Tore Vollan is cameraman.
Er zijn 2 films gevonden.

Cold Case Hammarskjöld

2019 | Documentaire

Denemarken/Noorwegen/Zweden/België 2019. Documentaire van Mads Brügger.

In 1961 stortte het vliegtuig van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld neer in centraal Afrika. Was het moord? Een internationaal complot, waarbij MI6 en de CIA waren betrokken? Deense filmmaker Mads Brügger (The Ambassador) gaat een halve eeuw na dato op onderzoek uit, en doet onverwacht grimmige ontdekkingen. Wat begint als Kuifje in Afrika krijgt allengs meer weg van Heart of Darkness. Deze wonderlijke, alarmerende docu laat veel vragen onbeantwoord, maar is verplichte kost voor liefhebbers van smeuïge, goed gebrachte complottheorieën.

Der Mistkerl

2001 | Komedie, Familiefilm, Drama

Duitsland 2001. Komedie van Andrea Katzenberger. Met o.a. Ines Nieri, Louis Klammroth, Ingo Naujoks, Anna Loos en Peter Lohmeyer.

'De Rotzak' is een vriendelijke vertaling van Der Mistkerl. De film won op het Cinekid festival de Publieksprijs onder de nog beschaafdere titel De nieuwe vader. Het titelpersonage is Pit (Naujoks), de nieuwste vriend van de moeder (Loos) van Pauline (Nieri). Het is Pauline die hem niet ziet zitten. Zij is dan ook blij dat het uitgaat, maar mams is er stuk van. Dus moet Pit gestraft worden. Samen met haar vriendje Leon (Klamroth) gooit Pauline cola in de benzinetank van Pit. Nadat Pit een zwaar verkeersongeluk krijgt, vindt Pauline toch wel dat ze tever is gegaan. Der Mistkerl gaat op speelse wijze om met een thema - nieuwe partner van ouder - dat veel kinderen en ouders treft.