Ricardo Larrain

Regisseur, Scenarist, Producer

Ricardo Larrain is regisseur, scenarist en producer.
Er zijn 2 films gevonden.

El Entusiasmo

1998 | Komedie, Drama

Frankrijk/Spanje/Chili 1998. Komedie van Ricardo Larrain. Met o.a. Carmen Maura, Alvaro Escobar, Álvaro Rudolphi, Gianfranco Lebrini en Sebastian Achaval.

In 1984 stelt de journalist Guillermo (Rudolphini) Isabel (Verdu) en Fernando (Escobar) aan elkaar voor in het dictatoriaal geregeerde Chili. Met zijn drie[KA3]en hopen ze op een betere maatschappij en koesteren utopische idee[KA3]en over de nieuwe republiek. Tien jaar later is Chili een democratie, Isabel en Fernando zijn getrouwd en hebben een zoon, Miguel (Lebrini). Ze besluiten naar Arica te gaan, de noordelijkste kustplaats aan de rand van de woestijn, op de grens met Peru om Guillermo op te zoeken. Hij maakt er reportages, maar de inhoud is anders dan de werkelijkheid, omdat de klanten dat wensen. Fernando ziet grote mogelijkheden om toeristen te lokken voor avontuurlijke vakanties en stort zich met veel enthousiasme op zijn werk. Hij wordt succesvol, maar raakt dan betrokken bij sinistere projectontwikkelaars, die hotels willen neerzetten. Hij verwaarloost Isabel, die uitsluitend tot hem toegang heeft via zijn secretaresse Maria (Maura). Isabel zoekt troost bij Guillermo. Deze film is een soort vervolg op Larrain's debuut uit 1991 LA FRONTERA, maar veel conventioneler en lang niet zo inspirerend en idealistisch, afgezien van zijn ontevredenheid met het kapitalisme en de tekortkomingen van de democratie, Tegen het einde is zelfs de intrige onduidelijk. Het spel staat op een behoorlijk niveau. Het budget bedroeg nauwelijks één miljoen dollar. Het scenario is van regisseur Larrain en Jorge Goldenberg. Het camerawerk is van Esteban Courtalon.

La frontera

1991 | Drama

Chili/Spanje 1991. Drama van Ricardo Larrain. Met o.a. Alonso Venegas, Gloria Laso en Patricio Contreras.

Ramiro wordt verbannen naar een dorpje in het zuiden van Chili waar erg vaak vloedgolven voorkomen. Hij wordt daar verliefd op Maite. Haar vader wil dat Ramiro haar meeneemt uit het dorp als hij weer vrij is. Ramiro besluit echter in het dorp te blijven. Als er dan weer een vloedgolf komt, verdrinken Maite en haar vader. Ramiro vlucht naar de heuvels.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ricardo Larrain op televisie komt.

Reageer