Macon Blair is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 6 films gevonden.

Thunder Road

2018 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 2018. Drama van Jim Cummings. Met o.a. Jim Cummings, Nican Robinson, Jocelyn DeBoer, Kendal Farr en Chelsea Edmundson.

Na het succes van zijn tragikomische korte film Thunder Road (2016), over een politieagent die zichzelf belachelijk maakt terwijl hij een grafrede houdt voor zijn overleden moeder, besloot regisseur, scenarist en hoofdrolspeler Jim Cummings het gegeven uit te werken tot een speelfilm. Het resultaat is nogal episodisch: meer een reeks sketches dan een echt verhaal. De rode draad – labiele agent Jim Arnaud – is echter een ijzersterke creatie; geestig, aandoenlijk en irritant tegelijk. Een veelbelovend debuut, trefzeker gefilmd ook, en gemaakt voor een schamele 200 duizend dollar.

Hold the Dark

2018 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 2018. Thriller van Jeremy Saulnier. Met o.a. Jeffrey Wright, Alexander Skarsgård, James Badge Dale, Riley Keough en Julian Black Antelope.

Auteur en wolvenexpert Russell Core krijgt een brief uit een gehucht in winters Alaska, waarin een jonge vrouw zijn hulp vraagt omdat haar zoontje is gedood door een roedel wolven. Ze wil dat Core op jacht gaat naar de dieren, voordat haar man, een soldaat in Irak, thuiskomt. Core stemt, aarzelend, toe. Regisseur Saulnier (Blue Ruin) maakt de kilte tastbaar in deze donkere, soms zeer gewelddadige film. Personages handelen niet altijd even logisch, maar wel consequent: de wapens worden snel gepakt in deze even fraaie als barre omgeving.

Small Crimes

2017 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten/Canada 2017. Misdaad van Evan Katz. Met o.a. Nikolaj Coster-Waldau, Gary Cole, Molly Parker, Macon Blair en Pat Healy.

Na een gevangenisstraf van zes jaar probeert een ex-agent zijn leven opnieuw op te bouwen in zijn woonplaats, maar zijn verleden blijft hem achtervolgen.

I Don't Feel at Home in This World Anymore

2017 | Misdaad, Drama, Thriller

Verenigde Staten 2017. Misdaad van Macon Blair. Met o.a. Melanie Lynskey, Elijah Wood, Gary Anthony Williams, David Yow en Jane Levy.

Wanneer bij de op het randje van depressie verkerende verpleegster Ruth (Lynskey) is ingebroken, belt ze natuurlijk de politie. Die komt, maar biedt niet veel hulp. Want had ze niet gewoon vergeten de deur op slot te doen? Gelukkig is buurman Tony (Wood) best bereid om haar te helpen om zelf de gestolen spulletjes op te sporen. Tony is wel een bijzonder vreemde snuiter. Geestige en sprankelende misdaadfilm, met allerlei maffe typetjes en een prettig bizar script, won niet onverdiend de juryprijs op het Sundance-festival. Lynskey (Heavenly Creatures) en Wood (Lord of the Rings) zijn een fraai koppel.

Blue Ruin

2013 | Thriller, Misdaad, Drama

Verenigde Staten 2013. Thriller van Jeremy Saulnier. Met o.a. Macon Blair, Devin Ratray en Amy Hargreaves.

Een dakloze dertiger is uit op wraak. Met die informatie moet de kijker van Blue Ruin het aanvankelijk doen; beetje bij beetje wordt steeds meer onthuld over het verleden en de motieven van de hoofdpersoon. Het verhaal van deze thriller mag uiteindelijk niet heel verrassend zijn, de uitwerking is zeer effectief: geduldig opgebouwd, sfeervol gefilmd, af en toe onverwacht gruwelijk, en onafgebroken spannend. Regisseur/scenarist/cameraman Saulnier haalde zijn minibudget op via Kickstarter en won ten slotte de FIPRESCI-prijs in Cannes.

Murder Party

2007 |

Verenigde Staten 2007. Jeremy Saulnier. Met o.a. Chris Sharp, Macon Blair, Stacy Rock en Sandy Barnett.

De sullige vrijgezel Christopher heeft een heel ongezellige Halloween-avond, en is dan ook blij verrast als hij op straat een uitnodiging vindt voor een feest. Als hij op de locatie aankomt, een nogal vervallen, grotendeels leeg gebouw, wordt hij welkom geheten door de organisatoren, kunststudenten. Die hem trouwens willen vermoorden, in het kader van een project. Al snel vloeit het eerste bloed. Charmante splatter-film met geestige dialogen en krakkemikkige special effects. Regiedebuut van de getalenteerde Saulnier (Blue Ruin), bekroond met de publieksprijs op het Slamdance Film Festival.