César Fernández Ardavín

Regisseur

César Fernández Ardavín is regisseur.
Er zijn 7 films gevonden.

Doña perfecta

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van César Fernández Ardavín en Cesar Fernandez Ardavin. Met o.a. Julia Gutiérrez Caba, Victoria Abril, Manuel Sierra, Mirta Miller en Emilio Gutiérrez Caba.

In een provinciestad verspreidt een zure oude vrijster geruchten. Een zielige en stereotype verfilming van een literair werk, gemaakt door een deskundige regisseur.

Do

1977 | Drama

Spanje 1977. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Julia Gutérrez Caba, José Luis Lopéz Vázquez, Victoria Abril, Manuel Sierra en Mirta Miller.

In een provinciestad verspreid een zure oude vrijster geruchten. Een zielige en stereotype verfilming van een literair werk, gemaakt door een deskundige regisseur.

No matarás

1974 | Drama

Spanje 1974. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Ángela Molina, Tony Isbert, Simón Andreu en Verónica Luján.

Een jong meisje uit de provincie raakt kort na haar aankomst in Madrid in verwachting en wordt gedwongen een abortus te laten plegen. Een onbetekenend smaadschrift waarin Molina haar debuut maakte.

El Lazarillo de Tormes

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van César Fernández Ardavín. Met o.a. Marco Paoletti, Juanjo Menéndez, Carlos Casaravilla, Memmo Carotenutto en Carlo Pisacane.

Een herverfilming van de gelijknamige film, die niet van kwaliteit gespeend is. Vandaag blijkt het de enige geslaagde film van deze regisseur te zijn, die bovendien op goede vertolkingen in zijn cast prat kan gaan, waarbij vooral die van Pisacane opvallen.

La Puerta abierta

1957 | Romantiek

Spanje/Italië 1957. Romantiek van César Fernández Ardavín. Met o.a. Rafael de Córdoba, Marta Toren, Amedeo Nazzari, Nadia Marlowa en Carlos Casaravilla.

Een Spaanse danser doet een poging om zowel de echtgenote van de Italiaanse ambassadeur in Madrid als haar zeer mooie dochter te verleiden. Een nietszeggende film.

Crimen imposible

1954 | Misdaad

Spanje 1954. Misdaad van César Fernández Ardavín. Met o.a. José Suárez, Nani Fernández, Silvia Morgan en Angel Picazo.

Een beroemde romanschrijver wordt vermoord in zijn kamer aangetroffen, maar de deur en het raam zitten van binnenuit op slot. Deze redelijke film is veelbelovend.

La Llamada de Africa

1952 |

Spanje 1952. César Fernández Ardavín. Met o.a. Tomás Blanco, Gerard Tichy, Angel Picazo en Mayrata O'Wisiedo.

Buitenlandse spionnen bespieden de bouw van een luchthaven in het Spaanse West-Afrika. Deze beschamende kolonialistische xenofobie is kenmerkend voor de jaren van de Koude Oorlog.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer César Fernández Ardavín op televisie komt.

Reageer