Loredana Bianconi

Regisseur

Loredana Bianconi is regisseur.
Er zijn 2 films gevonden.

La violence de leurs rêves

1997 | Documentaire

België/Duitsland 1997. Documentaire van Loredana Bianconi. Met o.a. Barbara Balzerami, Adriana Faranda, Nadia Mantovani en Susanna Ranconi.

Vier vrouwen praten onomwonden over hun verleden. Ze hebben niets gemeen, enkel dat ze in de jaren 1970 lid waren van de terroristische groepering Brigado Rosso. Ze waren gekant tegen de gevestigde orde. Ze droomden van een meer rechtvaardige wereld, waarin corruptie en kapitalisme niet meer bestonden. Ze werden alle vier gearresteerd en veroordeeld: Barbara Balzerami, in 1985 tot levenslang veroordeeld; Adriana Faranda, in 1979 tot levenslang veroordeeld; Nadia Mantovani, in 1976 veroordeeld tot 67 jaar gevangenisstraf; Susanna Ranconi, in 1980 tot levenslang veroordeeld. Voor de camera van Bianconi praten ze over hun motieven, de acties waaraan ze deelnamen, de reden waarom ze lid werden van een groep terroristen. Zo schetst de regisseur/scenariste een niet bepaald vleiend beeld van de jaren 1970. Er zit weinig beweging in de film, want alles beperkt zich tot ellenlange monologen van de vier vrouwen. Vandaar dat de film vooral mensen zal aanspreken die onderlegd zijn in de internationale politiek van die periode. Toch blijf je geboeid kijken en vooral luisteren naar een relaas uit eerste hand van mensen die actief waren tijdens een bijzonder woelige en bloedige periode van onze moderne geschiedenis. De camera werd gehanteerd door Alain Marcoen.

Comme un air de retour

1994 | Drama

België/Duitsland 1994. Drama van Loredana Bianconi. Met o.a. Sarah Balthazart, Evelyne Didi, Marie-Ange Dutheil, Pascal Greggory en Daniela Bisconti.

In het België van de jaren 1960 is de Italiaanse oma Dutheil met haar kleindochter Balthazart op bezoek bij de ouders van het kind, die als gastarbeiders in België verblijven. De grootmoeder heeft in Italië het ouderlijk huis gekocht, en hoopt dat haar zoon Gregory terugkeert naar Italië om het huis op te knappen. De man heeft daar wel oren naar, maar hij weet niet dat zijn vrouw Didi opnieuw zwanger is. Zij wil liever in België te blijven. Dat leidt tot spanningen, wantrouwen, leugens en intriges. Regisseur Bianconi, zelf een kind van Italiaanse gastarbeiders in Belgi[KA3], schreef ook het scenario. Haar film geeft een goed beeld van de grote sociale tegenstellingen uit die tijd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Loredana Bianconi op televisie komt.

Reageer