Vincent Patar is regisseur en scenarist.
Er zijn 3 films gevonden.

Ernest et Célestine

2012 | Animatie

Frankrijk/België/Luxemburg 2012. Animatie van Stéphane Aubier, Vincent Patar en Benjamin Renner.

Goedaardige Franse animatiefilm naar de boeken van Gabrielle Vincent, over de ongemakkelijke vriendschap tussen een onhandige beer en een kordaat muisje. Ze leven in een wereld waarin muizen en beren op afstand van elkaar horen te blijven. Getekend in zachte kleuren en lijnen, in een stijl die op een tot leven gewekt prentenboek lijkt, bleek Ernest et Célestine een hit: de film van de makers van Panique au Village werd veelvuldig bekroond, met onder meer de Cinekid Award, een César en een Oscarnominatie.

Panique au village

2009 | Animatie, Avonturenfilm, Komedie

België/Frankrijk/Frankrijk 2009. Animatie van Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Twintig afleveringen van de maffe stop motion-reeks Panique au village (2002/'03) ontsnapten aan het tweekoppig brein Aubier-Patar. Met deze bioscoopfilm over dezelfde plasticfiguurtjes Cowboy, Indiaan en Paard doen de avontuurlijk animerende Walen er nog een schep krankjorem bovenop. Premisse: een verjaardagscadeau voor Paard gaat op grandioze wijze de mist in en de drie onwaarschijnlijke helden buitelen van de ene wereld in de andere. Resultaat: een aanstekelijk jolige aaneenschakeling van gags in allerfleurigste knutseldecors. Aubier en Patar coregisseerden in 2012 met Benjamin Renner het aandoenlijke Ernest et Célestine.

Paniek in het dorp

2009 | Animatie, Komedie

België/Frankrijk/Luxemburg 2009. Animatie van Stéphane Aubier en Vincent Patar.

Absurdistische animatiefilm van Vincent Patar en Stéphane Aubier over Paard, Indiaan en Cowboy, drie speelgoedpoppetjes.