Olga Volkova

Acteur

Olga Volkova is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Totalitarian Romance

1998 |

Rusland 1998. Vyacheslav Sorokin. Met o.a. Svetlana Kryutchlova, Olga Volkova, Sergei Yushkevich en Galina Bokashevskaya.

Privet duralei

1996 | Romantiek

Rusland 1996. Romantiek van Eldar Rjasanov. Met o.a. Vjatshelav Polunin, Tatjana Drubitsh, Tatjana Dogileva, Boris Sjtserbakov en Aleksandr Shivindt.

Rusland is eindelijk na 1991 bevrijd van het gehate communistische juk. Maatschappelijk is dat niet direct een verbetering. Yuri (Polunin), ooit leraar, raakt zijn baan kwijt en zijn vrouw (Dogileva) heeft hem verlaten. Zij verdient pakken geld met belachelijke adviezen aan ambitieuze politici hoe zij hun imago kunnen oppoetsen. Yuri moet zich tevreden stellen met een nederig baantje bij de gemeentereiniging van Moskou als schoonmaker van standbeelden. In zijn kommervolle bestaan wordt hij gekweld door nare nachtmerries en hij droomt over een zekere Pauline (Drubitsh), die hij tijdens de Oktober Revolutie van 1917 heeft leren kennen en die met hem een geheim deelt: de vindplaats van juwelen, die verborgen zijn in een standbeeld. Bijna blinde buurvrouw Xenia lijkt op Pauline. Met behulp van haar geleidehond vinden zij inderdaad juwelen en kan de kostbare oogoperatie voor Xenia betaald worden, zodat zij eindelijk Yuri kan zien, maar de onnozele hals glijdt van een dak en breekt de nodige botten. De 71-jarige regisseur Rjasanov heeft de onderdrukkende regimes weten te overleven en het is hem altijd gelukt een film te draaien. Hij geniet in eigen land de reputatie als de Russische Ernst Lubitsch, maar daarvoor is deze satire, bedoeld als geschenk bij het 850-jarige bestaan van de Russische hoofdstad, toch te lang. Het scenario is van regisseur Rjasanov en Aleksei Timm.

Confidences à un inconnu

1994 | Drama

Italië/Frankrijk 1994. Drama van Georges Bardawil. Met o.a. Sandrine Bonnaire, William Hurt, Jerzy Radziwilowicz, Denis Siniavski en Alexandre Kaidanovsky.

Nathalia (Bonnaire) is de echtgenote van een gefortuneerde tandarts uit Sint Petersburg. Het is 1907, kort na de eerste revolutie tegen de Russische tsaar; een nieuwe rebellie broeit, maar die zal nog tien jaar op zich laten wachten. Nathalia is een gelukkige vrouw, al maakt zij een ijskoude indruk. Ze is de moeder van een jongetje en heeft twee minnaars: een beeldhouwer met een conservatieve imborst en een jonge, hartstochtelijke revolutionair, Volodia (Siniavski), die later om haar zelfmoord zal plegen, maar eerst wordt haar echtgenoot vermoord en de koele Nathalia wordt verdacht. In het park ontmoet zij een onbekende (Hurt), die het erop aanstuurt contact met haar te leggen, waardoor ze later zichzelf zal leren begrijpen en bevrijden van de ondragelijke pressie van haar minnaars en haar zuster. De debuutfilm van schrijver-journalist-regieassistent Bardawil, waarvoor hij samen met Gilles Laurent het scenario maakte, is een vaag literair verhaal met een uiterst onwaarschijnlijke ontknoping, die zelfs de meest naïeve kijker verstomd zal doen staan. Bonnaire die het middelpunt is, speelt haar rol heel aardig, maar Hurt gaat als een slaapwandelaar door de film heen en is bovendien zeer slecht ingedubd in het Frans. De kostuums van Natacha Ivanova en de vormgeving en decors van Serguei Chemiakine en Natalia Kotcherguina zijn mooi, maar de Russische bijrollen zijn onaantrekkelijk. Op locatie gedraaid met bescheiden middelen en camerawerk van Youri Klimenko.

Schastlivyi neudachnik

1993 | Familiefilm, Drama

Rusland 1993. Familiefilm van Vitalii Bychenkov. Met o.a. Semion Mendelson, Anzhelika Nevolina, Olga Volkova en Yuri Mogilevtsev.

Een jongetje slaagt erin om ondanks de armoe en de absurditeit van het Russische leven rond 1930 gelukkig te zijn. Hij geniet van de mooie straten van Leningrad en van de vriendelijke, liefdevolle mensen. De film won een speciale prijs van de jury op het kinderfilmfestival van Moskou in 1994.

Nebessa Obetowannije

1991 | Drama

SU 1991. Drama van Eldar Rjazanov en Eldar Rjasanow. Met o.a. Lia Achedshakowa, Olga Wolkowa, Valentin Gaft, Leonid Bronewoj en Oleg Basilaschwili.

Regisseur Rjazanov is een van de laatste leerlingen van Eisenstein. Hij is gecompromitteerd door het regime maar heeft ook met de communistische bonzen overhoop gelegen. Dit is zijn balansopmaak van de gevolgen die de democratisering had van de Russische maatschappij, anno 1991. Het is een momentopname aan de hand van een bonte groep van meer dan veertig mensen, die zich op allerlei manieren proberen staande te houden op een vuilnisbelt... totdat een internationaal joint-venture met de Amerikanen er een hotel en een condoomfabriek willen bouwen. Ze worden met harde hand van hun terrein verwijderd. Zoals altijd met deze regisseur had het een stuk korter gekund. Toch is het de moeite waard.

Nebesa obetovannye

1991 | Komedie

SU 1991. Komedie van Eldar Riazanov. Met o.a. Lia Akhedzhakova, Olga Volkova, Valentin Gaft, Leonid Bronevoy en Oleg Basilashvili.

Satirische parabel over Rusland na het communisme, dat vergeleken wordt met een vuilnisbelt waarop het uitschot van de maatschappij woont: ex-politieke gevangenen, joodse otkazniks (dissidenten), verarmde kunstenaars en dergelijke. Zij noemen hun kamp 'De zonsondergang van het communisme'. Op een dag verschijnt er uit het niets een UFO, die het hele gezelschap meeneemt op weg naar de hemel.

Moi Pervy Drug

1979 | Familiefilm

SU 1979. Familiefilm van Yakov Bazelian. Met o.a. Vladimir Sokolov, Olga Volkova, Anya Golubeva, Yegor Grammatikov en Valery Vladinov.

Deze mooie kinderfilm gaat over vrienden die zich tot elkaars talent aangetrokken voelen. Anya vindt de gedichten van Pushkin zoals Vladimir ze voordraagt een inspiratie voor haar eigen artistieke gevoelens en groei.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Olga Volkova op televisie komt.

Reageer