Jan Jönsson

Acteur

Jan Jönsson is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Kejsaren

1978 | Drama

Zweden 1978. Drama van Jösta Hagelbäck. Met o.a. Anders Ȧberg, Bo Lindström, Anna Lindroth, Rune Ek en Katarina Strandmark.

Rond de eeuwwisseling is een aantal Poolse gastarbeiders als stakingsbrekers naar Zweden gehaald, maar ze werden nooit in de samenleving geïntegreerd. Een ietwat debiele half-Poolse jongen gaat vlak voor WO II naar zijn vaderland, maar kan de overgang van het plattelandsisolement naar de stadschaos en oorlogsdreiging niet verwerken en vlucht mentaal weg in grootheidswaan. De uit losse episoden en een documentaire proloog opgebouwde film heeft een ballade-achtige stijl en een vorm die de barre dramatiek van de scènes acceptabel maakt, maar voor hen die niet bekend zijn met de historie en sociale problematiek van Zweden kan de dramatiek storend ondoorzichtig zijn. Toch meer dan alleen maar interessant en in ieder geval in visueel opzicht een opmerkelijk debuut.

Hallo baby

1976 | Komedie, Experimenteel

Zweden 1976. Komedie van Johan Bergenstrȧhle. Met o.a. Marie-Louise de Geer, Toivo Pawlo, Siv Ericks, Anders Ek en Keve Hjelm.

Een joods meisje heeft een vrije en artistieke opvoeding gekregen en zich ontwikkeld tot een spontane en onbevangen volwassene, die in het kunstwereldje van de jaren '60 door de loze façades heenkijkt maar nooit haar animo verliest. De actrice en naïef-schilderes De Geer schreef haar autobiografische scenario in de tableau-achtige stijl van haar schilderijen, die - althans in de film - even weinig reden tot enthousiasme geven als haar dramaturgische talenten. De begaafde regisseur-echtgenoot van de heldin heeft zich kritiekloos dienstbaar gemaakt aan haar egotrip, wat slechts enkele frappante scènes oplevert en voor de rest veel irritatie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jan Jönsson op televisie komt.

Reageer