Gerda Nicolson

Acteur

Gerda Nicolson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Bangkok Hilton

1989 | Drama

Australië 1989. Drama van Ken Cameron. Met o.a. Nicole Kidman, Denholm Elliott, Hugo Weaving, Joy Smithers en Norman Kaye.

Indrukwekkende lange tv-film, waarin lang, roodharig rijk Australisch weesmeisje op 20-jarige leeftijd in Londen op zoek gaat naar haar verdwenen vader. Als wereldvreemd wicht maakt zij er kennis met een drugskoerier, op wie zij verliefd wordt. Samen reizen zij naar Thaïland. Op de luchthaven wordt zij gearresteerd, want in haar door het door haar vriend geschonken koffertje bevindt zich meer dan twee kilo heroïne. Zij belandt in het Bangkok Hilton, cellenblok voor drugsverslaafden van de Lum Jau-gevangenis. Intussen is zij ter dood veroordeeld.

The Clinic

1982 | Komedie, Drama, Erotiek

Australië 1982. Komedie van David Stevens. Met o.a. Chris Haywood, Simon Burke, Gerda Nicolson, Rona McLeod en Suzanne Roylance.

Satire die alvast zijn thema en locatie mee heeft: een kliniek voor geslachtsziekten in een volkse wijk in Sydney. Een hele reeks personages komt bij dokter Haywood aankloppen met vervelende probleempjes meestal gesitueerd onder de gordel. De toon van de film is beurtelings komisch, satirisch en zelfs tragisch. Technisch gepolijst en sterk vertolkt. De film kan het hoge tempo van het begin niet aanhouden en zakt naar het einde toe in elkaar.

Next of Kin

1982 | Horror

Australië/Verenigde Staten 1982. Horror van Tony Williams. Met o.a. Jackie Kerin, John Jarrat, Gerda Nicolson, Alex Scott en Charles McCallum.

Een uitstekende horrorfilm waarin een aantal klassieke ingrediënten - een verlaten, spookachtig huis, ingericht als bejaardentehuis door Kerin na een erfenis, er wordt een ouderling gevonden die verzopen is in een badkuip, nieuwsgierige jongelui, en een ronddwalende maniak - voor Williams als alibi dienen om zijn filmische feeling en stijl te kunnen etaleren. Het camerawerk is schitterend, de muziek van Klaus Schulze verrassend functioneel en het geheel is binnen het vermoeide genre een welkome openbaring.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerda Nicolson op televisie komt.

Reageer