David Chambille

Cameraman

David Chambille is cameraman.
Er zijn 5 films gevonden.

Les invisibles

2018 | Komedie, Drama

Frankrijk 2018. Komedie van Louis-Julien Petit. Met o.a. Patricia Mouchon, Khoukha Boukherbache, Bérangère Toural, Patricia Guery en Marie-Christine Descheemaker.

Als de gemeente hun dagopvang voor dakloze vrouwen sluit, zoeken de sociaal werkers die het runnen met hun cliënten naar creatieve oplossingen. Ze laten de dakloze vrouwen hun kwaliteiten hervinden, gaan met hen op zoek naar werk en starten een hip recyclecentrum in een oude loods. ‘Was het maar zo simpel,’ denk je soms bij deze onderhoudende tragikomedie. Die pleit voor humanisme als remedie tegen het rendementsdenken dat de vastgelopen vrouwen kansloos maakt. Bijna alle bijrollen worden vertolkt door vrouwen die zelf op straat leefden.

Le temps des égarés

2018 | Drama

Frankrijk 2018. Drama van Virginie Sauveur. Met o.a. Hadja Traore, Amer Alwan, Biyouna en Claudia Tagbo.

Ooit was ze zelf een vluchteling. Nu werkt Sira (Tagbo) als tolk voor een organisatie die vluchtelingen helpt bij hun aanvraag van asiel in Franrijk. Sira heeft in de loop van de tijd het ideeëngoed achter het politieke systeem overgenomen. Misschien is ze zelfs wat cynisch tegenover haar cliënten, zoals de Irakees wiens verhaal over gruwelijkheden in zijn land als ongeloofwaardig wordt bestempeld. Drama laat meerdere kanten zien van de complexe realiteit rond asielzoekers, en heeft een prima rol van theateractrice en comédienne Tagbo.

Until the Birds Return

2017 | Drama

Frankrijk 2017. Drama van Karim Moussaoui. Met o.a. Sonia Mekkiou, Mohamed Djouhri, Mehdi Ramdani en Hania Amar.

Een intiem portret van regisseur Karim Moussaoui van zijn vaderland Algerije. Ondersteund met prachtige beelden van het plaatselijke landschap dompelt hij de kijker onder in de ziel van de hedendaagse Arabische maatschappij.

La forêt de quinconces

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Grégoire Leprince-Ringuet. Met o.a. Grégoire Leprince-Ringuet, Pauline Caupenne, Amandine Truffy en Thierry Hancisse.

Liefdesverslinder Paul wordt door Ondine verlaten. Na de ontmoeting met een clochard, die zich voorstelt als Het Lot, verleidt hij van de weeromstuit Camille – waarna prompt Ondine weer opduikt. Het regiedebuut van acteur-scenarist Leprince-Ringuet, een poëtisch surprisesprookje van film, theater en dans, trakteert op deels in alexandrijnen vervatte sprankeldialogen. Griekse tragedie ontmoet Frans toneeldrama, energiek spel treft visuele vondsten en taalmuziek. Wanneer Camille (de o zo zinnelijke Caupenne) de slapende Paul betovert, is dat niets minder dan hypnose-door-cinema. In tweeërlei opzicht en één woord: fantastisch.

Carole Matthieu

2016 | Drama

Frankrijk 2016. Drama van Louis-Julien Petit. Met o.a. Isabelle Adjani, Corinne Masiero, Ola Rapace, Lyès Salem en Pablo Pauly.

In zijn roman Les visages écrasés ('De verpletterde gezichten') uit 2011 verwerkte Marin Ledun zijn ervaringen als employee van France Télécom tijdens de herstructureringsoperatie Next. In de filmadaptatie speelt Adjani de bedrijfsarts uit de titel, die bij het fictieve callcenter-bedrijf Melidem wordt geconfronteerd met de gevolgen van pervers personeelsbeleid. Curieus genoeg draagt het chirurgisch ontplooide gelaat van de sfinks-actrice iets spookachtigs bij tot dit noir-verhaal met een verstikkende sfeer. Een deprimerend inkijkje in de 21ste-eeuwse managementscultuur van winstoptimalisatiedenken naar Amerikaans model.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Chambille op televisie komt.

Reageer