Isabel de Pomés

Acteur

Isabel de Pomés is acteur.
Er zijn 10 films gevonden.

Vida en sombras

1984 | Drama

Spanje 1984. Drama van Lorenzo Llobet García. Met o.a. Dolores Pradera, Isabel de Pomés, Mary Santpere en Fernando Fernán-Gómez.

Een amateurfilmer krijgt wroeging nadat zijn vrouw door de republikeinen is neergeschoten terwijl hij de straatgevechten van de 18de juli aan het filmen was. Jaren later ziet hij REBECCA, wat een nieuw mens van hem maakt, en is hij vastbesloten om filmregisseur te worden. Een zeer slechte en absoluut achterhaalde film, hoewel ongewild bijna dadaïstisch vanwege de pure waanzin.

Amanecer en Puerta Oscura

1957 | Drama

Spanje 1957. Drama van José María Forqué. Met o.a. Francisco Rabal, Alberto Farnesse, Luis Peña en Isabel de Pomés.

Enkele vluchtelingen houden zich in de bergen schuil voor de wet. De zevende bioscoopfilm van José María Forqué en één van de beste uit zijn carrière. De film werd bekroond op het Festival van Berlijn en werd goed ontvangen door de Spaanse pers en het publiek.

Viento del norte

1954 | Romantiek

Spanje 1954. Romantiek van Antonio Momplet. Met o.a. Enrique A. Diosdado, María Piazzai, Isabel de Pomés en María Francés.

Het verhaal van de liefde tussen een rijke boer en zijn zeer jonge dienstmeisje. Boze tongen dreigen het geluk van het prille echtpaar te verstoren. Een achterhaalde en vulgaire film.

El Alcalde de Zalamea

1953 | Drama

Spanje 1953. Drama van José G. Maesso. Met o.a. Manuel Luna, José Marco Davó, Isabel de Pomés en Alberto Bové.

Een dorpsburgemeester maakt misbruik van de verloofde van een jonge boer die vervolgens ten overstaan van het hele dorp tegen de tiran ten strijde trekt. Dit is de tweede verfilming van het gelijknamige toneelstuk van Calderón de la Barca.

Canción de medianoche

1947 | Romantiek, Fantasy

Spanje 1947. Romantiek van Tono de Lara. Met o.a. Carlos Muñoz, Guillermo Marín, Isabel de Pomés en Gina Montés.

In een groot vervallen huis dat troosteloos aandoet ontvangt Kapitein Dávila een profetie uit de mond van een meisje dat hartstochtelijk verliefd op hem is. Een even merkwaardige als prijzenswaardige film, die aan het eind op doeltreffende wijze dubbelzinnig is.

Botón de ancla

1947 | Drama

Spanje 1947. Drama van Ramón Torrado. Met o.a. Antonio Casal, Jorge Mistral, Fernando Fernán-Gómez en Isabel de Pomés.

Drie onafscheidelijke vrienden van het Instituut voor de Marine, zien hun vriendschap gevaar lopen door een vrouw. Een op dat moment succesvolle maar slechte produktie, waarin twee van de voornaamste obsessies van de naoorlogse Spaanse film zijn samengevoegd: militarisme en vrouwenhaat.

El Centauro

1946 | Drama, Romantiek

Spanje 1946. Drama van Antonio Guzmán Merino. Met o.a. Isabel de Pomés, Mario Cabré, María Saco en Félix de Pomés.

De liefdesgeschiedenis tussen de kinderen van twee rivaliserende stierenfokkers. Het is een slechte film, waarin de toentertijd beroemde stierenvechter Mario Cabré een rol vervult.

El Abanderado

1943 | Oorlogsfilm

Spanje 1943. Oorlogsfilm van Eusebio Fernández Ardavín. Met o.a. Alfredo Mayo, Isabel de Pomés, Mercedes Vecino en José Nieto.

De film toont de dappere daden van een held uit de Spaanse Vrijheidsoorlog. Dit is een echte patriottische lofrede uit het naoorlogse Spanje, met in de hoofdrol de meest karakteristieke filmacteur uit de Franco-tijd, wijlen Alfredo Mayo.

Los Millones de polichinela

1941 | Komedie, Romantiek

Spanje 1941. Komedie van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Marta Santaolalla, Luis Peña en Isabel de Pomés.

Een simpele zeeman is verliefd op een meisje dat door haar ouders al aan een miljonair is beloofd. Een totaal onbelangrijke film.

La Madre guapa

1941 | Komedie

Spanje 1941. Komedie van Félix de Pomés. Met o.a. Mercedes Vecino, Luis Prendes en Isabel de Pomés.

Een weduwe, moeder van drie kinderen, is van plan om te hertrouwen. Een onbeduidende en zeer grove film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Isabel de Pomés op televisie komt.

Reageer