Gennadi Nazarov

1967 Acteur

Gennadi Nazarov (1967) is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Von Hölle zu Hölle

1996 | Drama, Oorlogsfilm

Duitsland/Rusland 1996. Drama van Dmitri Astrachan. Met o.a. Anja Kling, Gennadi Svir, Alla Shafer-Kliouka, Gennadi Nazarov en Valeria Valeyeva.

De aanleiding voor de 78-jarige producent Arthur Brauner (EUROPA, EUROPA) om deze film te maken is het anti-semitisme in Polen, dat een van zijn trieste hoogtepunten beleefde in de stad Kielce in 1946, nauwelijks een jaar na de be[KA3]eindiging van WO II, waarin zes miljoen joden door de nazi`s vermoord werden. De film begint vlak voor de Duitse inval van Polen 1938, die het begin was van de oorlog tegen Hitler-Duitsland. Twee vrouwen van bevriende stellen moeten gelijktijdig bevallen: Helena Golde (Kling) en Anna Sikorski (Shafer-Kliouk). Helena schenkt het leven aan een gezond meisje dat zij Fela noemt. Anna`s baby sterft kort na de bevalling. Als de Duitse bezetter de joden in getto`s drijft, stelt Anna Helena voor dat zij voor Fela zal zorgen zolang de toestanden onzeker zijn. Kort daarop worden Helena en haar man Henrik (Svir) weggehaald omdat ze joods zijn. Ze belanden in een concentratiekamp, waaruit Henrik weet te ontsnappen en zich in Rusland aansluit bij het Poolse bevrijdingsleger. Helena ondergaat de verschrikkingen van het kamp, maar als de oorlog be[KA3]eindigd is, heeft Helena het overleefd en is Henrik als bevrijder bestuurder van het district Kielce, hun geboortestad. Enkele joden die aan de shoah wisten te ontsnappen, keren naar huis terug en willen graag weer in hun eigen huizen wonen. Hierdoor ontstaat kwaad bloed en laait het anti-semitisme in volle hevigheid op. Henrik en Helena gaan op zoek naar de Sikorski`s en Fela (Valeyeva) die inmiddels zeven is. Aanvankelijk lijken zij van de aardbodem verdwenen, maar in de omliggende uitgestrekte bossen worden ze gevonden. Anna is in het geheel niet van plan haar belofte aan Helena in te lossen; bovendien gloeit in Fela, die be[KA3]invloed werd door haar directe omgeving, het anti-semitisme; ze voelt zich een Sikorski en begrijpt niet wat die joden komen doen. Andrzej Sikorski (Nasarov) is een redelijk man. Hij begrijpt veel en vindt dat Fela bij haar ouders thuishoort, maar Anna geeft niet op - en Helena evenmin, want de gedachte aan Fela heeft haar altijd op de been gehouden. De zaken culmineren en eindigen in een massahysterie, waarbij 42 joden die de verschrikkingen van de nazi's overleefden, vermoord worden door hun r.k. landgenoten. De communisten, die het tot de jaren 1990 voor het zeggen hadden in Polen, zwegen en zorgden ervoor dat dergelijke schandalige gebeurtenissen niet in de officiële geschiedschrijving werden opgenomen. De film is met trefzekerheid geregisseerd en Kling bewijst dat zij een actrice van grote klasse is. De bijrollen ondersteunen effectief en gemotiveerd de vertelling van Art Bernd, die samen met Oleg Danilov het scenario schreef. Het camerawerk van Yuri Vorontsov is sfeervol en passend. De boodschap is luid en duidelijk, maar lang niet iedereen wil hem horen, redenen waarom distributeurs niet liepen te popelen om de film uit te brengen, en als het even kon, zich er vanaf maakten.

Kurochka ryaba

1994 | Komedie

SU/Frankrijk 1994. Komedie van Andrey Konchalovskiy. Met o.a. Inna Churikova, Gennadi Yegorychyov, Gennadi Nazarov, Viktor Mikhaylov en Aleksandr Surin.

Als de kip Riaba een gouden ei legt wordt het voor Assia moeilijk vast te houden aan haar regel zich niet in te laten met het kapitalisme. Assia woont in een klein dorp met als enig gezelschap haar kip Riaba. Net als de overige dorpelingen is ook zij wars van perestrojka, glasnost of Gorbatsjov. Als de rijke Tchirkounov aan de rand van het dorp en naar de nieuwe maatstaven van wat eens de USSR was een houtzagerij opzet, lopen de spanningen al gauw hoog op. Assia is vastbesloten ervoor te zorgen dat Tchirkounovs bedrijf verdwijnt, maar dan vindt ze -op zoek naar Riaba- in haar schuur een gouden ei...

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gennadi Nazarov op televisie komt.

Reageer