Blandine Yaméogo

Acteur

Blandine Yaméogo is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Djanta

2007 | Drama

Burkina Faso 2007. Drama van Tassere Ouédraogo. Met o.a. Sandra Soubeiga, Blandine Yaméogo en Maimouna Kouate.

Djanta (Soubeiga) is een 22-jarige Burkinese studente die wordt gedwongen om haar moderne grotestadsleven in te ruilen voor een gearrangeerd dorpshuwelijk met een oude getrouwde man. Het treurspel dat volgt is tenhemelschreiend. Burkinees Ouédraogo (1966) schreef zijn regiedebuut om de heersende zeden en gebruiken in zijn land te bekritiseren. Hij schroomde niet om stedelingen en dorpelingen grof te stereotyperen (vooruitstrevend versus achterhaald) en zijn werk heeft mede hierdoor een sterk moraliserend en educatief karakter. Winnaar van de prijs voor de promotie van de rechten van de vrouw van het United Nations Population Fund.

Keïta

1994 | Familiefilm, Fantasy

Burkina Faso/Frankrijk 1994. Familiefilm van Dani Kouyaté. Met o.a. Sotigui Kouyaté, Hamed Dicko, Abdoulaye Komboudri, Seydou Boro en Seydou Rouamba.

Ke[KA3]ita (Dicko) is een jongen van tien. Zijn familie behoort tot de moderne, welvarende middenklasse. Op een dag krijgen zij bezoek van een oude tovenaar (Kouyat[KA1]e). Zijn vader vindt het weliswaar grote onzin, maar uit respect voor de traditie, verleent hij de oude man onderdak. Die begint te vertellen (flashbacks in flashbacks) en Dicko raakt bevangen van zijn spinsels. Dicko gelooft dat hij de herboren zoon is van de legendarische keizer Mandingo. Zozeer zelfs dat zijn resultaten op school eronder gaan lijden. Dat laatste staat net zoals de opinie van zijn vader symbolisch voor de culturele botsing tussen het oude en het moderne Afrika. Een met veel vaart gebrachte, onderhoudende film, die geschikt is voor jong en oud, al blijft het geheel toch wel aan de oppervlakte. Fraai in beeld gebracht door Robert Millie. Het scenario van deze meervoudig bekroonde film werd geschreven door regisseur Kouyaté.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Blandine Yaméogo op televisie komt.

Reageer