Hans Bertram

Regisseur, Componist

Hans Bertram is regisseur en componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Alter Kahn und junge Liebe

1973 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1973. Komedie van Werner Jacobs. Met o.a. Roy Black, Barbara Nielsen, Peter Millowitsch, Werner Jacobs en Willy Millowitsch.

Monteur Mark vaart, samen met zijn vriend Ulli en de jonge Elke met een oude boot de Rijn af met als einddoel Amsterdam. Onderweg ontmoet hij de mooie reisleidster Petra en ze worden verliefd, maar Petra's aanbidder Rob gooit roet in het eten...

Eine große Liebe

1949 | Drama, Familiefilm

Duitsland 1949. Drama van Hans Bertram. Met o.a. Gisela Uhlen, Michael Korrontay, Rüdiger von Sperl en Barbara Bertram.

Lotgevallen van vrouwen die drie generaties lang gevolgd worden. Uhlen in de rol van een ongelukkige moeder en minnares. De tragikomedie die door haar toenmalige echtgenoot Bertram geregisseerd is, is juist lachwekkend. Weer een mislukkig voor de regisseur, die tijdens de oorlog propagandafilms maakte.

Symphonie eines Lebens

1943 | Muziek

Duitsland 1943. Muziek van Hans Bertram. Met o.a. Harry Baur, Henny Porten, Gisela Uhlen, Harald Paulsen en Albert Florath.

Bij het luisteren naar zijn symfonie ziet een componist zijn leven aan zich voorbijtrekken. Een opvallende film, niet vrij van pathetiek, maar met schitterende fragmenten en een imposante rol van Baur. Toen Levenssymfonie in oktober 1943 in Nederland rouleerde, maakten bepaalde kringen er bezwaar tegen, dat de 'Franse jood' Baur de hoofdrol in een Duitse film speelde. In april 1943 was het overlijden van de acteur gemeld. Na de oorlog bleek zijn dood het gevolg van een 'verhoor' door de Gestapo. In verband met de gigantische produktiekosten verbood Goebbels, ondanks dat Baur er in optrad, de film niet, maar de regisseur mocht niet genoemd worden en hem werd verder werken onmogelijk gemaakt. Hij had namelijk geweten dat Baur een jood was, maar had dat voor iedereen verzwegen.

Kampfgeschwader Lützow

1941 | Oorlogsfilm, Sciencefiction

Duitsland 1941. Oorlogsfilm van Hans Bertram. Met o.a. Christian Kayssler, Hermann Braun, Heinz Welzel en Carsta Löck.

Heinz Jarworsky en Walter Rosskopf waren als vliegdeskundigen verantwoordelijk voor de stunts in Bertrams film die zelf twee jaar tevoren in deze functie was begonnen bij D III 88, waarvan deze film een vervolg is. Het eskader (Geschwader) ontdekt ditmaal hoe de Duitsers door de Polen worden vervolgd. Misselijk makende anti-Poolse hetze; een Nazi-propagandafilm.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Bertram op televisie komt.

Reageer