Jesús Garay is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Un amour clair obscur

1997 | Romantiek

Frankrijk/Spanje 1997. Romantiek van Jesús Garay. Met o.a. Pascale Rocard, Bruno Bergenzini, Savina Figueras, Richard Sales en Quim Lecina.

Na een ongeval op zijn tiende werd de nu vijftienjarige S[KA1]ebastien (Bergenzini) blind. Hij volgt lessen in een blindeninstelling en bereidt zich voor op een deelname aan een belangrijke wedstrijd voor jonge violisten. De weekends brengt de gefrustreerde jongen door bij zijn ouders, maar de sfeer is erg gespannen. Zijn vader, die het ongeval nooit heeft kunnen verwerken, heeft zijn toevlucht gezocht in de alcohol. Op school arriveert een nieuwe leerlinge, Samantha (Figuereas), die leidt aan een verminderd gezichtsvermogen. Het meisje verneemt dat ze weldra volledig blind zal worden. Sébastien helpt haar bij de verwerking van die situatie. Een gevoelig drama van jonge mensen die elkaar vinden door hun handicap. Ze tonen dat ook voor blinden het leven heel wat te bieden heeft. De regisseur is erin geslaagd om eerlijke emotie te tonen boven goedkoop sentiment. Hij kreeg hierbij de uitstekende hulp van de jonge acteurs. Huguette Debaizieux baseerde het scenario op een roman van Claude Couderc. Achter de camera stond Tomàs Pladevall.

La Bañera

1989 | Drama

Spanje 1989. Drama van Jesús Garay. Met o.a. Muntsa Alcañiz, Pepe Munné, Mercedes Sampietro en José Maria Pou.

Een man heeft een misdaad begaan, maar is alles wat hiermee te maken heeft en al het andere vergeten: hij leeft voortdurend in een toestand van zinsbegoocheling. Ongenietbaar, pretentieus knoeiwerk, een erfenis van de korte, experimentele films die kenmerkend waren voor de Europese cinema uit de jaren 1960-1970.

Pasión lejana

1987 | Misdaad

Spanje 1987. Misdaad van Jesús Garay en Jesîs Garay. Met o.a. Patricia Adriani, Juanjo Puigcorbé, Angel Jové, Rosa Novell en Angel Jovè.

Een zangeres verliest haar stem enkele ogenblikken voor haar optreden. Vervolgens verdwijnt ze. Een maker van videofilms en een journalist proberen samen uit te vinden waar de zangeres is. Het beste van deze film is dat hij onbegrijpelijk, en daardoor leuk is. Het hoogtepunt is de aanwezigheid van de nogal sensuele Adriani en Jov[KA1]e (die bijna altijd de hoofdrol speelt in de films van Bigas Luna).

Geminis

1982 | Drama

Spanje 1982. Drama van Jesús Garay en Manuel Revuelta. Met o.a. Patricia Adriani, Joaquín Hinojosa, Antonio Gamero en Fernando Sánchez Dragó.

Op een massaal filmfestival komt de regisseur op wie iedereen gewacht had, niet opdagen. Een pretentieuze en onuitstaanbare film.

Manderley

1981 | Drama

Spanje 1981. Drama van Jesús Garay. Met o.a. José Ocaña, Enrique Rada en Joan Ferrer.

Drie homosexuele vrienden gaan van hun vakantie genieten. Een bijna amateurische film wat de techniek en het verhaal aangaat.