Charles Seel: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

This Savage Land

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van Vincent McEveety. Met o.a. Barry Sullivan, Brenda Scott, Andrew Prine, Kelly Corcoran en Katherine Squire.

Universal bracht deze western als bioscoopfilm in 1969 uit. In werkelijkheid betreft het hier de [KL]pilotfilm[KLE], in twee delen uitgezonden, voor de TV-western-serie THE ROAD WEST, uitgezonden op 12 en 19 september 1966. Het verhaal van Richard Fielder gaat over de weduwnaar Sullivan die met zijn ouders en kinderen (Prine, Scott, Corcoran) na de Burgeroorlog naar het westen trekt om daar geconfronteerd te worden met een bende ex- soldaten van de Zuidelijken onder commando van Scott, die de omgeving in vlammen zet. Zijn moeder wordt daarbij vermoord. Als de rook is opgetrokken trouwt hij met Hays, dochter van de plaatselijke arts. Seel is zijn vader en Corbett is Hays' broer; zij vormden de vaste bezetting van de 26-delige tv-serie uit 1966/67. De pilot was een goede start met vooral een goede rol van George C. Scott als de bendeleider.

Flashing Spikes

1962 | Sportfilm

Verenigde Staten 1962. Sportfilm van John Ford. Met o.a. James Stewart, Jack Warden, Pat Wayne, Edgar Buchanan en Tige Andrews.

Ooit was Slim Conway (Stewart) een veelbelovende honkballer. Aan zijn carri[KA2]ere kwam voortijdig een einde toen hij betrokken raakte bij een omkoopaffaire. Hij hangt nog steeds rond in het sportwereldje en hij sluit vriendschap met Billy Riley (Pat Wayne), een jonge speler, die een grote toekomst voor zich heeft. Billy raakt onder de indruk van Slims noodlottige ervaring en helpt hem om zijn naam te zuiveren. Dramatische sportfilm, waarin menselijke relaties belangrijker zijn dan het winnen in de sport. Schitterend spel van Stewart en Pat Wayne (zoon van John, die ook even opdraaft als drillsergeant). Gemaakt voor de tv- serie Alcoa Premiere. Het scenario is van Jameson Brewer, naar de roman van Frank O'Rourke. Het camerawerk is van William H. Clothier.

Walking Target

1960 | Misdaad, Film noir

Verenigde Staten 1960. Misdaad van Edward L. Cahn. Met o.a. Ronald Foster, Merry Anders, Joan Evans, Robert Christopher en Harp McGuire.

Als Nick Harbin (Foster) na vijf jaar wegens goed gedrag de gevangenis mag verlaten, houdt iedereen hem angstvallig in de gaten, want de buit van de overval is nooit gevonden. De politie, zijn hebzuchtige ex-vriendin Susan (Anders), de dubieuze detective Dave (Christopher) en de pers zitten hem op de hielen en hij is op die manier tot het doelwit uit de titel gemaakt. Nick die zich achter de tralies positief ontwikkeld heeft, wil eigenlijk niets anders dan een normaal leven als eerlijke burger. Bij de overval was zijn maat Sam doodgeschoten en Dave vindt dat zijn weduwe Gail (Evans) recht heeft op de helft van de buit. Als hij haar een bezoekje brengt, ziet hij ongekende mogelijkheden, bovendien voelt hij zich tot haar aangetrokken. De vraag is of men hem de gelegenheid wel wil bieden - de maatschappij is als het op geld aankomt, onvergeeflijk: halsmisdrijven verjaren na twintig jaar, maar schulden pas na dertig jaar. Vlot gemaakte, snel in het vergeetboek geraakte B-film van vakman Cahn. Adequate spelprestaties. Het scenario is van Stephen Kandel. Het camerawerk is van Maury Gertsman.

The Colter Craven Story

1960 | Western, Actiefilm

Verenigde Staten 1960. Western van John Ford. Met o.a. Ward Bond, Carleton Young, Frank McGrath, Terry Wilson en John Carradine.

Door zijn traumatische ervaringen bij het gevecht om Shiloh werd Dr. Colter Craven (Young) een wrak en raakte hij verslaafd aan de drank. `Wagon Master` Seth Adams (Bond) tracht hem zijn eigenwaarde en geloof in zichzelf terug te geven door hem het verhaal te vertellen van een officier die door dronkenschap onteerd werd, maar die de moed had om terug te keren. Als generaal van de Noordelijken bracht hij het zelfs tot president: Ulysses Simpson Grant. Een aflevering uit de tv-serie [KL]Wagon Train[KLE], gebaseerd op John Ford`s film WAGON MASTER (waaruit trouwens heel wat beelden werden gebruikt). Een heel bijzonder stukje film met actie en patriottisme waarom Ford zo bekend is geworden. Hij liet heel wat bevriende acteurs opdraven voor de kleine rolletjes - ze deden het graag. In generaal Sherman herken je trouwens niemand minder dan John Wayne, die meespeelde onder het pseudoniem Michael Morris. Tony Paulson schreef het scenario, en het camerawerk is van Benjamin N. Kline.

The Alfred Hitchcock Hour: Four O'Clock

1957 | Misdaad, Mysterie

Verenigde Staten 1957. Misdaad van Alfred Hitchcock. Met o.a. E.G. Marshall, Nancy Kelly, Richard Long, Tom Pittman en Harry Dean Stanton.

Horlogemaker Paul Steppe (Marshall) vermoedt dat zijn vrouw, Fran (Kelly), hem bedriegt. Enkele kleine details sterken hem in zijn vermoeden en hij besluit haar en haar minnaar uit de weg te ruimen met een tijdbom. Paul heeft ontdekt dat zijn rivaal altijd om vier uur in zijn huis is. Hij stelt de bom in de kelder op dat tijdstip af. Enkele inbrekers sturen zijn plan echter danig in de war. Hitchcock op zijn best in een verhaal dat de zenuwen door je keel doen gieren. Door Marshall off-screen zijn gedachten te laten uitspreken, zit je tegen het einde op het puntje van je stoel. Schitterend scenario van Francis Cockrell naar een verhaal van Cornell Woodrich. John L. Russell was fotograaf. De enige film in de tv-reeks Suspicion uit 1957, die Hitchcock zelf regisseerde. Ingeleid door Dennis O'Keefe.