Miriam Byrd-Nethery (1929-2003) is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

In The Line of Duty: Ambush in Waco

1993 | Drama, Actiefilm

Verenigde Staten 1993. Drama van Dick Lowry. Met o.a. Tim Daly, Marlee Shelton, Gordon Clapp, Debra Jo Rupp en Alana Austin.

Na 51 dagen belegering schoot op 19 april 1993 de FBI de versterkte ranch van de doemsekte der Davidianen in brand en daarna in puin; dit alles onder toeziend oog van de rollende camera's van de Amerikaanse tv-omroepen, maar de race wie het eerst met de gedramatiseerde documentaire zou komen was al lang ervoor in volle omvang losgebarsten. Ervaren regisseur van tv- films Lowry, gesteund door een snel in elkaar geflanst scenario van Phil Penningroth, geeft geen antwoord op de vraag waarom de Amerikaanse overheid na geruchten zo onhandig - zeventig doden, w.o. zeventien kinderen - te werk ging, maar hij probeert een portret te schilderen van rock-muzikant-zonder-succes Bob Vernon alias David Koresh. Deze exploitatie van diep menselijk leed is bedoeld voor de Grote Kritiekloze Schare en sensatiezuchtigen die beslist niets beters te doen hebben. Achter de camera stond Frank Beascoechea.

Leatherface: Texas Chainsaw Massacre III

1990 | Horror

Verenigde Staten 1990. Horror van Jeff Burr. Met o.a. Kate Hodge, Viggo Mortensen, William Butler, Ken Foree en Joe Unger.

Weer zo'n stompzinnig, volslagen nodeloos vervolg dat als film absoluut mislukt is. Het verhaal gaat over een saai yuppie-stel dat van Californië naar Florida rijdt; ja, u raadt het al, halverwege de reis, in Texas worden ze van de hoofdweg afgelokt en dreigen ze opgegeten te worden door de kannibalistische clan. Lusteloos geregisseerd door Burr (nieuw voor deze sleetse formule, die ooit de bakermat was van het splattergenre), onsamenhangende en onbegrijpelijke actie- scènes, belachelijke (Unger) en verkeerd gekozen spelers (Mihailoff als Leatherface) en de Californische locaties creëren in geen enkel opzicht de sfeer van Texas. Splatterfans komen tekort, want de bloedscènes zijn eruit gesneden (voor de Amerikaanse markt in ieder geval) om een gunstigere keuring te krijgen, waardoor de film twee maanden later in première ging dan de bedoeling was.

Across Five Aprils

1990 | Komedie

Verenigde Staten 1990. Komedie van Kevin Meyer. Met o.a. Todd Duffey, Miriam Byrd-Nethery en Hollis MacCarthy.

Wanneer het zusje van de elf-jarige Jethro Creighton (Duffey) omkomt bij een ongeluk, veroorzaakt door een gemaskerde ruiter, durft niemand de achtervolging in te zetten uit angst voor nog meer doden. Kort daarna breekt de Amerikaanse Burgeroorlog uit. Jethro's twee oudere broers sluiten zich bij het leger aan en wanneer Jethro's vader door een beroerte getroffen wordt, rust de verantwoordelijkheid voor zijn moeder, jongere zusje en boerderij op zijn kinderschouders. Uiteraard komt de dag waarop Jethro opnieuw geconfronteerd wordt met de geheimzinnige, gemaskerde ruiter... Melodramatische toestanden verpakt in een jongens- avonturenverhaal met het oorlogsgeweld als decor. Een routineklus voor regisseur Meyer, die ook het scenario schreef, gefotografeerd door James Wrenn, muziek van Alan Dermarderosian.

Just Me and You

1978 | Komedie

Verenigde Staten 1978. Komedie van John Erman. Met o.a. Louise Lasser, Charles Grodin, Michael Alldredge, Miriam Byrd-Nethery en Noble Willingham.

Een komisch drama over een verwarde New Yorkse dame en een nuchtere verkoper, die een tocht maken dwars door het land. Lasser schreef het script, waarschijnlijk na een overdosis Judy Holliday-films, maar schoot naast de roos.