Serge Roman

Cameraman

Serge Roman is cameraman.
Er zijn 4 films gevonden.

Praxis Dr. Hasenbein

1997 | Komedie

Duitsland 1997. Komedie van Helge Schneider. Met o.a. Helge Schneider, Peter Berling en Andreas Kunze.

Met zijn derde film was de immer piekfijn haveloos ogende jazzmusicus/komiek/cultfiguur Schneider a posteriori niet bijster content. Toch is ook deze absurde komedie, over de alledagavonturen van prutsdokter Dr. Angelika Hasenbein (Helge himself), weer een vermakelijk fröbelwerkje op z'n zondagnamiddags. Opnieuw niet gehinderd door veel kennis van scenario- en regiezaken rommelt de neuzelende Ruhrpott-grapjas met het pre-renovatiegebit zich van de ene sullige scène in de andere. Ergo: haters gooien iets richting beeldscherm, fans lachen zich een tiet. De meezingklassieker 'Fitze Fitze Fatze' steekt Mozart compositorisch naar de kroon.

Dracula's Schatten

1995 | Documentaire, Drama, Horror, Fantasy

Duitsland 1995. Documentaire van Martin Papirowski. Met o.a. Valentin Popescu, Cezar Ivanescu, Bebe Cotimanis, Eugenia Borincerm en Moncele Andrei.

Op een wetenschappelijke leest geschoeide zoektocht naar mythe en werkelijkheid in de geschiedenis van de vampier. De `moderne` vampier werd geboren in 1763 na de raadselachtige dood van Peter Plogojowiz in Kisolova. Een golf van vampirisme overspoelde Europa, die met een onbekende volksziekte slachtoffers maakte. In 1887 schonk Bram Stoker de vampier het eeuwige leven met zijn roman [KL]Dracula[KLE], die hij baseerde op het bloeddorstige leven van Vlad Draculae uit Transylvania. In de film deed de vampier zijn intrede in 1922 met F.W. Murnau`s meesterwerk NOSFERATU (EINE SYMPHONIE DES GRAUENS), gevolgd door Tod Browning's DRACULA met Bela Lugosi in 1931. In het hedendaagse Brooklyn hebben de makers een ontmoeting met Stephen Kaplan, een levensechte 'vampiroloog' en ze voeren een gesprek met de 'levende' vampier Arnie in New York. Deze film bevat diverse geënsceneerde fragmenten, die het scenario van Jan Biekehör en regisseur Papirowski extra interessant maken. De speciale effecten zijn van Moise Constantin. Het camerawerk is van Serge Roman.

Exterior Night

1994 | Experimenteel, Film noir

Duitsland/Verenigde Staten 1994. Experimenteel van Mark Rappaport. Met o.a. Johnny Mez, Victoria Bostel, Mark Arnott, David Patrick Kelly en Martin Frische.

Steve`s (Mez) leven rolt als een B-film. Alles wat hij ziet, iedereen die hij ontmoet, alles wat hij zich herinnert komt a.h.w. uit een B-film. In zijn gedachte-wereld was zijn vader (Arnott) een priv[KA1]e-detective, evenals zijn grootvader (Kelly), die nadien schrijver werd. Zijn laatste roman is spoorloos verdwenen. Een bevreemdend experiment in kleur en zwart-wit. De personages evolueren in de decors van enkele beroemde films noirs, w.o. THE MALTESE FALCON, THE BIG SLEEP, e.d. Het is een tijdreis waarin de generaties door elkaar vloeien, met elkaar praten, maar het noodlot niet kunnen veranderen. Een film die verloopt als een droom of, zoals een personage zegt: 'It's a song from the past that continues in the present'. Bostel speelt alle vrouwenrollen. Een geniaal juweeltje dat de toeschouwer helemaal opslorpt, geschreven door Rappaport. Fotografie is van Serge Roman.

Johnny Flash

1986 | Komedie, Muziek

Duitsland 1986. Komedie van Werner Nekes. Met o.a. Helge Schneider, Andreas Kunze, Heike Melba-Fendel en Marianne Traub.

De moeder (Kunze) van de wat onhandige electricien Jürgen Potzkothen (Schneider) vindt dat hij zo mooi kan zingen. Is een carrière als schlager-zanger niet wat voor hem? Hij laat zich door impresario Terrence Toi (ook Kunze) inschrijven voor een talentenjacht, onder de artiestennaam Johnny Flash. Al snel wordt de held een speelbal van commerciële krachten. De in Duitsland in sommige kunstzinnige kringen op handen gedragen Helge Schneider maakte naam als jazzmuzikant, film- en theaterregisseur en vooral als komiek met een eigenzinnige, absurdistische inslag. Wel even wennen, zijn humor.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Serge Roman op televisie komt.

Reageer