Simon Groß

Regisseur, Producer

Simon Groß is regisseur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

My Happy Family

2017 | Drama

Duitsland/Frankrijk/Georgië 2017. Drama van Nana Ekvtimishvili en Simon Groß. Met o.a. Ia Shugliashvili, Merab Ninidze, Berta Khapava, Tsisia Qumsishvili en Maximilian Leo.

Een echtgenote en moeder van twee kinderen choqueert haar traditionele Georgische huishouden van meerdere generaties als ze aankondigt dat ze op zichzelf gaat wonen.

In Bloom

2013 | Drama

Georgië/Duitsland/Frankrijk 2013. Drama van Nana Ekvtimishvili en Simon Groß. Met o.a. Lika Babluani en Mariam Bokeria.

De veertienjarige hartsvriendinnen Eka en Natia bloeien op in het nieuwe Georgië, een jaar na de ineenstorting van de Sovjet-Unie. Van blijdschap over de herwonnen vrijheid is weinig te merken: het dagelijks leven wordt gedomineerd door voedseltekorten, straatbendes en huiselijk geweld. Langzaamaan ontdekken ze dat volwassenwording niet altijd de belofte van een betere toekomst met zich mee brengt. Sociale conventies en tradities zijn soms sterker dan het individu, zelfs voor vrijgevochten types als Natia en Eka. Een bittere conclusie, maar wel één die wonderschone cinema oplevert.

Fata Morgana

2007 | Thriller

Duitsland 2007. Thriller van Simon Groß. Met o.a. Matthias Schweighöfer, Marie Zielcke en Jean-Hugues Anglade.

Het jonge koppel Daniel en Laura is op vakantie in Marokko. Ze besluiten een jeep te huren voor een dagtrip naar de West-Sahara. Als ze verdwalen in de woestijn krijgen ze hulp van een mysterieuze Franse motorrijder, die hen wel naar Agadir wil brengen. Maar is hij dat wel echt van plan? Laura raakt gefascineerd door de vreemdeling, terwijl haar vriend Daniel hem juist met de minuut meer wantrouwt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Simon Groß op televisie komt.

Reageer