Alice Rohrwacher

1980 Regisseur, Scenarist, Auteur

Alice Rohrwacher (1980) is regisseur, scenarist en auteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lazzaro Felice

2018 | Drama

Italië 2018. Drama van Alice Rohrwacher.

Lazzaro en Tancredi, een naïve boer en edelman met een levendige fantasie, sluiten in een klein bergdorpje een onverwachte vriendschap, die vooral voor Lazzaro veel betekent. Als Tancredi jaren later naar de stad is vertrokken besluit Lazzaro naar hem op zoek te gaan.

Le meraviglie

2014 | Drama

Italië/Zwitserland/Duitsland 2014. Drama van Alice Rohrwacher. Met o.a. Maria Alexandra Lungu, Sam Louwyck, Alba Rohrwacher en Monica Bellucci.

Duits-Italiaans gezin, bestaande uit imker Wolfgang, zijn vrouw Angelica en hun vier dochters, leeft teruggetrokken op het Italiaanse platteland en verdient wat geld met de honing van de bijen. Persoonlijke, maar volgens schrijver/regisseur Rohrwacher niet autobiografische film over de rol van het landschap, de landbouw en de tradities. Met als middelpunt de jonge, debuterende actrice Maria Alexandra Lungu als oudste dochter Gelsomina, die ondanks haar twaalf jaren de meest volwassene van het gezin is. Winnaar van de Grand Prix (zeg maar: de op een na beste film) op het filmfestival van Cannes in 2014.

Corpo celeste

2011 | Drama

Italië/Zwitserland/Frankrijk 2011. Drama van Alice Rohrwacher. Met o.a. Yle Vianello, Salvatore Cantalupo, Paola Lavini, Renato Carpentieri en Anita Caprioli.

Na een lang verblijf in Zwitserland keert de dertienjarige Marta (Vianello) terug naar haar geboortegrond, in zuidelijk Italië, waar ze prompt wordt ondergedompeld in het katholicisme. Haar communie, eerste menstruatie, vragen over het geloof en het leven, kantelen haar blik en haar relatie met haar moeder en zus. Marta zet haar eerste stappen naar een eigen leven. Gevoelig, ingetogen coming of age drama, naturalistisch gefilmd door debutante Rohrwacher, deed het goed in het internationale festivalcircuit. Mooie rol van de jonge Vianello.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alice Rohrwacher op televisie komt.

Reageer