Gustav Püttjer: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Die lustigen Weiber

1935 | Komedie, Historische film

Duitsland 1935. Komedie van Carl Hoffmann. Met o.a. Magda Schneider, Leo Slezak, Ida Wüst, Maria Krahn en Otto Wernicke.

Gebaseerd op het personage van Shakespeare, John Falstaff, maar volgt voornamelijk het libretto van de opera Die Lustigen Weiber von Windsor van Otto Nicolai. Maar de toeschouwer kan niet om de vrolijke vrouwtjes lachen. Het ontbreekt de film te zeer aan intelligente invallen. Alleen Slezak slaagt erin Falstaff vorm te geven. Hij speelt hem niet, hij brengt hem tot leven. Ook bekend als FALSTAFFS ABENTEUR.

Ein Mädel wirbelt durch die Welt

1934 | Komedie

Duitsland 1934. Komedie van Georg Jacoby. Met o.a. Magda Schneider, Harald Paulsen, Hugo Schrader, Theo Lingen en Jakob Tiedtke.

Dochter Schneider van een muziekuitgever Tiedke vlucht op een motorfiets voor een haar opgedrongen verloofde. Ze leert twee vrienden kennen - een componist (Paulsen) van wat toen nog `Schlagers` heette, en een tekstdichter (Schrader). Ze wachten op een doorbraak en ondertussen worden ze allebei verliefd op het meisje. De componist wint, en tijdens een diner bij de muziekuitgever worden de beide vrienden ontdekt. Een onbeduidend werkstukje dat niet wervelt, maar trekt als kauwgom. Daar valt voor de geroutineerde cast niets meer aan te redden. Van regisseur Jacoby hebben we betere films gezien. Het enige aardige zijn twee kleine liedjes.

F.P. 1 Antwortet Nicht

1932 | Sciencefiction

Duitsland 1932. Sciencefiction van Karl Hartl. Met o.a. Hans Albers, Sybille Schmitz, Peter Lorre, Paul Hartmann en Hermann Speelmans.

Een wonderlijke, intrigerende SF-film over techniek en over het vliegen. De bouw van een gigantisch drijvend vliegdekeiland, de F.P. 1, wordt door sabotage vertraagd. In een vliegende storm is er maar [KA1]e[KA1]en piloot (Albers natuurlijk) die de F.P. 1 nog kan bereiken. Albers' meisje Sybille is dan al verliefd op F.P. 1-ontwerper Hartmann, waarna de koene piloot zijn geluk boven de wolken zoekt. Een poëtische lofzang op de wereldomspannende techniek.

Der träumende Mund

1932 | Drama

Frankrijk​/​​Duitsland 1932. Drama van Paul Czinner. Met o.a. Elisabeth Bergner, Rudolf Forster, Anton Edthofer, Margarete Hruby en Jaro Fürth.

Engelse versie van MÉLO, over Bergner die zowel van haar gehandicapte man als van zijn, oudere beste vriend houdt. Bergner was getrouwd met regisseur Czinner. Scenario van Carl Mayer en regisseur Czinner, die ook aan de oorspronkelijke versie meeschreven. Camerawerk van Jules Krüger. In 1952 opnieuw gefilmd door Josef von Baky, waarvoor Czinner het scenario schreef en 1986 nog eens gedaan door Alain Resnais.

Kameradschaft

1931 | Drama

Duitsland 1931. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Fritz Kampers, Ernst Busch, Alexander Granach, Elisabeth Wendt en Andrée Ducret.

In de Duits-Franse mijnstreek weigert een Frans meisje te dansen met een Duitse mijnwerker, wat vlak na WO I een kwade stemming kweekt. Na een explosie in de Franse mijn helpen Duitse kompels met de redding. Sociaal-idealisme zou je deze roerende Pabst-film kunnen noemen die erg documentair aandoet. Het Duitse publiek was niet van broederschap gediend en liet de film, die op historische feiten berust, links liggen. Scenario van L. Vajda, K. Otten en P.M. Lampel. Camerawerk van Fritz Arno-Wagner.

Westfront 1918

1930 | Oorlogsfilm

Duitsland 1930. Oorlogsfilm van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Fritz Kampers, Gustav Diessl, Claus Clausen, Hans Joachim Moebius en Jackie Monnier.

Pabsts indrukwekkende anti-oorlogsgetuigenis naar het boek van Ernst Johannsen. Geproduceerd in hetzelfde jaar als ALL QUIET ON THE WESTERN FRONT van Lew Milestone. Tegen de laatste film maakten nazi-bendes en de censuur grote bezwaren. Vreemd genoeg kreeg Pabsts film die pacifistischer is dan die van Milestone, minder bezwaren van de straat en de staat. Vier Duitse infanteristen in de laatste maanden van WO I, worden verzorgd door de Franse Yvette tot ze weer als kanonnenvlees de loopgraven ingestuurd worden. Scenario van Laszlo Vajda en Peter Martin Lampel.