Katja Danowski

Acteur

Katja Danowski is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Eine Hand wäscht die andere

2012 | Komedie

Duitsland 2012. Komedie van Hermine Huntgeburth. Met o.a. Ulrich Noethen, Steffi Kühnert, Malik Abdullah, Katja Danowski en Peter Lohmeyer.

Wat belastinginspecteur Pullmann (Noethen) betreft is het simpel: voor wat hoort wat. Knijpt hij een oogje dicht, dan krijgt hij er iets leuks voor terug. Van de burgemeester krijgt hij ruggensteun, maar zijn eigen vrouw zit in een anticorruptiecommissie die dit soort praktijken vurig bestrijdt. Goedgemutste, en tegelijkertijd wat flauwe televisiekomedie van regisseuse Huntgeburth (Die weisse Massai) over Duitse provinciale politiek waar de codes van Wall Street ook zijn doorgesijpeld. Noethen is best leuk als de besnorde ambtenaar die met stalen gezicht zijn eigen universum creëert.

Debüt im Ersten: Die Ritterinnen

2004 |

Duitsland 2004. Barbara Teufel. Met o.a. Katja Danowski, Ulla Renneke en Jana Straulino.

Op 1 mei 1987 komt het in de West-Berlijnse wijk Kreuzberg tot een confrontatie tussen bewoners en politie. De autoriteiten staan machteloos toe te kijken hoe de wijkbewoners een autonome koers varen en voor het minste demonstreren. Ook de bewoonsters van een woning aan de Ritterstraße staan op de barricade. Maar als de muur valt is niets meer wat het was

Herr Lehmann

2003 | Drama, Komedie

Duitsland 2003. Drama van Leander Haußmann. Met o.a. Christian Ulmen, Detlev Buck, Katja Danowski en Janek Rieke.

Na 'Ostalgie'-films als Sonnenallee (1999) en Good Bye Lenin! (2003) konden films over de zegeningen van pre-1989 West-Berlijn niet uitblijven. Herr Lehmann is een representant van deze ‘Westalgie’ met MTV-presentator Ulmen als een archetypisch lethargische Kreuzberger. Vanwege zijn dertigste verjaardag wordt hij door zijn pseudo-intellectuele vrienden plagerig aangesproken als Herr Lehmann. Zijn zorgeloze jaren staan symbool voor de periode waarin de knikkebollende westerlingen van de BRD zich niet hoefden te bekommeren om de DDR. Innemend werk met rake observaties. Gebaseerd op het gelijknamige boek van Sven Regener.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Katja Danowski op televisie komt.

Reageer