Marcelo Romo

Acteur

Marcelo Romo is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Los naufragos

1994 | Drama

Frankrijk/Chili 1994. Drama van Miguel Littin. Met o.a. Marcelo Romo, Valentina Vargas, Luis Alarcon, Bastian Bodenhofer en Gregory Cohen.

Somber verhaal over een man die na twintig jaar terugkeert naar zijn land. Deze man, Aron (Romo), kan de tragedie uit 1973 maar niet vergeten. Hij gaat op zoek naar zijn broer en ontdekt dat zijn hele familie dood is of gek geworden. Hij draagt de foto van zijn broer op zijn regenjas en beweegt zich voort alsof hij over een begraafplaats loopt. Hij vindt getuigen en herinnert zich zijn jeugd en het vrolijke familieleven. Middels deze reis tracht hij zijn identiteit te reconstrueren, zijn wortels en iets van levenslust te vinden, terwijl alles wat hij meemaakt ergens stuit op de breuk die de Staatsgreep van september 1973 heeft betekend. Deze door nostalgie en verzet getekende film herkauwt een nachtmerrie en brengt hevige emoties over op kijkers die gevoelig zijn voor zoveel machteloosheid en ongeluk.

La hora del tigre

1984 | Oorlogsfilm

Venezuela 1984. Oorlogsfilm van Alfredo Lugo. Met o.a. Marcelo Romo, Arturo Calderón, Kiko Mendive en Hilda Vera.

Drie personen zitten in een situatie dat ieder van hen een ander ervan verdenkt hem te willen vermoorden. Als ze willen wegvluchten uit deze benarde positie, raken ze betrokken in een verschrikkelijke oorlog. Een onbekende en weinig succesvolle allegorie.

Queridos compañeros

1978 |

Venezuela/Chili 1978. Pablo de la Barra. Met o.a. Marcelo Romo, Hugo Medina, Andrea Bacay en Eduardo Durán.

De organisatie en uitvoering van een clandestiene operatie van het Movimiento de Izquierda Revolucionario (MIR) in 1967 en de vriendschap tussen twee militanten van deze beweging. Film met een militante inslag, kenmerkend voor die tijd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Marcelo Romo op televisie komt.

Reageer