Heikki Färm

Cameraman

Heikki Färm is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

The Human Scale

2012 | Documentaire

Denemarken/Bangladesh/China/Nieuw-Zeeland/Verenigde Staten 2012. Documentaire van Andreas Dalsgaard.

Documentaire van Andreas Dalsgaard over feit dat in 2050 bijna 80% van de wereldbevolking in steden zal leven.

Steam of Life

2010 | Documentaire

Finland 2010. Documentaire van Joonas Berghäll en Mika Hotakainen.

Finse mannen hebben een naam hoog te houden: stoer, krachtig, onverslaanbaar zijn ze, toch? In deze documentaire zien we hoe Finnen, eenmaal in de sauna omgeven door stoom en ander naakt, hun pantser laten vallen en vertellen over jeugdtrauma's, huilen om groot verlies, of dankbaar stilstaan bij geluk. De makers (die met hun crew naakt werkten) wisselen de intieme, soms geestige ontboezemingen af met beelden van Finlands ontzagwekkende, lege landschappen. Aandoenlijke film die ook iets zegt over andere Westerse mannen, werd genomineerd voor een European Film Award voor beste documentaire.

State of Dogs

1998 | Documentaire, Fantasy

België/Mongolië 1998. Documentaire van Peter Brosens en Dorjkhandyn Turmunkh. Met o.a. Nyam Dagyrantz, Baatar Galsansukh, Purevdavaa Oyungerel en Jamyansuren Oyunstingel.

Baasar was een zwerfhond die werd doodgeschoten op de eerste dag van de lente op een van de stoffige straten van Oelan Bator, de hoofdstad van Mongolië. Baasar hield van mensen. Nu is zijn vertrouwen voor altijd geschonden. Normaal gesproken keren honden, als ze doodgaan, terug als mens. Maar nu twijfelt Baasar of hij dat wel wil. In een poging zijn lot te aanvaarden begint hij een reis door zijn herinneringen. Hij herinnert zich zijn dagen als herdershond op de steppe. Hij herinnert zich de pijn en het verdriet op de dag dat zijn baas hem achterliet, de avonturen op de straten van Oelan Bator tussen de duizenden andere straathonden. Ondertussen dreigt de mythische draak Rah de zon in te slikken en zo catastrofes over het land af te roepen. Overal in het land bidden monniken om de zonsverduistering af te wenden. De wedergeboorte van Baasar hangt nu af van het succes van de mensen om Rah te verjagen. In dwingende, hypnotiserende beelden vertelt State of Dogs het verhaal van een hond die geen mens wilde worden, in een stad van 800.000 inwoners en 120.000 honden. De doodgeschoten honden blijven soms op straat liggen rotten, andere worden gebruikt als bemesting; zo ligt er een hond onder elke boom aan de weg naar het vliegveld. De unieke combinatie van Brosens' Belgische documentaire kwaliteit en Turmunkhs Mongolische gevoel voor de mythes van zijn land bezorgden State of Dogs onder andere de grote prijs van het documentairefestival van Nyon.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Heikki Färm op televisie komt.

Reageer