Helgi Skúlason

Acteur

Helgi Skúlason is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hin helgu vé

1994 | Drama, Familiefilm

IJsland 1994. Drama van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Steinthór Rafn Matthiasson, Alda Sigurvardóttir, Tinna Finnbogadóttir, Helgi Skúlason en Edda Björgvinsdóttir.

Semi-autobiografisch verhaal van regisseur Gunnlaugsson over een zeven-jarig jongetje uit een kleine stad. Omdat zijn moeder op zakenreis gaat, moet hij voor een tijdje bij familie op een klein eiland ten westen van IJsland gaan wonen. De jongen raakt vlug in de ban van het leven daar, ver van de beschaafde wereld. Hij sluit vriendschap met de 22-jarige dochter des huizes. Zij gaat trouwen en het jongetje wordt, op zijn kinderlijke manier, verliefd op haar. Hij besluit de viking, die begraven ligt onder de 'heilige heuvel' op te graven en weer tot leven te wekken. Gunnlaugssons keert hiermee terug naar zijn sociale en psychologische filmroots. Hij kon het echter niet laten wéér een viking mee te laten spelen. Ook bekend als THE SACRED MOUNT.

I skugga Hrafnsina

1988 | Avonturenfilm

Zweden/IJsland 1988. Avonturenfilm van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Reine Brynolfsson, Tinna Gunnlaugsdottir, Egil Olafsson, Sune Mangs en Kristbjörg Kjeld.

Het vervolg op Gunnlaugssons Vikingfilm HRAFNINN FLYGUR, opnieuw gebaseerd op de vaak gewelddadige sagen. De dochter van een vermoorde Vikingstrijder wreekt haar vaders dood. Uiteindelijk vindt de blonde schoonheid ook nog een geschikte echtgenoot bij een rivaliserende stam. Voor het zover is moet de kijker aardig wat wreed geweld ondergaan in deze ongewone avonturenfilm.

Hrafinn flýgur

1984 | Avonturenfilm, Historische film

IJsland/Zweden 1984. Avonturenfilm van Hrafn Gunnlaugsson. Met o.a. Jacob Thór Einarsson, Egill Ólafsson, Edda Björgvinsdóttir, Helgi Skúlason en Sveinn M. Eidsson.

Gunnlaugssons derde avondvullende speelfilm gooide hoge ogen: hij werd ingezonden door IJsland voor de Oscar als Beste Buitenlandse Film van 1984, maar het heeft niet zo mogen zijn. Het verhaal gaat over een Ier, die de afslachting van zijn ouders en zijn stiefbroers en de maagdenroof van zijn zuster door Noorse Vikingen wil gaan wreken. Hij spoort de woeste barbaren op in IJsland en wil zijn zuster bevrijden. Zij heeft echter een innige relatie aangeknoopt met een Noorman en heeft een kind van haar aanrander, dat ze beschermen wil. Goed in zijn soort, maar je moet ervan willen genieten. Kreeg een vervolg in 1988 dat Í SKUGGA HRAFNSINS heet en in 1991 HVÍTI VÍKINGURINN, zodat er een trilogie is ontstaan. Het scenario is van de regisseur, die tevens coproducent was. Voor de export werden er een Engelstalige, Franstalige en Spaanstalige versie gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Helgi Skúlason op televisie komt.

Reageer