Judith Forst

Acteur, Componist

Judith Forst is acteur en componist.
Er zijn 2 films gevonden.

The Dangerous Liaisons

1994 | Muziek

Verenigde Staten 1994. Muziek van Colin Graham en Gary Halvorson. Met o.a. Frederica Von Stade, Thomas Hampson, Judith Forst, Renee Fleming en Johanna Meier.

De opera van Conrad Susa is gebaseerd op de roman uit 1782 van Pierre Choderlos de Laclos. De wereld-premi[KA2]ere vond plaats in de San Francisco Opera in september 1994 en een gefilmde versie kwam in oktober van dat jaar voor het eerst op de tv. Laclos` [KL]Les Liaisons Dangereuses[KLE] kende drie filmversies en [KA1]e[KA1]en voor theater, maar nog geen voor de opera. Onder de regie van Graham en Paul Littel`s libretto is verstandig gekozen voor de oorspronkelijke tekst, die bestaat uit een briefwisseling tussen de cynische, levensmoeie Marquise de Merteuil (Von Stade) en de lusteloze losbol Valmont (Hampson). Prachtig geƫnsceneerd met fraaie decors en kostuums. Von Stade en Hampson zijn schitterend in hun rollen, maar ook de bijrollen prima worden vervuld. Helaas stelt de muziek teleur en kan slechts zeer zelden het niveau van de spelers halen. Ze is te saai, zowel in de snelle als in de trage delen. Von Stade's stem is helder als altijd en Judith Forst verrast als Madame de Tourvel met een verbazend mooie aria. Regiewerk van Halverson is standaard.

Whalesong

1986 | Komedie, Musical

Canada 1986. Komedie van Barbara Willis Sweete.

De registratie op 16mm-film van een muzikale happening tijdens de Canadese Expo 86 in Vancouver tussen Killer Whales en het symfonie orkest van Vancouver in het aangrenzende aquarium. Een unieke synthese van natuur en symfonische muziek, die doet denken aan een balletachtige komedie der verwisselingen. Meervoudig geselecteerd voor prijzen (Prix Italia, 1987), genomineerd (Canada) en meervoudig bekroond (Blue Ribbon, New York en Gemini Awards, Canada). Naast operazangers Judith Forst en Mark Pedrotti de walvissen Hyak, Finna en Bjossa. Hoogst origineel. Je moet het gezien hebben.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Judith Forst op televisie komt.

Reageer