Kristin Kajander

Acteur

Kristin Kajander is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Evas øye

2000 | Thriller, Actiefilm, Drama

Noorwegen/Denemarken 2000. Thriller van Berit Nesheim. Met o.a. Andrine Sæther, Bjørn Sundquist, Gisken Armand, Sverre Anker Ousdal en Linda Tomine Coles.

Solide Noorse thriller over alleenstaande moeder Eva (Andrine Sæther) en dochter Jenny die hunkeren naar wat financiële armslag in hun marginale bestaan. Eva droomt van een bestaan als kunstenaar maar de dagelijkse realiteit dwingt haar om genoegen te nemen met slecht betaalde baantjes. Tijdens een avondwandeling zien ze een lijk drijven in de rivier. Eva rent naar de dichtstbijzijnde telefoon maar verzuimt om de politie te bellen. Terwijl Eva zich indekt, ontdekt politieman Konrad Sejer (Bjørn Sundquist) dat Eva niet voor het eerst betrokken lijkt bij een mysterieus sterfgeval. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Karin Fossum.

Brun Bitter

1989 | Mysterie, Misdaad

Noorwegen 1989. Mysterie van Solve Skagen. Met o.a. Frank Krog, Kristin Kajander, Anne Krigsvoll, Rolf Skoien en Vidar Sandem.

Een sjofele advocaat (Krog) redt bij toeval een aantrekkelijke vrouw van een verkrachting. Zij vraagt hem haar te helpen bij haar echtscheiding. Dan wordt haar man dood aangetroffen in haar flat. De verdachten worden een voor een uit de weg geruimd. Er zijn spannende momenten, maar de pogingen tot humor zijn mislukt.

Hard asfalt

1987 | Drama

Noorwegen 1987. Drama van Sölve Skagen en Solve Skagen. Met o.a. Kristin Kajander, Frank Krog, Marianne Nielsen, Marten Faldaas en Liv Heloe.

Gebaseerd op Ida Halvorsens bestseller over haar leven als hoer en junkie in Oslo. Beschrijft Ida's kinder- en adolescentenjaren, haar ontmoeting met de drankzuchtige Knut, die haar zogezegd tracht te genezen, maar die ertoe bijdraagt dat zij in de achterbuurten van Oslo terechtkomt temidden van drugsverslaafden, kinderprostituées en andere verschoppelingen. Deze film combineert sociaal realistisch drama met de ingrediënten van een actie-thriller. Opmerkelijke acteerprestaties van de twee hoofdrolspelers. Een groot succes in Noorwegen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kristin Kajander op televisie komt.

Reageer