Lia Tanzi

Acteur

Lia Tanzi is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Prima che il gallo canti

1993 | Biografie

Italië 1993. Biografie van Mario Fogliette. Met o.a. Giuseppe Pambieri, Lia Tanzi, EnricoI Papa en Claudio Pozzi.

Cesare Pavese (Pambieri) werd in 1908 geboren in Santo Stefano Belbo, ten zuiden van Turijn bij de Franse grens. In augustus 1950 pleegde hij zelfmoord in een hotel in Turijn. In de jaren dertig werd hij veroordeeld wegens anti-fascistische activiteiten en een jaar opgesloten in Brancaleone Calabro. Ter gelegenheid van de 43e sterfdag van de schrijver heeft de Italiaanse staatstelevisie RAI deze tv-film gemaakt, die hoofdzakelijk gaat over de tijd die Pavese in de gevangenis doorbracht. Er is veel aandacht aan besteed en er wordt goed gespeeld, maar het geheel is zo langzaam dat je erbij in slaap valt.

Mia moglia è una strega

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Castellano en Pipolo. Met o.a. Renato Pozzetto, Eleonora Giorgi, Helmut Berger en Lia Tanzi.

Een verhaal over een heks genaamd Finnicella, die tijdens de Inquisitie op de brandstapel komt, maar die een nieuwe kans krijgt in het heden. Zij wil zich wreken op Emilio Altieri (Pozzetto), wiens voorouders haar tot de brandstapel veroordeelden. De heks speelt Altieri's secretaresse en wil hem afpikken van zijn vriendin, zonder te verwachten op hem verliefd te worden. Een aangename film. Scenario van Laura Toscano en Franco Marotta.

C'era una volta la legge

1980 | Actiefilm, Sportfilm

Italië 1980. Actiefilm van Stelvio Massi. Met o.a. Fabio Testi, Vittorio Mezzogiorno, José Luis de Vilallonga, Daniela Poggi en Jacques Herlin.

Twee Italianen - van wie er één politieman is - zullen meedoen aan motorkampioenschappen in Duitsland, maar een ex-nazi heeft de gokuitslagen vervalst en probeert deelnemers met intimidatie en geweld uit te schakelen. De helden ontmaskeren hem en winnen de race. Deze standaard-knokfilm, waarbij iedere klap op de geluidsband veelvoudig versterkt is, heeft een chaotisch, maar voorspelbaar scenario. De regie is zelfs in de cross- scènes zó futloos dat de betrekkelijk korte film eindeloos lijkt te duren.

La banca di monate

1976 | Komedie

Italië 1976. Komedie van Francesco Massaro. Met o.a. Walter Chiari, Magali Noël, Vincent Gardenia en Lia Tanzi.

Italiaanse komedie over een fabrieksdirecteur die zijn omzet wil vergroten. Hij sticht daartoe een bank, die algauw beroofd wordt. Een oubollige, humorloze situatie-komedie. Regie en spel beneden de maat.

La Chambre de l'Evêque

1976 | Thriller, Komedie

Frankrijk/Italië 1976. Thriller van Dino Risi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Patrick Dewaere, Ornella Muti, Lia Tanzi en Gabriella Giacobbe.

Een jonge schipper op het Lago Maggiore wordt gastvrij opgenomen door een oorlogsveteraan. Deze laatste probeert een treurig huwelijksleven en een ander geheim te verbergen, achter zijn opschepperij over heldendaden, waarbij zijn mooie schoonzuster ook een geheimzinnige rol speelt. De dood van de echtgenote alsmede de erfeniskwesties roepen nog meer vragen bij de schipper op en hij wordt van nieuwsgierige getuige tot onwetende medeplichtige. De film wisselt steeds van thriller naar satirische komedie, waardoor beide elementen tekort komen. Sfeervolle locatieopnamen en genuanceerde rol van Tognazzi hadden een beter uitgewerkt scenario verdiend.

Una sera c'incontrammo

1975 | Komedie

Italië 1975. Komedie van Piero Schivazappa. Met o.a. Johnny Dorelli, Lia Tanzi en Ugo D'Alessio.

Een dikke, rijke Amerikaanse vrouw, nogal grillig en wispelturig, valt op een onbetrouwbare man uit Lombardije. Je lacht wat af om de avonturen van dit rare, onhandige stel.

Milano trema: la polizia vuole giustizia

1973 | Misdaad

Italië 1973. Misdaad van Sergio Martino. Met o.a. Luc Merenda, Silvano Tranquilli, Richard Conte, Martine Brochard en Carlo Alighiero.

Politieman Merenda ziet ontvluchte gevangenen hun cipiers en een onschuldige man en zijn dochtertje vermoorden. In een confrontatie met die bandieten schiet hij enkele van hen dood en dat wordt hem door zijn superieuren kwalijk genomen. Merenda is een wezenloos acteur en maakt niets van zijn rol als inspecteur; gelukkig is er nog Conte als de bandietenleider. US/GB-titel: THE VIOLENT PROFESSIONALS.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lia Tanzi op televisie komt.

Reageer