Michael Furjanic

1979 Componist

Michael Furjanic (1979) is componist.
Er zijn 3 films gevonden.

Bully

2011 | Documentaire

Verenigde Staten 2011. Documentaire van Lee Hirsch.

Iedere dag blijven naar schatting 160.000 Amerikaanse scholieren thuis vanwege angst voor pestkoppen, kwelgeesten en treiteraars, aldus de voice-over in Bully. Filmmaker Hirsch (1972) werd zelf gepest als kind en wilde de noodklok luiden. Daarom volgde hij gedurende een jaar de verhalen van vijf kinderen die werden gepest, verspreid over het hele land. De documentaire werd in de VS wijdverspreid lesmateriaal, niet alleen voor kinderen, maar vooral voor schoolleiding en ouders omdat zij maar al te vaak pesten faciliteren door de problematiek niet te erkennen.

Jesus Camp

2006 | Documentaire

Verenigde Staten 2006. Documentaire van Heidi Ewing en Rachel Grady.

Documentairemakers Heidi Ewing en Rachel Grady volgen een groep kinderen die naar een evangelisch zomerkamp in North-Dakota gaan. Hen wordt voorgehouden dat Harry Potter de duivel is, en dat een derde van hun vriendjes en vriendinnetjes er helaas niet bij kan zijn; die zijn geaborteerd. Het gaat erin als zoete koek. De grootste verdienste van Jesus Camp is dat Ewing en Grady het laten zien zoals het is. Ze oordelen niet, moraliseren niet en ze manipuleren niet of nauwelijks in de montage.

Favela Rising

2005 | Documentaire, Muziek

Brazilië/Verenigde Staten 2005. Documentaire van Matt Mochary en Jeff Zimbalist. Met o.a. Anderson Sa, Andre Luis Azevedo en Jose Junior.

In 2002 toonde de filmhit Cidade de Deus het harde leven in de Braziliaanse favela's; deze docu bewijst dat het geweld en alle andere ellende in die film niet zijn overdreven. De Amerikaanse makers trokken naar de meest gewelddadige sloppenwijk van Rio, waar de voormalige drugsdealer Anderson Sa een succesvolle beweging leidt die jongeren met behulp van hiphop en dans uit de geweldsspiraal bevrijdt. Mochary en Zimbalist lieten lokale bewoners hun eigen leven filmen, waardoor de docu veel bijzondere, authentieke scènes bevat.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michael Furjanic op televisie komt.

Reageer