Adriana Russo

Acteur

Adriana Russo is acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Tre passi nel delitto

1993 | Mysterie

Italië 1993. Mysterie van Fabrizio Laurenti. Met o.a. Gioele Dix, Carlo Cartier, Dalila Di Lazzaro, Ernst Jacobi en Imma Piro.

Een driedelige miniserie over een niet als te beste advocaat, genaamd Luca Marotta (Dix), die liever niet bij een onderzoek betrokken raakt. In het eerste deel, DELITTI IMPERFETTI, ontvangt Luca een telefoontje van een voormalige schoolvriendin, een rijke en beeldschone vrouw die met een schilder samenwoont. De schilder verdween maar was tevens de laatste die een psychoanalist in levende lijve zag, die daarna werd vermoord. In het tweede deel, CHERCHEZ LA FEMME, ontmoet Luca per toeval een oude vriend die denkt dat zijn vrouw een affaire heeft. Wanneer de vriend wordt vermoord, ondervraagt Luca zijn vrouw en krijgt met een hele reeks moorden te maken. In het laatste deel, VILLA MALTRAVERSI, wordt een vrouw vermoord in de badkuip van een luxe villa, van een rijke familie. Eerst is een loodgieter de verdachte maar Luca ontdekt dat een grote erfenis een rol speelt, en de broers Maltraversi worden verdacht. Scenario van o.a. Laura Toscano en Franco Marotta.

Tous mes maris

1992 | Komedie

Frankrijk 1992. Komedie van André Farwagi. Met o.a. Cecilia Peck, Patrick Chesnais, Mark Lazard, Céline Samie en Adriana Russo.

Amerikaanse Peck is al zeven jaar getrouwd met Franse architect Chesnais; hun huwelijk is buitengewoon saai en de door haar gekoesterde dromen van romantiek, glitter en grandeur zijn niet uitgekomen. Als Chesnais door zijn baas betrokken raakt bij industriële spionage gaat Peck op eigen houtje uit op onderzoek. Anderson is de stereotype CIA-agent. Afgezaagde, als grappig bedoelde film over culturele verschillen tussen Europa en Amerika. Gregory's dochter Peck doet flink d'r best, maar kan niet verhelpen dat de prent muf van sfeer is. Russell Manzatt schreef het scenario naar een verhaal van Lucien Lambert en Jacques Renoir was de cameraman van dit volslagen standaardproduct.

Lettera da Parigi

1992 | Drama

Italië 1992. Drama van Ugo Fabrizio Giordani. Met o.a. Roberto De Francesco, Lucrezia Lanta Della Rovere, Irene Papas, Felice Andreasi en Stefano Dionisi.

Een meisje (Lanta Della Rovere) van Italiaans-Franse afkomst komt naar Rome om voor sopraan te studeren. Ze krijgt een verhouding met de niet-gemotiveerde student, De Francesco. Ze krijgen een kind, maar Lanta Della Rovere is teleurgesteld door het gebrek aan verantwoordelijkheidsgevoel van haar vriend. Als ze een contract bij de Parijse Opera krijgt, verlaat ze De Francesco en de baby. Tijdens haar vierjarige afwezigheid stopt de jonge vader met zijn studie, neemt een slechtbetaald baantje en steekt al zijn energie in het vaderschap. Hij geeft het kind vooral veel aandacht omdat hij dat nooit van zijn eigen vader kreeg. Rovere keert terug om haar zoon te claimen, maar ziet dan dat De Francesco echt wat van het familieleven heeft gemaakt. Een te gecompliceerd drama voor het grote publiek. De cast is goed en de regie bekwaam. Ook bekend als LETTER FROM PARIS.

Belle da morire

1992 | Mysterie

Spanje/Italië 1992. Mysterie van Riccardo Sesani. Met o.a. Brian Peterson, Adriana Russo, Fabiola Toledo, Anna Maria Placido en Simona Giunti.

Slecht geregisseerde film met bloedeloze acteurs, die stijf en houterig acteren. Het moordmysterie wordt halverwege de film voorspelbaar. De hoofdpersoon organisateert en produceert culturele evenementen (opera's en balletten). Hij is tevens playboy. Zijn vrouw weet hier niets van. Als een jonge operazangeres zelfmoord pleegt naar aanleiding van een affaire met hem, ontdekt hij dat alle vrouwen met wie hij een affaire heeft, worden vermoord. Dat maakt hem tot hoofdverdachte.

L'Avaro

1990 |

Frankrijk/Spanje/Italië 1990. Tonino Cervi. Met o.a. Alberto Sordi, Laura Antonelli, Marie Laforêt, Valerie Allain en Lucia Bosé.

Gebaseerd op het klassieke 17e eeuwse toneelstuk van Molière met een goede internationale rolbezetting en een goede produktie-kwaliteit over de verachtelijke vrek van Arpagone die de fout maakte een kardinaal geld te lenen. Met veel humor en goed spel.

Delizia

1988 | Erotiek

Italië 1988. Erotiek van Aristide Massaccesi. Met o.a. Tini Cansino, Luca Giordana, Giorgio Pietrangeli, Stefania Minucci en Adriana Russo.

In een fotostudio poseert een beeldschoon model, terwijl elders een stel jongens zich zit te vergapen aan foto's van haar in een tijdschrift. Op een dag ontmoet een van de jongens het model, die zijn Amerikaanse nicht blijkt te zijn. Hij wordt verliefd op haar. Er wordt zeer zwak geacteerd in deze soft porno.

Pizza connection

1985 | Misdaad

Italië 1985. Misdaad van Damiano Damiani. Met o.a. Michele Placido, Mark Chase, Renato Mori, Simona Cavallari en Ida Di Benedetto.

Placido keert uit New York terug naar Sicilië en helpt zijn broer bij de bevrijding van een meisje dat door haar moeder tot prostitutie wordt gedwongen, als broerlief in ruil daarvoor de politiecommissaris vermoordt die de Mafia bestrijdt. De broer weigert en Placido laat hem lopen, hoewel hij daarmee zijn eigen leven in gevaar brengt. Sterk spel en verhaal maken dit tot een van de beste Italiaanse mafia-films van de jaren 1980-90.

Vieni avanti cretino

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Luciano Salce. Met o.a. Lino Banfi, Franco Bracardi, Luciana Turina en Adriana Russo.

De gebruikelijke stupide Italiaanse klucht, vulgair en een belediging voor de intelligentie van de kijker. Het gaat over een oplichter die gratie krijgt en vrijkomt. Zijn neef helpt hem werk te zoeken, maar ieder baantje eindigt in een catastrofe. Tenslotte komt hij de vrouw van zijn leven tegen en alles keert zich ten goede.

Giggi il bullo

1982 | Komedie, Erotiek

Italië 1982. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Alvaro Vitali, Adriana Russo en Susanna Fassetta.

Giggi is een opschepper die zijn dagen doorbrengt met boksen, waarin hij niets presteert. Hij is gewoon een gluurder die zijn ogen niet af kan houden van vrouwen. Een van de vele afschuwelijk platvloerse sekskomedies met obligate naaktscenes en rondborstige dames waarin Vitali in begin 1980 schitterde.

Delitto sull'autostrada

1982 | Misdaad, Komedie, Thriller

Italië 1982. Misdaad van Bruno Corbucci. Met o.a. Tomas Milian, Viola Valentino, Bombolo, Adriana Russo en Olimpia Di Navolo.

Een rechercheur van politie (Milian) is op het spoor van een bende harde criminelen, die zich specialiseert in het stelen van vrachten waardevolle goederen. De ladingen worden omgezet in drugs. Om de bende te ontmaskeren vermomt de speurder zich als chauffeur. Dan ontmoet hij een fraai ogende zangeres (Valentino), die op een of andere manier bij de zaak betrokken is. Milian heeft plezier in zijn rol als onorthodoxe, excentrieke politieman, en domineert de film. Naast actie vult humor het middelmatige verhaal aan.

Pierino il fichissimo

1981 | Komedie

Italië 1981. Komedie van Alessandro Metz. Met o.a. Maurizio Esposito, Adriana Russo, Eleonora Ciafa, Graziella Pollo en Tuccio Musumeci.

Een hotelier wil zijn hotel verkopen aan twee rijke Arabieren. Om de indruk te wekken dat hij een goedlopend bedrijf heeft laat hij, als de Arabieren komen, vrienden en familie opdraven als hotelgasten. Daaronder is ook de onwaarschijnlijke figuur Pierino (Esposito), die zorgt voor de nodige commotie. Soms leuk, meestal nogal lullig en kinderachtig. Zwakke regie van Metz.

L' Esercito più pazzo del mondo

1981 | Komedie, Drama

Italië 1981. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Andy Luotto, Massimo Boldi, Adriana Russo, Giorgio Porcaro en Pino Caruso.

In een legerkamp gebeuren allerlei incidenten, die leiden tot een ongelukkige aanhouding. Na de overgave van de voor de chaos verantwoordelijk geachte schuldige verlaat de vreemde groep het legerkamp met het geld. De reis naar Bermuda is niet zonder moeilijkheden. De acteurs en de regisseur doen hun best om dwaas te lijken, maar dat maakt de film zo verward en overdreven, dat je er nauwelijks meer om kunt lachen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Adriana Russo op televisie komt.

Reageer