Vincent Roget: productie.
Er zijn 5 films gevonden.

Farang

2023 | Actiefilm

Frankrijk 2023. Actiefilm van Xavier Gens. Met o.a. Nassim Lyes, Loryn Nounay, Olivier Gourmet, Chananticha Tang-Kwa en Vithaya Pansringarm.

Professioneel bokser Sam bereid zich in de gevangenis ijverig voor op zijn re-integratie in de maatschappij. Tijdens een verlof, haalt zijn verleden hem in en heeft hij maar één keuze: vluchten. Vijf jaar later krijgt Sam op een Thais eiland een conflict met een lokale gangsterbaas.

Le talent de mes amis

2015 | Komedie

Frankrijk 2015. Komedie van Alex Lutz. Met o.a. Alex Lutz, Bruno Sanches, Tom Dingler, Anne Marivin en Audrey Lamy.

Gezworen kameraden Alex en Jeff trippelen als multinationalmuisjes onbekommerd door hun niksaandehandleventjes. Dan komt Alex' jeugdvriend Thibault, vertegenwoordiger in warm scheerwater, een peppraatje houden. Bij Alex slaat de bliksem in: wat heb ik er tot dusver van gebakken? Na jaren in het graptheater en de loltelevisie beproefde bezige bij Lutz zijn geluk in de bioscoop. Daar zonk zijn kluchtige mix van boezemvriendenverhaal en midlevencrisiskomedie als een baksteen. Sommige gags zijn leuk, maar Lutz zelf heeft de lach gewoon niet aan zijn kont hangen. Bijrolletjes van Sylvie Testud en Jeanne Moreau.

Incognito

2009 | Komedie

Frankrijk 2009. Komedie van Eric Lavaine. Met o.a. Bénabar, Franck Dubosc, Jocelyn Quivrin, Anne Marivin en Isabelle Nanty.

Met behulp van de songteksten van een dood gewaande vriend groeit busconducteur Lucas (muzikant Bénabar) van de ene op de andere dag uit tot de nieuwe Franse popsensatie. Maar dan blijkt die vriend nog gewoon te leven. In plaats van zijn plagiaat op te biechten, huurt Lucas zijn eigenaardige huisgenoot en werkeloos acteur Francis in om zich voor te doen als zijn steenrijke huisbaas, terwijl hij zelf veinst nog immer voor de Parijse busmaatschappij te werken. Vermakelijke, maar wel wat oppervlakkige klucht.

L'affaire Marcorelle

2000 | Drama, Fantasy, Thriller

Frankrijk 2000. Drama van Serge Le Péron. Met o.a. Jean-Pierre Léaud, Irène Jacob, Mathieu Amalric, Hélène Surgère en Dominique Reymond.

Ongeluk komt graag in gezelschap, ontdekt magistraat François Marcorelle, generatie '68, gehuwd en neurotisch aangelegd. De charmante Poolse die hij zojuist heeft ontmoet, blijkt een gehaaide prostituee. In een handgemeen met een man die misschien haar vader is, legt de laatste het loodje. Of waren het toch weer nachtmerries? Ondertussen heeft een jonge advocaat Marcorelle in het vizier, want ontmaskering van een smetteloos gerechtsdienaar betekent een carrièrespurt. Amusante Hitchcockiaanse genrepotpourri van ex-Cahiers du Cinéma-redacteur Le Péron, met fraaie Léaud-pechvogelrol en nogal wat cinefiele knipoogjes.

Molom, conte de Mongolie

1995 | Drama, Fantasy

Frankrijk 1995. Drama van Marie-Jaoul De Poncheville. Met o.a. Tsededordj, Yondejunaï, V. Agor, Sukhiin Altonkhuyog en D. Anand.

De Mongoolse steppe. De oude sjamaan Molom (Tsededordj) verlaat zijn eiland om op zoek te gaan naar een arend die, toen hij besliste om niet meer te vliegen, een menselijke vorm aannam en onder de wolven ging wonen. Tot zijn grote verbazing treft hij inderdaad een jongen aan bij de wolven. Het is Yonden (Yondejunaï), die jaren geleden door zijn vader in een dronken bui 'vergeten' werd en onder de wolven opgroeide. Molom trekt zich het lot aan van Yonden. Samen trekken ze naar Shambalan. Onderweg onderwijst Molom de jongen over de zeden en gewoonten van zijn volk en over hun verhouding met de goden. Trage, maar bijzonder poëtische film over de vriendschap tussen een oude man en een wolvenkind. Tijdens hun lange tocht ontmoeten ze verschillende geïsoleerd levende gemeenschappen. Zo krijgen we een beeld van het leven in de steppe en ondertussen tevens een bevattelijk inzicht in hun religieuze rituelen. De film biedt ontzaglijk veel stof om te mediteren. De twee amateur-acteurs, die voordien nog nooit een film zagen, geven een onvergetelijke prestatie ten beste. de Poncheville schreef het scenario samen met Pierre Joffroy en Patrick Laurent. De commentaar werd geschreven door Alice de Poncheville en Thomas Harlan en gesproken door Tumendelger Enkhe. Feeërieke fotografie van Jacques Besse. Internationaal uitgebracht als MOLOM: A LEGEND OF MONGOLIA. Dolby Stereo.