Patricia Dainton is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Third Alibi

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Montgomery Tully. Met o.a. Laurence Payne, Patricia Dainton en Jane Griffiths.

Een man wil van zijn vrouw af zodat hij met haar zuster kan trouwen. Hij bedenkt een slim moordplan. Nogal bekende stof.

The third alibi

1961 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1961. Thriller van Montgomery Tully. Met o.a. Jane Griffith, Patricia Dainton en Laurence Payne.

Componist spant samen met zijn zwangere minnares, die eveneens zijn schoonzus is, om zijn vrouw te vermoorden. Een wending zorgt er echter voor dat de zaken niet helemaal volgens plan verlopen

Witness in the Dark

1959 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1959. Thriller van Wolf Rilla. Met o.a. Patricia Dainton, Conrad Phillips, Madge Ryan, Nigel Green en Enid Lorimer.

Een ongebruikelijke thriller waarin een moordenaar een blind meisje uit de weg wil ruimen omdat zij getuige was van een misdaad.

The Invisible Creature

1959 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1959. Horror van Montgomery Tully. Met o.a. Sandra Dorne, Patricia Dainton en Tony Wright.

Een aparte korte film over een spook dat zich bemoeit met een moordplan in een eng Engels landhuis. Hertiteld als THE HOUSE ON MARSH ROAD.

The Passionate Stranger

1958 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1958. Komedie van Muriel Box. Met o.a. Ralph Richardson, Margaret Leighton, Patricia Dainton, Carlo Justini en Marjorie Rhodes.

Een amusant verhaal over Leighton die een sexy verhaal schrijft en de fantasie bewaarheid ziet.

No Road Back

1957 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van Montgomery Tully. Met o.a. Sean Connery, Skip Homeier, Paul Carpenter, Patricia Dainton en Norman Wooland.

Een blinde, dove vrouw getroost zich vele offers voor haar zoon, om tenslotte betrokken te raken bij praktijken van misdadigers die juist háár jongen laten opdraaien voor een overval. Een zich moeizaam voortslepend melodrama.

Operation Diplomat

1953 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1953. Misdaad van John Guillermin. Met o.a. Guy Rolfe, Lisa Daniely, Patricia Dainton, Sydney Tafler en Brian Worth.

Een dokter moet in een noodtoestand in een ver afgelegen landhuis opereren en heeft het vermoeden dat zijn patiënt een vermiste diplomaat van importantie is. Een goed drama dat echter ietwat te snel naar een einde toeloopt.

Castle In the Air

1952 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1952. Komedie van Henry Cass. Met o.a. David Tomlinson, Helen Cherry, Margaret Rutherford, Barbara Kelly en A.E. Matthews.

Een Schotse graaf is er niet in geslaagd zijn kasteel als hotel uit te baten en nu moedigt hij zijn concurrenten aan hem uit te kopen. Leuke, charmante komedie naar het stuk van Alan Melville, met als extraatje Margaret Rutherford in een puntgaaf rolletje als excentrieke geslachtskundige.

The Dancing Years

1949 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1949. Muziek van Harold French. Met o.a. Dennis Price, Gisèle Préville, Patricia Dainton, Anthony Nicholis en Grey Blake.

Een melodrama, gesitueerd in de Alpen, voor WO I, over een componist die in de steek gelaten wordt door een zangeres die van hem in verwachting is. Naar de operette van Ivor Novello. Wat het op het toneel zo goed deed, mislukt hier op een gênante wijze.

Don't Ever Leave Me

1949 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1949. Komedie van Arthur Crabtree. Met o.a. Jimmy Hanley, Petula Clark, Hugh Sinclair, Linden Travers en Edward Rigby.

Een op leeftijd zijnde schurk ontvoert de dochter van een beroemd acteur, om te ontdekken dat ze dat helemaal niet erg vindt. De energieke cast kan het zwakke scenario naar Anthony Armstrongs roman niet redden. Regisseur Arthur Crabtree is niet in zijn element in komedies en dat blijkt uit het trage ritme van de film.