig gedroom uit het tijdperk van het Wirtschaftwunder, niet oncharmant gebracht en gespeeld, maar op den duur verslagen door Vadertje Tijd. Het scenario werd geschreven door Robert A. Stemmle (zelf een regisseur die dergelijke onzinfilms ook draaide) en Manfred Barthel. Het camerawerk is van Willi Sohm.

Das Alte Försterhaus

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Harald Philipp. Met o.a. Paul Klinger, Anita Gutwell, Lucie Frank von Schirp, Josef Egger en Trude Hesterberg.

Redelijk gemaakte heimatfilm maar net niet goed genoeg om de liefhebbers van dit genre te bevredigen. Klinger is de ex- zeekapitein Paul Kramer die een restaurant begint. Dat loopt op niks uit, maar dan gaat men de show organiseren die via de TV wordt uitgezonden, waardoor het etablissement bekendheid krijgt.

Oh, diese lieben Verwandten

1955 | Komedie

Oostenrijk​/​​Duitsland 1955. Komedie van Joe Stöckel. Met o.a. Joe Stöckel, Paul Heidemann, Erika von Thellmann, Franz Marischka en Beppo Brem.

Als Stöckel, een kinderloze steenrijke landeigenaar, op zijn zestigste verjaardag door een hartaanval getroffen wordt, wrijft zijn familie zich in de handen, azend op de erfenis. Dan vernemen zij dat hij het tijdelijke met eeuwige verwisselt heeft en moeten ze op het kasteel komen waar ze te horen krijgen dat degene die erft gekozen wordt door de bedienden van het slot. De verwaande familie ontpopt zich als een stelletje konkelende huichelaars, maar de buitenechtelijke dochter van de rijkaard komt als winnares uit de strijd en de slotheer blijkt niet dood te zijn. Een banale, grove klucht. Een filmthema dat al honderd keer vertoond is en dikwijls veel beter.

Die Geschichte vom kleinen Muck

1953 | Jeugdfilm, Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1953. Jeugdfilm van Wolfgang Staudte. Met o.a. Thomas Schmidt, Johannes Maus, Friedrich Richter, Trude Hesterberg en Alwin Lippisch.

Naar een sprookje van Wilhelm Hauff. In het Verre Oosten leeft de jonge Muck die door de andere kinderen wordt gepest en uitgelachen. Na de dood van zijn vader gaat hij in de woestijn op zoek naar de koopman die geluk verkoopt, maar stuit op een toverstok en een stel toverpantoffels.

Briefträger Müller

1953 | Komedie

Duitsland 1953. Komedie van John Reinhardt. Met o.a. Heinz Rühmann, Heli Finkenzeller, Wolfgang Condrus, Rainer Gröbel en Susanne von Almassy.

Postbode die een hekel heeft aan honden, erft miljoenen van zijn tante uit Italië, maar moet zich als tegenprestatie wel ontfermen over haar hond. De grote ster van de Duitse heimatfilm Heinz Rühmann speelt de postbode in deze, tamelijk oubollige, komedie van oerduitse bodem.

Alraune

1952 | Sciencefiction, Horror

Duitsland 1952. Sciencefiction van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Hildegard Knef, Erich von Stroheim, Karlheinz Böhm en Trude Hesterberg.

Het boek van Hans Heinz Ewers opnieuw bewerkt: Knef als duivels reageerbuisprodukt, totdat zij verliefd wordt op zoon (Böhm) van professor die haar schiep, waarna de geleerde haar vermoordt.

Corinna Schmidt

1951 | Drama

Oost Duitsland 1951. Drama van Artur Pohl. Met o.a. Trude Hesterberg en Willi Kleinoschegg.

Gebaseerd op het boek Frau Jenny Treibel van Theodor Fontane. Corinna wil met een rijke man trouwen. Eenmaal verloofd komt ze tot de ontdekking dat de mensen uit de omgeving van haar aanstaande lege levens leiden en kiest dan voor een ander die wel een doel heeft.

Das Geheimnis der Roten Katze

1949 | Mysterie, Komedie, Muziek

Duitsland 1949. Mysterie van Helmut Weiss. Met o.a. Heinz Rühmann, Gustav Knuth, Angelika Hauff, Trude Hesterberg en Jakob Tiedtke.

Een werkeloze acteur moet, als Indiaan verkleed, gasten naar de Parijse nachtclub 'Rote Katze' lokken. Hij raakt daarbij betrokken bij de intriges van een dievenbende, maar kan zich handig uit de zaak terugtrekken. Vermetele en nogal mislukte mengeling van komedie, krimi en schlager.

Am Ende der Welt

1947 | Drama

Oostenrijk 1947. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Brigitte Horney, Trude Hesterberg en Attila Hörbiger.

De eigenaar van een zaagmolen in de bossen van Bohemen komt in de stad in moeilijkheden. Heel mooie rollen van Horney en Hörbiger. De film werd door de nazi-censuur verboden, ofschoon er nog wel een uitgesproken onsympathieke joodse bankier in voorkomt als één van de vertegenwoordigers van de 'boze grote stad'! Weense premiére: 4 juli 1947, opnieuw vertoond in Duitsland in 1956 onder de titel DIE ERBIN DER WÄLDER.

Der Hochtourist

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Adolf Schlyssleder. Met o.a. Joe Stöckel, Trude Hesterberg, Alice Treff en Margot Hielscher.

Een fabrikant brengt zijn familie in de waan dat hij enorme bergtochten maakt, terwijl hij in feite in München de bloemetjes buiten zet. De gelijknamige klucht van Curt Kraatz en Max Neal werd onder dezelfde titel al in 1931 verfilmd met Otto Wallburg in de hoofdrol. Ditmaal wordt deze gespeeld door Stöckel, die ook een aandeel had in het draaiboek en de regie. Meer dan een oubollig geval is het niet geworden.

Golowin geht durch die Stadt

1940 | Avonturenfilm

Duitsland 1940. Avonturenfilm van Robert A. Stemmle. Met o.a. Carl Raddatz, Anneliese Uhlig, Leo Slezak en Trude Hesterberg.

Een Weense arts wordt voor een voortvluchtige oplichter aangezien en gaat jacht maken op zijn misdadige dubbelganger. Niet onaardig, maar lang voor het einde weet de toeschouwer al hoe de vork in de steel zit en dan is de spanning eraf.

Tip auf Amalia

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Carl Heinz Wolff. Met o.a. Olly Holzmann, Oscar Sabo, Lotte Werkmeister en Trude Hesterberg.

Een rijke zonderling laat zijn personeelsleden o.a. een renpaard na dat ze, na een verloren race, verkopen. Met de opbrengst wordt op een ander paard gewed. De vrolijke geschiedenis, die niet erg hoog grijpt, wordt aardig gepresenteerd.

Sein bester Freund

1937 | Misdaad, Avonturenfilm

Duitsland 1937. Misdaad van Harry Piel. Met o.a. Harry Piel, Edna Greyff, Henry Lorenzen, Ernst Legal en Trude Hesterberg.

Assistent-rechercheur Harry (Piel) neemt een herdershond in huis die is komen aanlopen, en richt hem als politiehond af. De hond, die hij Greif noemt, voldoet uitstekend. Wanneer hij later zijn vroegere baasje, een inbreker, tegenkomt, laat hij het echter afweten - na heen en weer geslingerd te zijn tussen de liefde voor zijn oude en nieuwe baas. Harry is diep teleurgesteld en wil niets meer van Greif weten. Wanneer Harry de inbreker later weer tegenkomt, maakt Greif het helemaal goed. Hij valt de schurk (Westermeier) aan, wanneer deze op Harry schiet en wordt dodelijk getroffen. Hij heeft voor Harry zijn leven gegeven. Piel heeft deze film aan de Duitse herdershond opgedragen. Het is een ontroerende dierenfilm. De eigenlijke hoofdrolspeler in deze film is de uitmuntend afgerichte Greif, en niet de altijd wat houterig overkomende Harry Piel.

Der Unwiderstehliche

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Anny Ondra, Hans Söhnker, Trude Hesterberg, Wilhelm Bendow en Mady Rahl.

André Vallier brengt het al gauw van portier tot leidende functionaris omdat de cheffin van het modehuis een oogje op hem heeft. Hij geeft echter de voorkeur aan een mannequin, die overigens de eigenaresse van een schoenfabriek blijkt te zijn. Een vrolijke Ondra-film met pittige muziek van Franz Doelle.

Drei tolle Tage

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Jupp Hussels, Trude Hesterberg, Tina Eilers, Erik Ode en Paul Heidemann.

De film speelt ten tijde van het Keulse carnaval. Jupp Hansemann, de nieuwe Prins Carnaval (Hussels), is financieel afhankelijk van zijn rijke tante in het buitenland. Hij heeft haar verteld dat hij getrouwd is, opdat zij hem met geld steunt. Wanneer `tante Jutta uit Calcutta` (Hesterberg) bij wijze van verrassing plotseling in Keulen arriveert, moet voor Jupp snel een echtgenote gevonden worden. Zijn vriend (Ode) wordt in vrouwenkleren gestoken, en deze kwijt zich prima van zijn taak als Jupp's vrouw. Natuurlijk komt de tante tot slot achter de waarheid, maar uiteindelijk verzoenen zij zich met elkaar. Een blijspel uit de Rijnstreek, voor hen die van de bijbehorende humor houden. Voor anderen meer het bekende werk. Onbetwist kostelijk is echter Eric Ode als Spaanse danseres - wat een contrast met de latere tv-commissaris van ZDF!

Der Raub der Sabinerinnen

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Bernard Wildenhain, Max Gülstorff, Maria Koppenhöfer, Lucie Höflich en Trude Hesterberg.

Kleinsteedse burgerlijke ambities krijgen een kans als een plaatselijke professor er de uitvoering van het toneelstuk over de Sabijnse maagdenroof organiseert.

Alles weg'n dem Hund

1935 | Komedie

Duitsland 1935. Komedie van Fred Sauer. Met o.a. Weiß-Ferdl, Julia Serda, Edith Oss, Trude Hesterberg en Dieter Borsche.

Postbode Neumeyer (Wei[KL29]-Ferdl) is fel tegen honden. Uitgerekend hij erft van een familielid (Hesterberg) een grote som geld - en haar hond Ossi. Hij gaat in de villa van de erftante wonen. Op een dag is de hond verdwenen. Daarmee dreigt ook de erfenis verloren te gaan, want het geld gaat in dat geval naar degene, op wiens grond de hond wordt gevonden. Maar gelukkig is Ossi, die heimwee had, naar het vroegere huis van Neumeyer gegaan. Een aardige Beierse klucht met de volksacteur Weiß- Ferdl en Dieter Borsche in zijn eerste filmrol. In 1953 opnieuw verfilmd onder de titel BRIEFTRÄGER MŸLLER, met Heinz Rühmann in de hoofdrol.

Mein Herz ruft nach dir

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Jan Kiepura, Marta Eggerth, Trude Hesterberg, Hilde Hildebrand en Paul Hörbiger.

Een operagezelschap dat failliet dreigt te gaan tracht een engagement in Monte Carlo te krijgen. Wanneer dat niet lukt treedt het met veel succes op het plein vóór het operatheater op en wordt dan toch aangenomen. Een voorbeeld van een geslaagde zang-, resp. zangersfilm, dank zij een prima scenario, temperamentvolle regie, een stralende Jan Kiepura, voortreffelijke bijrollen van Paul Hörbiger, Paul Kemp en Theo Lingen en de muziek van Robert Stolz en Werner Schmidt-Boecke.

Der Page vom Dalmasse-Hotel

1933 | Komedie

Duitsland 1933. Komedie van Victor Janssen. Met o.a. Dolly Haas, Harry Liedtke, Hans Junkermann, Trude Hesterberg en Gina Falkenberg.

Haas probeert tevergeefs te solliciteren maar krijgt nergens werk totdat ze zich als jongeman verkleedt en een baantje als page in een groot hotel krijgt. Daar ontmaskert ze een moeder en dochter, die een miljonair proberen in te palmen. Uit dankaarheid mag ze op zijn landgoed komen logeren, waar ze als 'man' gelukkig door de mand valt; ze leefde nog lang en gelukkig met haar rijkaard... Onderhoudende komedie uit prefascistisch Duitsland; in 1935 vertrok Haas naar Engeland en later de V.S. om haar carrière voort te zetten. Leuke muzikale intermezzo's. In 1957 opnieuw gefilmd als DER PAGE VOM PALAST-HOTEL door Thomas Engel met Erika Remberg en weliswaar de nodige veranderingen, maar veel minder.

Stürme der Leidenschaft

1932 | Misdaad, Drama

Duitsland 1932. Misdaad van Robert Siodmak. Met o.a. Emil Jannings, Anna Sten, Otto Wernicke, Hans Deppe en Trude Hesterberg.

Een ex-gevangene die hoort dat zijn vriendin hem intussen bedroog met een fotograaf, vermoordt de man, vlucht, wordt door een jongen verzorgd die vervolgens een verhouding met de vriendin begint. Een grootse rol van Jannings, een alleraardigste rol van Sten. De gelijktijdig gedraaide Franse versie met Charles Boyer en Florelle heette TUMULTES. b.

In Wien hab' ich einmal ein Mädel geliebt

1931 | Romantiek

Duitsland 1931. Romantiek van Erich Schönfelder. Met o.a. Trude Hesterberg, Gretl Theimer, Ernst Verebes, Max Ehrlich en Hans Junkermann.

Een adellijke officier wordt verliefd op de dochter van een souffleur. Later is zij filmdiva en hij gigolo. De acteurs weten van het dunne verhaaltje nog iets te maken. De sfeer is af en toe, mede door de muziek van Robert Stolz en Fred Raymond, aardig getroffen.

Arm wie eine Kirchenmaus

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Richard Oswald. Met o.a. Grete Mosheim, Anton Edthofer, Fritz Grünbaum, Paul Hörbiger en Hans Thimig.

De werkeloze stenotypiste Susi Sachs (Mosheim) slaagt er eindelijk in werk te vinden bij een bedrijf in Wenen. Maar algauw beginnen de moeilijkheden, als zij verliefd wordt op haar baas (Edthofer), die haar heeft meegenomen naar Parijs voor een conferentie. Zij laat niets van haar ware gevoelens merken en ook hij vecht vergeefs tegen zijn gevoelens. Aan het eind van de film ontslaat hij haar en trouwt vervolgens met haar. Een betoverend sprookje, prachtig in scène gezet door regisseur Richard Oswald. We zien karakterspeelster Grete Mosheim in haar enige filmkomedie. Heel origineel is ook de intro van de film in de vorm van een korte sketch, gespeeld door de acteurs Grünbaum en Morgan.