Mark Lester: regie en cast.
Er zijn 21 films gevonden.

Class of 1984

1982 | Komedie, Horror, Sciencefiction

Verenigde Staten 1982. Komedie van Mark Lester en Mark L. Lester. Met o.a. Perry King, Merrie Lynn Ross, Roddy McDowall, Timothy Van Patten en Stefan Arngrim.

Een uitermate onplezierig, met opzet campachtig melodrama over het getreiter dat leraar King ondervindt van de gestoorde student Van Patten... met meer dan een paar echo's van THE BLACKBOARD JUNGLE. Zoals dat gaat met wraak in films is de elektrische zaag in de finale niet slecht.

Crossed Swords

1978 | Avonturenfilm, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1978. Avonturenfilm van Richard Fleischer. Met o.a. Mark Lester, Oliver Reed, Raquel Welch, Ernest Borgnine en George C. Scott.

Lester is te oud voor de dubbelrol in deze matte versie van Mark Twain`s [KL]The Prince and the Pauper[KLE] (De prins en de arme jongen). Rijkdom aan decors, kostuums en Jack Cardiffs camerawerk zullen op de beeldbuis aan effect verliezen.

La Prima volta sull'erba

1975 | Drama

Italië 1975. Drama van Gian Luigi Calderone. Met o.a. Anne Heywood, Mark Lester, Claudio Cassinelli, Monica Guerritore en Bruno Zanin.

Een Franse weduwe met opgroeiende dochter ontmoet tijdens een vakantie in Tirol een oude bekende, een Weense professor met een zoon in tienerleeftijd. De jongeren verzetten zich tegen de pogingen van hun ruimdenkende ouders om hen te koppelen, maar na de zelfmoord van een gefrustreerde leeftijdgenoot komen ze op eigen initiatief tot elkaar. Net als in APPASSIONATA weet Calderone een scenario nog net voor potsierlijkheid te behoeden met een anno 1910 gesitueerde film, maar kind-acteur Lester is opgegroeid tot een houterige puber en het voorkomen en gedrag van Cassinelli als zijn vader doet twijfelen aan het waarnemingsvermogen van Heywood die een affaire met hem begint. Guerritore is overtuigend en aandoenlijk als het meisje.

Truck Stop Women

1974 | Misdaad

Verenigde Staten 1974. Misdaad van Mark Lester en Mark Lesser. Met o.a. Lieux Dressler, Claudia Jennings, Dennis Fimple en Jennifer Burton.

Een slordige, maar met goede bedoelingen gemaakte exploitatiefilm, over vrouwen die een vrachtwagenstop runnen als façade voor prostitutie en het stelen van vrachtwagens. De zaken gaan zo goed dat de mafia wil meedoen. Jennings is opvallend in dit ruwe, armetierige geval.

Un magnifico ceffo di galera

1973 | Avonturenfilm

Italië 1973. Avonturenfilm van Zoran Calic. Met o.a. Kirk Douglas, Mark Lester, Neville Brand en George Eastman.

Een groep mensen zoekt naar de schat van de piraat Murdock, en een van zijn vroegere collega`s, Peg (Douglas), meet zich een vermomming aan. Hij wordt echter door een jongen, Jemy (Lester) ontmaskerd. Een zwak geregisseerde film, waarin de Amerikaanse talenten worden verspild, ook al zijn er momenten van veel avontuur en actie.

Scalawag

1973 | Avonturenfilm, Musical

Verenigde Staten 1973. Avonturenfilm van Kirk Douglas. Met o.a. Kirk Douglas, Mark Lester, Don Stroud, Neville Brand en Lesley-Anne Down.

Treasure Island verplaatst naar het wilde westen met Douglas die als een eenbenige messetrekker vreselijk schmiert. Liedjes op de gekste momenten. Opgenomen in Joegoslavië.

Senza ragione

1972 | Misdaad, Actiefilm

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1972. Misdaad van Silvio Narizzano. Met o.a. Franco Nero, Telly Savalas, Mark Lester, Ely Galleani en Duilio Del Prete.

Na de overval op een Romeinse juwelier kidnappen de jonge misdadigers een dertien-jarige jongen, die ze later doden. Hun leider van de bende kruimeldieven doodt in een plotselinge vlaag van verstandsverbijstering een meisje dat deel uitmaakt van zijn eigen bende en dwingt de groep tot het plegen van gruwelijke en absurde misdaden. Een gewelddadige film met veel actie. Ook bekend als REDNECK.

Who Slew Auntie Roo?

1971 | Horror

Verenigde Staten 1971. Horror van Curtis Harrington. Met o.a. Shelley Winters, Mark Lester, Chloe Franks, Ralph Richardson en Lionel Jeffries.

Een ziekelijke horrorfilm over een gekke oude dame die nietsvermoedende kinderen naar haar hol lokt. Gefilmd in Engeland als een zogenaamde bewerking van het Hans - en - Grietje - sprookje. Ook bekend als DEAD TIME.

Night Hair Child

1971 | Horror, Thriller, Misdaad, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1971. Horror van James Killy. Met o.a. Mark Lester, Britt Ekland, Hardy Krüger, Harry Andrews en Lilli Palmer.

Lester is een twaalfjarige jongen, die zijn moeder vermoordt. Enige tijd later wil hij naar bed wil met zijn pleegmoeder. In Spanje gesitueerde, corrupte, voyeuristische griezel die je gezien moet hebben om te kunnen geloven!

Melody

1971 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1971. Familiefilm van Waris Hussein. Met o.a. Jack Wild, Mark Lester, Tracy Hyde, Sheila Staefel en Kate Williams.

De levensbeschouwing van een tiener, ontwapenend gespeeld door Wild en Lester (uit OLIVER!) als vriendjes die in opstand komen tegen de gevestigde orde der volwassenen, vooral wanneer Lester en vriendinnetje Hyde besluiten te gaan trouwen. Muziek van de Bee Gees.

Black Beauty

1971 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Spanje 1971. Familiefilm van James Hill. Met o.a. Mark Lester, Walter Slezak, Peter Lee Lawrence, Ursula Glas en Maria Rohm.

De negentiende-eeuwse jeugdklassieker van Anna Sewell is diverse malen verfilmd, met deze versie waarschijnlijk als bekendste, omdat er een succesvolle televisieserie op volgde. In het boek en sommige adaptaties vertelt het paard uit de titel zelf zijn levensverhaal, maar hier is gekozen voor een realistischere toon, wat mooie plaatjes oplevert maar ook afstand creëert. Paardenaanbidstertjes zullen echter vast geen moeite hebben zich in te leven in de episodische avonturen van de glimmende zwarte hengst, en houterig acteerwerk, gedateerde muziek en pompeuze montagetrucs voor lief nemen.

The Boy Who Stole the Elephant

1970 | Familiefilm, Avonturenfilm, Drama

Verenigde Staten 1970. Familiefilm van Michael Caffey. Met o.a. Mark Lester, David Wayne, June Havoc, Dabbs Greer en Whitney Blake.

Lester, net befaamd door OLIVER!, speelt hier weer een weesjongen. Davey voelt een hechte vriendschap voor de olifant Queenie. Het beest maakt deel uit van een circus waarvan Wayne de baas is en die wil het dier aan een dierentuin verkopen. Om dat te voorkomen gaat Davey er met Queenie vandoor op een hachelijke avonturentocht.

Eyewitness

1970 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Thriller van John Hough. Met o.a. Mark Lester, Lionel Jeffries, Susan George, Tony Bonner en Jeremy Kemp.

Goede variatie op het thema van het kind dat maar niet wordt geloofd. Schalkse jongen Lester is ooggetuige van moord op zwarte dignitaris, maar niemand gelooft hem. Bijna bedorven door een zelfbewuste regie, maar spelers zijn goed.

Run Wild, Run Free

1969 | Familiefilm

Verenigd Koninkrijk 1969. Familiefilm van Richard C. Sarafian. Met o.a. John Mills, Mark Lester, Sylvia Syms, Gordon Jackson en Bernard Miles.

De goede bezetting is een pluspunt in deze trage kinderfilm die echter beter is dan gewoonlijk. Een doofstomme jongen houdt van een wit paard. Fijn, ingetogen camerawerk.

Oliver!

1968 | Musical, Familiefilm, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1968. Musical van Carol Reed. Met o.a. Mark Lester, Ron Moody, Oliver Reed, Jack Wild en Shani Wallis.

Deze briljante Britse musical werd geregisseerd door Carol 'The Third Man' Reed, en is - onder andere - een ode aan schrijver Charles Dickens, op wiens Oliver Twist de film is gebaseerd. De door Reed & Co. gecreëerde sfeer in de musical is als de boeken van Dickens: aangrijpend, grappig, spannend. Weeskind Oliver wordt prima gespeeld door Mark Lester, maar ster van de film is Ron Moody als onderwereldfiguur Fagin. Oliver Reed, met zijn boertige, zwaarbehaarde kop, is geknipt voor de rol van filmschurk Bill Sikes. De liedjes zijn geschreven door toneelschrijver/componist Lionel Bart.

Our Mother's House

1967 | Fantasy, Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Fantasy van Jack Clayton. Met o.a. Dirk Bogarde, Margaret Brooks, Louis Sheldon-Williams, John Gugolka en Pamela Franklin.

Een plan van kinderen om gewoon verder te leven na het overlijden van hun geliefde moeder loopt gesmeerd (ze begraven moe in de tuin om niet in het weeshuis te moeten en ze treden iedere avond in contact met haar in het tot kapel omgebouwde tuinhuis) totdat hun waardeloze vader opduikt. Regisseur Clayton haalt goede acteerprestaties uit de acteurs in deze ongewone film. Naar het boek van Julian Gloag, door Jeremy Brooks en Haya Harareet tot scenario bewerkt. Camerawerk van Larry Pizer.

Fahrenheit 451

1966 | Sciencefiction, Experimenteel, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk​/​​Australië 1966. Sciencefiction van François Truffaut. Met o.a. Julie Christie, Oskar Werner, Cyril Cusack, Anton Diffring en Jeremy Spenser.

In een onbekend land uit een niet nader bepaalde toekomst, is het lezen van boeken streng verboden. De brandweer krijgt de taak alle boeken te verbranden. Een plichtsbewuste brandweerman (Werner) kwijt zich van zijn taak, maar hij ontmoet een fervente lezeres (Christie) die liever de doodstraf trotseert dan het lezen op te geven. Een indrukwekkend beeld van een fascistische staat die onder het mom van gelijkheid voor iedereen, de individuele geestelijke ontplooiing verbiedt. De wereldliteratuur stimuleert immers de geest en de culturele bewustwording en is dus een gevaar voor de staat. Knappe vertolking van beide hoofdrolspelers. Regisseur Truffaut en Jean-Louis Richard bewerkten de roman van Ray Bradbury. Schitterende fotografie van Nicolas Roeg. Ondanks de gedateerde sfeer van de jaren 1960 nog steeds een zeer boeiende film.

Asking For Trouble

1942 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1942. Komedie van Oswald Mitchell. Met o.a. Max Miller, Carol Lynne, Mark Lester, Wilfrid Hyde-White en Billy Percy.

Een illegale gokbaas doet zich voor als jager op groot wild, om aan de politie te ontsnappen en om een vrouw te helpen die verloofd is met de echte jager. De ster van de Engelse music- hall, Miller, voelt zich best thuis in dit verhaal en hij krijgt de lachers op zijn hand, ondanks het malzinnige plot.

Seven Sinners

1936 | Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1936. Misdaad van Albert de Courville. Met o.a. Edmund Lowe, Constance Cummings, Thomy Bourdelle, Felix Aylmer en Henry Oscar.

Launder en Gilliat schreven het scenario van het verhaal over internationale wapensmokkelaars, die treinen laten verongelukken om hun slechte activiteiten te verhullen. Een prettige, geestige thriller, die duidelijk aangeeft dat de schrijvers gefascineerd worden door treinen, hoewel dit meer uitgewerkt wordt in THE LADY VANISHES van Hitchcock, die ze ook schreven. Ook bekend als DOOMED CARGO.

Things Are Looking Up

1935 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Albert de Courville. Met o.a. Cicely Courtneidge, Max Miller, William Gargan, Mary Lawson en Dick Henderson.

Een circusartiste wordt onderwijzeres inplaats van haar zuster, die er vandoor is. Een paar goede nummers die zorgvuldig zijn toegesneden op het talent van Courtneidge houden de zaak aan de gang. De rest van de cast, waaronder sterren van de music-hall als Miller en Henderson, krijgt nauwelijks een poot aan de grond.

Car of Dreams

1935 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigd Koninkrijk 1935. Komedie van Austin Melford en Graham Cutts. Met o.a. John Mills, Grete Mosheim, Robertson Hare, Norah Howard en Jack Hobbs.

Knappe erfgenaam Robert Miller (Mills) valt voor de mooie Vera Hart (Mosheim) en gaat in op een idioot voorstel van haar om zijn glanzende nieuwe karretje dat hij van zijn steenrijke pa (Lester) gekregen had, aan haar te `verkopen`. Hij stelt voor om haar chauffeur te worden. Een romance ontluikt. Vera is echter een arbeidster in vaders fabriek, waar muziekinstrumenten gebouwd worden, en vanwege het standsverschil behoort het paar eigenlijk niet met elkaar om te gaan. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, al wordt alles tijdelijk verknoeid door vaders secretaris, die hun geheim dreigt te verraden. Het scenario voor deze idiote muzikale komedie (vandaar de fabriek!) is van regisseur Melford, die met Richard Benson en Stafford Dickens de oorspronkelijke theatermusical van László Vadnay en Miklós Vitéz bewerkte. Al Goodhart, Al Hoffman en Maurice Sigler schreven extra liedjes die speciaal voor de Engelstalige filmversie bedoeld waren. De oorspronkelijke songs zijn van Mischa Spoliansky, die op de aftiteling vermeld staat als M. Spolianski. Het camerawerk is van Mutz Greenbaum. Toen al geen succes, maar nu zeer beslist niet.