Wolfgang Längsfeld (1937-2012) is acteur en producer.
Er zijn 3 films gevonden.

Santa Smokes

2002 | Romantiek, Familiefilm

Verenigde Staten/Duitsland 2002. Romantiek van Chris Valentien en Till Terror. Met o.a. Till Terror, Kristy Jean Huislander, Richard Glover, Melissa Friedman en Rynel Johnson.

Acteur in spe Johnny Jones (Terror) en zijn vriendin Sue (Friedmann) besluiten uit elkaar te gaan. Een auditie op Broadway mislukt en Johnny kan een baantje krijgen om verkleed als kerstman in een straat in Manhattan te lopen. Hij wil zijn `rol` inhoud geven en ontmoet Angel (Huislander), die als engel verkleed is. Ze vallen op elkaar, maar voordat het wat wordt, heeft Angel er al weer schoon genoeg van, omdat Johnny kettingroker is. Het vage en gekunstelde scenario van beide regisseurs Valentien en Terror is niet eens een pamflet tegen het roken. Wat dan wél de bedoeling is, is onduidelijk. Een zelfingenomen, onafhankelijke kleine productie, die met de videocamera door Chris Valentien werd geschoten. De makers hebben geluk gehad dat de Duitse regionale omroep BR via bemiddeling van de filmacademie in München de rolprent financieel wilde steunen en uitzenden.

King Kongs Faust

1984 |

Duitsland 1984. Heiner Stadler. Met o.a. Leonard Lansink, Werner Grassmann, Heinz van Nouhuys, Wolfgang Längsfeld en Wim Wenders.

Op het filmfestival van Berlijn wordt een experimentele film uit de jaren 1920 getoond. Er zijn geen begin- en eindtitels. Filmjournalist Fritz Ackrewa (Grassmann) die het zout niet in de pap verdient, ruikt hierin een grote story. De rolprent zou gemaakt zijn door een voor de nazi`s gevlucht regisseur, Wawerka, de brein achter het meesterwerk KING KONG (van Merian C. Cooper en Ernest B. Schoedsack uit 1933). Hij reist er de halve wereld voor af om zijn verhaal na te gaan. Deze prent is hooguit interessant voor Duitse filmgekken die erop trippen om Wim, Wenders, Doris Dörrie e.a. te zien rondstappen. Wie daar niet mee op de hoogte is, zakt algauw weg in een diepe slaap of pakt een boek en kijkt de komende paar maanden naar geen enkele film meer. Scenario van de regisseur, Ulrich Enzensberger en Liliane Targownik. Camerawerk van de regisseur en Markus Dürr.

Das Arche Noah Prinzip

1984 | Sciencefiction

Duitsland 1984. Sciencefiction van Roland Emmerich. Met o.a. Nicolas Lausky, Matthias Fuchs, Aviva Joel, Franz Buchrieser en Richy Müller.

In het jaar 1992 cirkelen twee wetenschappers in een meteorologisch ruimtestation om de aarde. Ze moeten door middel van bestraling het weer veranderen. Hoewel de gevaren van die bestraling bekend zijn moet de opdracht, voor militaire doeleinden, toch worden uitgevoerd. Aardige Duitse S.F.