Harry Wüstenhagen is acteur.
Er zijn 8 films gevonden.

Didi - Der Experte

1988 | Komedie

Duitsland 1988. Komedie van Reinhard Schwabenitzky. Met o.a. Dieter Hallervorden, Klaus Guth, Steven Bennett, Walo Lüönd en Peter Fricke.

Een automonteur wordt voor een Amerikaanse verkiezingsexpert gehouden, die een Duitse partij naar succes moet leiden. In het begin speelt hij zijn rol voor iedereen bevredigend, maar dan zorgt hij voor flinke onrust. In tegenstelling tot vroegere films van Hallenvorden is DER EXPERTE minder een drukke komedie dan een satire op de partijpolitiek. Helaas ontbreekt het soms aan de nodige vinnige scherpte. Scenario van Hartmann Schmige en Christian Rateuke. Camerawerk van Josef Vilsmeier.

Tatort - Peggy hat Angst

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Wolfgang Becker. Met o.a. Karin Anselm, Rolf Jülich, Ulrich Kinalzik, Hannelore Elsner en Ute Christensen.

Fotomodel Peggy wordt via de telefoon getuige van de beestachtige moord op een vriendin. Ze voelt zich bedreigd, er duiken brieven op, en een wat ondoorzichtige geschiedenis begint. Helaas niet half zo spannend als het had kunnen zijn. Verder speelt Karin Anselm inspecteur Wiegand alleszins geloofwaardig, zijn de dialogen geslaagd en laat alleen het scenario van Norbert Ehry te wensen over. Camerawerk van Heinz Hölscher en Valentin Kurz. Derde zaak van Wiegand, aflevering 148.

Tatort - Augenzeuge

1976 | Mysterie

Duitsland 1976. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Werner Schumacher, Frank Strecker, Henning Venske, Kornelia Boje en Gundry Grand.

J[KA3]urgen Santner (Venske), een wijnhandelaar uit Heidelberg, is de toevallige getuige van een overval op een pomphouder (Mehr). Als Kommissar Lutz (Schumacher) zijn getuigenverklaring optekent, voelt hij aan zijn klompen dat Santner een en ander verzwijgt, maar hij kan er de vinger niet op leggen. Lutz had het bij het rechte eind, maar dan zijn we bij de oplossing van het geval en heeft Santner ondertussen zijn hachje geriskeerd door de gangsters te chanteren. Het scenario van Urs Aebersold is een misdaadverhaal zonder omhaal dat heel adequaat uit de verf komt met Schumacher als Lutz, die bij zijn zesde zaak de kijker niet teleurstelt. Kommissar Gerber (Schimmelpfennig) reikt Lutz de helpende hand. Het camerawerk is van Justus Pankau. Aflevering 59.

Rotmord

1969 | Historische film, Drama

Duitsland 1969. Historische film van Peter Zadek. Met o.a. Gerd Baltus, Siegfried Wischnewski, Werner Dahms, Walter Riss en Wolfgang Neuss.

Na de wapenstilstand van 1918 die in feite een einde maakte aan WO I en het Duitse keizerrijk, heerste er chaos in het land. De idealist Ernst Toller, die in hart en nieren een pacifist was, vestigde in München de Räterepublik, die slechts een leven van een week beschoren was, omdat de Reichswehr er een eind aan maakte. De rolprent die het moet hebben van de dialoog, wordt gesierd door geëngageerd spel, maar ontgaat buitenstaanders die van beide situaties niet op de hoogte zijn, ten enen male.

Aufruhr im Schlaraffenland

1957 | Fantasy, Familiefilm

Duitsland 1957. Fantasy van Otto Meyer. Met o.a. Alexander Engel, Otto Czarski, Sabina Sesselmann, Harry Wüstenhagen en Werner Krüger.

In het sprookjesrijk 'Ergens' heerst grote armoede. Op een dag krijgt de koning van een goede fee een toverknoop, waarmee hij de wensen van iederen kan vervullen. Het land verandert in het 'Rijk van Overvloed', maar de mensen willen steeds meer en zijn steeds meer ontevreden. De prinses, een schoolmeester en een dokter proberen aan deze Piggelmee-achtige kwaal van menselijke zwakheid een eind te maken. Een onderhoudende familiefilm met een alarmistische moraal, geïnspireerd door het toenmalige 'Wirtschaftswunder'. Het scenario is van Inka Köhler-Rechnitz. Het camerawerk is van Gerhardt Huttula.

Max und Moritz

1956 | Jeugdfilm, Familiefilm, Animatie, Muziek, Fantasy

Duitsland 1956. Jeugdfilm van Norbert Schultze. Met o.a. Harry Wüstenhagen, Edith Eisholtz, Norbert Schultze, Christian Schultze en Erika Nymgau-Odemar.

Houterige verfilming vermengd met stukken tekenfilm en stilstaande beelden over de ondeugende broertjes Max und Moritz naar een creatie van Wilhelm Busch. Uitsluitend voor kijkzuchtige kinderen die aan de buis vastgekluisterd zitten. Het scenario is van regisseur Schultze en Francesco Stefani. Het camerawerk is van Fritz Lehmann en Ted Kornowicz.

Rumpelstilzchen

1955 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1955. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Werner Krüger, Liane Chroon, Wilhelm Grothe, Günter Hertel en F.W. Schröder-Schromm.

Een redelijke verfilming van het bekende sprookje [KL]Repelsteeltje[KLE] over de arme molenaarsdochter, die gouden garen moet spinnen uit stro voor een nukkige prinses. Repelsteeltje is in deze (wat moraliserende) bewerking van het sprookje een dierenliefhebber en zorgt ervoor dat boontje om zijn loontje komt. Scenario van Christof Schulz-Gellen. Camerawerk van Ted Kornowicz.

Der gestiefelte Kater

1955 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1955. Familiefilm van Herbert B. Fredersdorf. Met o.a. Harry Wüstenhagen, Günter Hertel, Martin Volkmann, Helmut Ziegner en Christa Oenicke.

Een oubollige verfilming van het bekende sprookje De gelaarsde kat. Om de kosten te drukken speelt Oenicke's dochter Christa de prinses die met de arme molenaarszoon gaat trouwen. Desondanks geschikt voor alle leeftijden. Scenario van Christoph Schulz-Gellen. Camerawerk van Ted Kornowicz.