Jerome Hill

Regisseur, Acteur

Jerome Hill is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Open the Door and See All the People

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Jerome Hill. Met o.a. Maybelle Nash, Alec Wilder, Charles Rydell en Ellen Martin.

Een vreemde kleine komedie over contrasterende persoonlijkheden en de rivaliteit van tweelingzusters op leeftijd.

Hallelujah the Hills

1963 | Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten 1963. Komedie van Adolfas Mekas. Met o.a. Peter H. Beard, Martin Greenbaum, Sheila Finn, Peggy Steffans en Jerome Raphel.

Adolfas en zijn broer Jonas die onafhankelijk van elkaar regisseerden en soms samenwerkten, luidden in de filmwereld het beatnik-tijdperk in. Deze underground-film van Adolfas is onmogelijk samen te vatten. Het gaat over de amoureuze afwijzingen van twee Vera`s: Finn en Steffans. Twee jonge kerels brengen hun vakantie door in Vermont, waar ze de beest uithangen, terwijl ze elk over hun Vera dromen: Vera van de winter voor de ene en Vera van de zomer voor de andere. Uiteindelijk komen ze bij een boom terecht die vol meisjes hangt... maar het zijn geen Veraatjes! `Ik denk dat het wat meer dan onzin is. Voor mij is het een lied van de vriendschap` en ook zoals sommigen het bestempelden, `een goddelijke dwaasheid` zegt de regisseur en waarschijnlijk heeft hij gelijk. De kijker twijfelt al gauw aan het bestaan van een heden in deze film en zoekt tevergeefs naar een verhaalelement. Teugelloze fantasie, een droomwereld, talrijke trucs, wisselende diafragma`s, tekstinlassingen, absoluut krankzinnige dubbeldrukken (in het Japans en het Cyrillisch!), kortom, niets is onmogelijk, zelfs niet een eerbetoon aan David Ward Griffith van WAY DOWN EAST. De magische steen van de Amerikaanse cinema.

The Sand Castle

1960 | Familiefilm

Verenigde Staten 1960. Familiefilm van Jerome Hill. Met o.a. Barry Cardwell, Laurie Cardwell, George Dunham en Alec Wilder.

Een kleine film die tot de verbeelding spreekt over een jongetje dat op het strand zandkastelen bouwt en droomt over de mensen die in zijn bouwsels wonen.

Albert Schweitzer

1957 | Documentaire

Verenigde Staten 1957. Documentaire van Jerome Hill.

Documentaire over de nobele arts in Afrika. Historisch document, het bekijken zeker waard. De tekst werd ingesproken door Fredric March.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jerome Hill op televisie komt.

Reageer