Dyfan Jones

Acteur, Componist

Dyfan Jones is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

Bydd yn Wrol

1996 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1996. Drama van Terry Dyddgen-Jones.

Gepensioneerden van South Wales Valleys in Wales vechten om Gemeenschapshuis te redden van projectontwikkelaars en schaamteloos corrupte gemeenteraadsleden. Onverwacht worden zij bijgestaan door hun tienerburen wier leven en uitzichtloze werkloosheid hen motiveert om hun Valley en zijn erfenis te redden. Emotioneel, vaak komisch bitterzoet docudrama over gemeenschap die met elkaar leert samenwerken.

My Pretty Valley

1993 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1993. Drama van Paul Turner. Met o.a. Philip Howe, Sara Harris-Davies, Eugenio René Gruffydd, Morgan Hopkins en Shelley Rees.

Ex-mijnwerker Kevin (Howe) staat op het randje van een zenuwinzinking. Zijn huis is afgebrand en is hij met zijn gezin ondergebracht bij de buren. Dat kan niet eeuwig duren. Omdat hij actief vakbondslid was, vindt hij geen werk meer; ook zijn zoon en dochter komen niet aan de bak. Dan ontdekt hij dat zijn vrouw (Harris-Davies) in Engeland vreemd gaat met een in Patagonië opgegroeide Welshman, die overgekomen was om een boek te schrijven over zijn voorouders. Tegen de achtergrond van Wales in volle crisis tekent Turner een portret van een bijna onbekende gemeenschap. De film is in het Gaelic gesproken, een taal die dreigt uit te sterven, maar die de onwerkelijke sfeer van de film sterk verhoogt. Uitstekende vertolkingen van onbekende acteurs. Uiteraard uitsluitend voor de fijnproevers van rolprenten over Europese minderheidsgroepen en bedreigde culturen. Het scenario is van Geraint Jones. Het camerawerk is van Peter Thornton, die de rolprent in mistroostige, maar intimistische beelden had gevangen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Dyfan Jones op televisie komt.

Reageer