Lester James Peries

Regisseur

Lester James Peries is regisseur.
Er zijn 3 films gevonden.

Kaliyugaya

1982 | Drama

Sri Lanka 1982. Drama van Lester James Peries. Met o.a. Punya Hiendeniya, Henry Jayasena, Sarath Gunathilake en Anoja Wirasinghe.

Een generatieconflict in Sri Lanka. Voor de rijke Piyal en Nanda telt alleen de latere carrière van hun zoon. Deze komt echter in opstand tegen hun liefdeloze opvoeding. De film is een vervolg op GAMPERALIYA uit 1965 van dezelfde regisseur. De film is wat aan de trage kant maar heeft een bijna documentair karakter.

The God King

1974 | Drama, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1974. Drama van Lester James Peries. Met o.a. Leigh Lawson, Oliver Tobias, Geoffrey Russell, Joe Abeywickrema en Irangani Serasinghe.

Een aftands kostuumdrama dat gesitueerd is in het Sri Lanka van de vijfde eeuw. De strijd om de troon wordt beslist in het voordeel van Kassapa, in feite de onwetttige zoon van de aftredende koning. Diens wettige erfgenaam verlaat het land en zal proberen met een huurlingenleger zijn halfbroer te onttronen. Ondanks de verrassend korte duur slaagt deze tamme, visueel fletse en lusteloze film er nog in te vervelen.

Gamperaliva

1965 | Romantiek, Drama

Sri Lanka 1965. Romantiek van Lester James Peries. Met o.a. Punya Hiendeniya, Henry Jayasena en Gamini Fonseka.

De mooie Nanda wordt uitgehuwelijkt aan een goede partij. Als ze bericht krijgt dat haar man dood is, trouwt ze alsnog met haar jeugdliefde. De saaie beelden vertellen een weinig boeiend verhaal. Aan het eind lijkt het iets interessanter te worden, maar ook dat valt tegen. Ook bekent als THE CHANGING VILLAGE.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Lester James Peries op televisie komt.

Reageer