Henry Slate

Acteur

Henry Slate is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Hey Boy! Hey Girl!

1959 | Muziek

Verenigde Staten 1959. Muziek van David Lowell Rich. Met o.a. Louis Prima, Keely Smith, James Gregory, Henry Slate en Asa Maynor.

Een goedkope film die nog iets te betekenen heeft door de muziek van Prima, Keely Smith en hun orkest.

He Laughed Last

1956 | Misdaad

Verenigde Staten 1956. Misdaad van Blake Edwards. Met o.a. Frankie Laine, Lucy Marlow, Anthony Dexter, Dick Long en Alan Reed.

Marlow speelt een bakvis uit de jaren twintig die van een gangster een nachtclub erft. Een kleurrijke misdaadfilm uit de tijd van de Drooglegging. Laine brengt een paar liedjes ten gehore. Tweede film van Edwards als regisseur.

Pickup On South Street

1953 | Actiefilm, Film noir, Thriller

Verenigde Staten 1953. Actiefilm van Samuel Fuller. Met o.a. Richard Widmark, Jean Peters, Thelma Ritter, Richard Kiley en Murvyn Vye.

Skip McCoy (Widmark) is een kruimeldief die pakt wat hij pakken kan. Maar als hij de tas van Candy (Peters) steelt, beseft hij niet waaraan hij begint. Er zit namelijk een microfilm in, en binnen de kortste keren heeft hij verschillende spionage- organisaties en de politie achter zich aan. Superieure film noir met een droom van een cast. Fuller observeert het geweld ijskoud, hij heeft met niemand medelijden en probeert ook niemand sympathiek te maken. Een haarscherpe analyse van de fysieke en psychische zwakheden van een zakkenroller. Ritter kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als straatventster die vooral gespecialiseerd is in de verkoop van inlichtingen. Fuller schreef het originele scenario, al wordt het verhaal op de titelrol toegeschreven aan Dwight Taylor. In 1953 op het Festival van Venetiƫ bekroond met de Bronzen Leeuw. In 1968 herverfilmd als CAPETOWN AFFAIR.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henry Slate op televisie komt.

Reageer