Francisco Lombardi

Regisseur

Francisco Lombardi is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

Bajo la piel

1996 | Thriller, Fantasy, Horror

Spanje/Peru/Duitsland 1996. Thriller van Francisco J. Lombardi en Francisco Lombardi. Met o.a. Ana Risueño, Jose Luiz Ruiz Barahona, Gianfranco Brero, Jorge Velasquez en Diego Bertie.

Verlegen, jonge Percy Corso (Barahona) wordt commissaris van Palle, een klein stadje in het Noorden van Peru. De plaats is in rep en roer door een reeks rituele moorden volgens de traditie der Moche-Indianen. De Moche behoorden tot de gewelddadigste stam uit het pre-Inca tijdperk. Jonge mannen zijn onthoofd en hun ogen zijn uit de kassen gerukt. Percy komt in contact met de Spaanse pathologe Marina (Risue[KA6]no) en de conservator van het instituut voor Moche-cultuur, professor Pinto (Brero). Met hun hulp komt hij op het spoor van de moordenaar. Percy's gevoelens voor Marina veroorzaken onderhuidse spanningen bij hem waarover hij geen macht heeft. Zo ontdekt hij de duistere kant die in ieder mens schuilt en net zo oud is al de mensheid zelf. Een vreemde, mystieke thriller met een uiterst broeierige sfeer. Het originele verhaal boeit tot op het einde, maar zit niet steeds even logisch in elkaar. Het scenario van Augusto Cabada vermengt op interessante wijze de mythen van de legendarische Moche- Indianen. Het camerawerk is van Teo Delgado. Waarschijnlijk niet ieders kopje thee. Dolby Stereo S.R. Digital.

Sin compasion

1994 | Drama

Peru/Mexico 1994. Drama van Francisco J. Lombardi en Francisco Lombardi. Met o.a. Diego Bertie, Adriana Davila, Jorge Chiarella, Hernan Romero en Mariella Trejos.

Peruaanse [KL]Schuld en boete[KLE], vrij naar Dostoievski. Ramon Romano (Bertie) ziet hoe zijn buren, de familie Martinez, uit hun huis worden gezet. De vader (Fernandez), een alcoholist, kan de huur niet meer opbrengen. Zelf heeft Romano ook problemen met deze eigenaars, en hij wil van ze af. Hij steelt geld van hen en geeft het aan de dochter van Martinez, Sonia (Davila), die zich moet prostitueren. Na wat verstoppertje spelen over en weer raakt hij slaags met de rijke Velaochaga (Romero), die verliefd is op Sonia, en vooral met Majoor Portillo, die belast is met het onderzoek. Deze slaagt erin hem de diefstal te laten bekennen. Dankzij een goede advocaat krijgt hij acht jaar gevangenisstraf. De film toont, naast het idealisme van de hoofdpersoon, uitstekend de sociale motivatie voor diens daad. Een mooie film, vol geweld en hartstocht, over de ontsporing en de uitzichtloze situatie van de misdeelden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Francisco Lombardi op televisie komt.

Reageer