Joel Phiri

Producer

Joel Phiri is producer.
Er zijn 4 films gevonden.

The Bird Can't Fly

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Threes Anna. Met o.a. Barbara Hershey, Tony Kgoroge, Yusuf Davids en John Kani.

Het tienjarige jongetje River groeit op in Fairlands, een voormalig mijnstadje dat bijna volledig is verzwolgen door de oprukkende woestijn. Als zijn moeder overlijdt, keert zijn oma Melody terug naar het stadje. Zij is vastbesloten de jongen weg te halen uit zijn desolate omgeving om hem een normale opvoeding te geven. Maar River en zijn vader, een luie postbode, denken daar anders over. The Bird Can't Fly, het speelfilmdebuut van Threes Anna, roept bewondering op vanwege de volharding en het vakmanschap van de maakster, die haar visie zonder compromissen heeft vormgegeven. Die eigenzinnigheid zit de film ook een beetje dwars: niet iedereen zal raad weten met Anna's ongepolijste, soms irreële vertelstijl.

Flame

1996 | Korte film

Zimbabwe 1996. Korte film van Ingrid Sinclair. Met o.a. Marian Kunonga, Ulla Mahaka, Norman Madawo, Moise Matura en Dick (Chinx) Chingaira.

De film is gesitueerd in 1980 in Zimbabwe. Het verhaal gaat terug naar wat twintig jaar ervoor gebeurde toen Florence (Kuonga), onder de partisanennaam Flame, met Nyasha (Mahaka) die zich Liberty noemde, naar de wapens grepen in voormalig Rhodesi[KA3]e. De kijker maakt het mee - hoe Flame`s vader werd gearresteerd, het harde trainingskamp in Mozambique, waar vrouwen gediscrimineerd werden, de opmars, enz. - in de vorm van flashbacks en een verhaalstem, die de beelden begeleidt. Flame heeft een romance met Che (Matura), maar raakt tijdens een luchtaanval haar kind kwijt. De invalshoek van de film is origineel en de rolverdeling speelt heel goed, maar het scenario van Barbara Jago, Philip Roberts en Sinclair heeft meer weg van een draaiboek voor een documentaire dan een speelfilm. De montage, het camerawerk (van João Costa) en enscènering zijn schools. De muziek is oorspronkelijk. Eastmancolor, Dolby.

Le maître des éléphants

1995 | Avonturenfilm

Spanje/Frankrijk 1995. Avonturenfilm van Patrick Grandperret. Met o.a. Jacques Dutronc, Erwan Baynaud, Victor Tige Zra, Halilou Bouba en Sotigui Kouyaté.

Martin (Baynaud) is 12. Zijn moeder komt te overlijden en hij moet naar zijn vader - Garoubier (Dutronc) - in Afrika, die tien jaar ervoor vertrokken was en aan het hoofd van een Safaripark staat. Hij kent hem niet eens. Eenmaal aangekomen blijkt vader meer geïnteresseerd in de mysterieuze verdwijning van olifanten dan in de onthutste en aan zijn lot overgelaten Martin.

Le maitre des éléphants

1995 | Drama, Avonturenfilm

Frankrijk 1995. Drama van Patrick Grandperret. Met o.a. Victor Tige Zra, Erwan Bayaud en Jacques Dutronc.

Na de dood van zijn moeder reist de twaalfjarige Martin in zijn eentje naar Afrika. Daar woont zijn vader, die niet bepaald zit te wachten op de komst van zijn zoon. Hij is opzichter in een wildpark en maakt zich grote zorgen over de verdwijning van olifanten. Martin sluit vriendschap met Fofana en Victor en samen gaan ze op zoek naar de verdwenen olifanten

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joel Phiri op televisie komt.

Reageer