Wouter Jansen (1972): geluid, art direction en montage.
Er zijn 29 films en 2 series gevonden.

Bestseller Boy

2022 | Drama

Nederland 2022. Drama van Robert Alberdingk Thijm en Mano Bouzamour. Met o.a. Shahine El-Hamus, Nadia Abdelouafi, Zouzou Ben Chikha, Mahfoud Mokaddem en Frieda Barnhard.

De 21-jarige Momo (Shahine El-Hamus) droomt ervan om een succesvol schrijver te worden. Wanneer zijn debuutroman Mohamed, het probleem uitkomt, vol seks, drank en andere goddeloze zaken, wordt hij in één klap een bestseller boy. Én zetten zijn ouders hem zonder pardon op straat. Momo zit vol bravoure en energie, en is tegelijkertijd een dromer die in zijn fantasiewereld leeft. Hij trekt je direct het verhaal in, dat vol vaart en humor zit. Bestseller boy is gebaseerd op de gelijknamige roman van Mano Bouzamour, die meeschreef aan het scenario. In zijn boek had Bouzamour de ambitie om ‘seksscènes te schrijven waar Wolkers en Giphart van moeten blozen.’ Dus maak je borst maar nat.

De Vogelwachter

2020 | Drama, Komedie

Nederland 2020. Drama van Threes Anna. Met o.a. Freek de Jonge, Nick Golterman en Quiah Shilue.

Voor een geslaagde film is soms maar weinig nodig. Een man alleen op een eiland, waarom niet? Freek de Jonge speelt een vogelspotter die al ruim vijfenveertig jaar in een spartaanse hut op een onbewoond eilandje verblijft. Sober, geduldig en poëtisch worden zijn dagelijkse bezigheden in beeld gebracht. En het boeit nog ook, mede dankzij het goed gedoseerde spel en de prachtige natuuropnamen. Halverwege de film wordt het subtiele realisme echter losgelaten: het eiland stroomt over, plots is het water weer weg, er spoelt een vrouw aan. Droomt de hoofdpersoon? Het kan de kijker steeds minder schelen. Doodzonde.

Mi vida

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Norbert ter Hall. Met o.a. Loes Luca, Elvira Mínguez, Anniek Pheifer, Fermi Reixach en Loïc Bellemans.

De 63-jarige Lou uit Schiedam heeft haar kapsalon verkocht en reist nu naar de Spaanse havenstad Cádiz, om een taalstudie te doen en na te denken over de toekomst. Het liefst zou ze zich voorgoed in Spanje vestigen, maar hoe moet het dan met haar kinderen en kleinkinderen? Deze luchtige karakterstudie kabbelt een tikje gezapig voort – Lou heeft wat fijne ontmoetingen, wat ruzietjes en wat nieuwe inzichten – maar het zestigersperspectief is verfrissend, de regie van Norbert ter Hall (A’dam – E.V.A.) prettig ingetogen, en de hoofdrol van Loes Luca mooi en overtuigend.

De belofte van Pisa

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Norbert ter Hall. Met o.a. Shahine El-Hamus, Olivia Lonsdale, Yorick van Wageningen, Mahfoud Mokaddem en Sjaak.

Verfilming van Mano Bouzamours succesroman over de vijftienjarige Samir uit Amsterdam-Noord (was: Diamantbuurt), die in het kakkineuze Zuid met zijn trompet (was: piano) op een muzieklyceum wordt toegelaten. Een coming-of-age-drama dat met veel clipachtige sfeershots en muziek de kijker met dezelfde charme inpalmt als Sam zijn Annelies. Maar omdat er te veel wordt aangekaart schiet de psychologische diepgang in de verschillende zijlijntjes tekort. Anne Frank is er wat met de haren bijgesleept en het kwartetje (was: triootje) is wel heel politiek correct.

Lost & Found

2018 | Drama

Nederland 2018. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Hannah Hoekstra, Bram Suijker, Hajo Bruins en Florian Stetter.

De debuutroman van de jonge schrijver Lucas (Suijker) werd heel goed ontvangen. Maar ja, die tweede, dikke, over WO II, die wil niet zo lukken. Om inspiratie op te doen vertrekt hij naar Berlijn. Daar loopt hij tegen zijn jeugdliefde Lena (Hoekstra) aan. Dan volgt een nachtelijke slentertocht door de stad, met herinneringen en bekentenissen. Zo goed als Before Sunrise (1995) is de film van zelfverklaard Linklater-fan Van Kilsdonk niet, maar Lost & Found is toch zeker de moeite waard, vanwege een prima script met fijne dialogen van Johan Fretz en mooie chemie tussen Hoekstra en Suijker.

Oude liefde

2017 | Drama

Nederland 2017. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Beppie Melissen, Gene Bervoets, Aus Greidanus, Halina Reijn en Ali Ben Horsting.

Wanneer hun volwassen zoon onverwachts overlijdt komen de gescheiden zestigers Fransje (Melissen) en Fer (Bervoets) weer terug in elkaars leven. Wat niet alleen wennen is voor hun beiden, maar ook voor hun drie inmiddels volwassen dochters. Oude liefde weet op de belangrijke momenten - scènes waar de film zelf de schijnwerpers op richt - niet voldoende te raken, maar biedt wel sympathieke en volwassen kijk op wat er gebeurt wanneer oudere mensen verliefd worden, en de gevolgen die dat kan hebben voor gesettelde levens.

Ja, ik wil!

2015 | Romantische komedie

Nederland 2015. Romantische komedie van Kees van Nieuwkerk. Met o.a. Elise Schaap, Martijn Lakemeier, Thijs Römer, Jeroen Spitzenberger en Loes Haverkort.

Roos (Elise Schaap), een dertigplus-kreeftenonderzoekster, wil dolgraag trouwen, maar ziet haar zoveelste relatie op de klippen lopen terwijl haar exen achter elkaar in het huwelijksbootje stappen. Tuurlijk, romantische komedies gaan over stereotypen, maar waarom zou je dezelfde situaties uit andere romcoms recyclen? Hier weer een controlefreak-achtige carrièrevrouw, weer een scène over plastische chirurgie, een yoga-lesje met onflatteuze standjes en een romantisch uitje naar de schaatsbaan. Belegen grappen en gebrek aan chemie.

Silent City

2012 | Drama, Fantasy

Nederland​/​​Luxemburg​/​​België 2012. Drama van Threes Anna. Met o.a. Laurence Roothooft, Makoto Makita, Shinji Otani en Ayako Kobayashi.

De Westerse Rosa komt naar Japanse chef-kok om te leren hoe je vis bereidt. Maar contact maken in Japan is moeizaam, zoals we weten uit Lost in Translation, en Rosa wordt genegeerd door haar collega's en de chef-kok. Om toch maar iets te voelen, biedt ze zich in de avonduren aan als animeermeisje. De camera zit Rosa vaak dicht op de huid, maar de film weet daar nooit onder te kruipen. Schrijver/regisseur Anna, die in 2007 het eigenzinnige drama The Bird Can't Fly maakte, bedient zich hier iets te graag van zware symboliek.

Patatje Oorlog

2011 | Familiefilm

Nederland​/​​België 2011. Familiefilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Pippa Allen, Rifka Lodeizen, Johnny de Mol, Ruben van der Meer en Leny Breederveld.

Als haar vader naar Afghanistan wordt gestuurd maakt de negenjarige Kiek zich meer en meer ongerust dat hem iets zal overkomen. Maar, zo vertellen haar moeder en een leraar, de kans op een dode vader is bijzonder klein. Haar kinderlijke logica doet Kiek redeneren dat als ze ook een dode muis en een dode hond heeft, die kans nog eens veel kleiner zal worden. Op papier zware stof voor de jonge doelgroep, maar de fraaie animatiescènes die Kieks rijke fantasie verbeelden zorgen voor voldoende luchtigheid.

A'dam - E.V.A.

2011 | Drama, Televisieserie

Nederland 2011. Drama van Robert Alberdingk Thijm en Norbert ter Hall. Met o.a. Teun Luijkx, Eva van de Wijdeven, Rick Paul van Mulligen, Sanne den Hartogh en Urmie Plein.

‘Heet je echt Adam? Ik heet Eva!’ ‘Nou, dan moet dit het paradijs zijn…’ Adam is nog maar net begonnen met een baan bij de 'Dienst Uitvaarten van Gemeentewege' van de gemeente Amsterdam als hij aangereden wordt door zijn kersverse buurvrouw, die het net heeft uitgemaakt met haar getrouwde minnaar. Het klikt tussen de twee. In serie worden de twee gevolgd, en ook nog een groot aantal andere personages met wie ze op de een of andere manier verbonden zijn. Een belangrijke rol is weggelegd voor de hoofdstad. De serie, geproduceerd door de VPRO, de VARA en de NTR, werd goed ontvangen. In 2017 riep de Volkskrant A'dam-E.V.A. uit tot beste Nederlandse dramaserie sinds 1990.

Majesteit

2010 | Drama

Nederland 2010. Drama van Peter de Baan. Met o.a. Carine Crutzen, Jeroen Willems, Marcel Hensema, Hadewych Minis en Gijs Naber.

Na De kroon en De prins en het meisje stort regisseur Peter de Baan zich nog maar eens op het vorstenhuis, met als centrale thema: het is geen pretje om van koninklijken bloede te zijn. Het verhaal is ditmaal wel erg mager - Koningin Beatrix weigert op het laatste nippertje een wijziging in de Troonrede aan te brengen - maar het subtiele spel tussen Carine Crutzen in de titelrol en Jeroen Willems als Prins Claus (bekroond met een Gouden Kalf) is wonderschoon.

Kikkerdril

2009 | Jeugdfilm, Avonturenfilm, Familiefilm, Drama

Nederland 2009. Jeugdfilm van Simone van Dusseldorp. Met o.a. Nino den Brave, Whitney Franker, Thijs Goedknegt, Georgina Verbaan en Juul Vrijdag.

De zevenjarige Max woont met zijn alleenstaande moeder en grote broer in een flatje in de stad. Maar hij struint het liefst in zijn blauwe overall door de bossen en weilanden rond het dijkhuisje van zijn oma. Van zijn broer moet hij een pot met kikkerdril vullen, een lastige klus, maar gelukkig krijgt hij hulp van een bijdehand meisje. Het wordt een aangename, interessante tocht. Prima film van Van Dusseldorp, die meerdere uitstekende jeugd- en puberfilms maakte. Kikkerdril deed het uitstekend in de bioscopen en op diverse festivals. Schitterend camerawerk, prima spel, een absolute aanrader voor (jonge) kinderen. En ze steken er nog wat van op ook.

Julia's hart

2009 | Drama

Nederland 2009. Drama van Peter de Baan. Met o.a. Sanne den Hartogh, Willemijn Kressenhof, Koen Wouterse, Marielle van Sauers en Monic Hendrickx.

De intelligente maar verlegen Thomas verliest zijn soulmate aan auto-ongeluk, maar weigert haar op te geven. Als hij hoort dat haar hart wordt getransplanteerd, gaat hij op zoek naar de gelukkige ontvanger. Omdat hij gehoord heeft dat zo'n hart na transplantatie nog bewustzijn bevat, hij hoopt dat Julia’s hart hem dus nog herkent. Charmante, maar overvolle film - een hele ris wetenschappers komt opdraven en geeft commentaar - die maar niet kan kiezen. Het tamelijk vergezochte verhaal wordt dan weer dramatisch, dan weer kolderiek verteld. De kijker vaak in verwarring achterlatend.

Bloedbroeders

2008 | Drama

Nederland 2008. Drama van Arno Dierickx. Met o.a. Erik van Heijningen, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Sander van Amsterdam, Derk Stenvers en Carolien Spoor.

Twee rijkeluiskinderen en hun volkse vriendje laten de veertienjarige brommerdief Ronnie voor de politie schuilen op zolder van de enorme villa waarin ze wonen. Maar als hij niet meer weg wil, besluiten ze drastische maatregelen te nemen. Gebaseerd op de geruchtmakende Baarnse moordzaak uit 1960. Bloedbroeders is een aardige sfeertekening, met goed acteren (met name van Van de Sande Bakhuyzen), maar het drama komt nooit van de grond, en aan het eind worden de zaken te snel afgewikkeld om echt spannend te worden.

Hoe overleef ik... mezelf?

2008 | Jeugdfilm, Drama, Familiefilm

Nederland 2008. Jeugdfilm van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Jolijn van de Wiel, Mees Peijnenburg, Jade Olieberg, Stefan de Walle en Pascal Tan.

De veertienjarige Rosa verhuist van Brabant naar Groningen om met haar moeder en halfbroertje bij haar nieuwe stiefvader te gaan wonen. Dat valt nog niet mee. Mooie jeugdfilm, gebaseerd op boeken van Francine Oomen. De makers verlegden wat accenten en brachten een paar wijzigingen aan. Aanvankelijk tot ongerustheid van Oomen, maar die ging overstag toen ze hoorde dat verwijzingen naar bijvoorbeeld boulimia niet zo geschikt waren voor het verwachte, soms jonge publiek. Het resultaat is pakkend én vrolijk, door de leuke animaties die door de film werden gevlochten.

Zadelpijn

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Monique van de Ven, Jacqueline Blom, Renée Fokker, Wivineke van Groningen en Raymonde de Kuyper.

Zeven sociaal-economisch succesvolle vrouwen van rond de vijftig komen in Frankrijk samen voor de meerdaagse fietstocht die ze sinds hun Nijmeegse studententijd jaarlijks maken, de 'Tour de Tiet'. Ooit waren de dames linkse hemelbestormers maar het engagement heeft inmiddels plaatsgemaakt voor midlifecrises, scheidingen, ziekte, dood, loopbaanlust en overspel (binnen de groep). Een hilarisch, bij vlagen pijnlijk beeld van een generatie, aangenaam verlucht met studentikoos geneuzel. Televisiefilmmaker Nicole van Kilsdonk fabriceerde een levendige ensemblefilm, gebaseerd op het boek Zadelpijn en ander damesleed van Liza van Sambeek (met fietsroutes!). Gemaakt onder de noemer Telefilm.

The Bird Can't Fly

2007 | Drama

Nederland 2007. Drama van Threes Anna. Met o.a. Barbara Hershey, Tony Kgoroge, Yusuf Davids en John Kani.

Het tienjarige jongetje River groeit op in Fairlands, een voormalig mijnstadje dat bijna volledig is verzwolgen door de oprukkende woestijn. Als zijn moeder overlijdt, keert zijn oma Melody terug naar het stadje. Zij is vastbesloten de jongen weg te halen uit zijn desolate omgeving om hem een normale opvoeding te geven. Maar River en zijn vader, een luie postbode, denken daar anders over. The Bird Can't Fly, het speelfilmdebuut van Threes Anna, roept bewondering op vanwege de volharding en het vakmanschap van de maakster, die haar visie zonder compromissen heeft vormgegeven. Die eigenzinnigheid zit de film ook een beetje dwars: niet iedereen zal raad weten met Anna's ongepolijste, soms irreële vertelstijl.

Ik omhels je met duizend armen

2006 | Drama, Romantiek

Nederland 2006. Drama van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Tijn Docter, Carice van Houten, Catherine ten Bruggencate, Karina Smulders en Halina Reijn.

Letterlijk tot op zijn sterfbed werkte Van de Sande Bakhuyzen aan deze verfilming van de succesvolle roman van Ronald Giphart, waarin diens alter ego Giph (Docter) worstelt met de zelfverkozen dood van zijn moeder, het schrijversschap, zijn relatie met een fotomodel (Van Houten) en de oppervlakkigheid van zijn vrienden. Helaas gaan de verschillende verhaallijnen nooit een coherent geheel vormen en wordt alles in de dialogen tot vervelens toe benoemd en uitgelegd. Hierdoor blijft Ik omhels je met duizend armen een halfslachtige symbiose van drama en komedie, die alleen op de been wordt gehouden door de acteurs, Carice van Houten en Catherine ten Bruggencate voorop.

Lepel

2005 | Jeugdfilm, Familiefilm, Drama

Nederland​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 2005. Jeugdfilm van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Joep Truijen, Neeltje de Vree, Barry Atsma, Carice van Houten en Loes Luca.

Negen jaar is Lepel (Truijen) pas. Maar terwijl zijn krengige stiefoma (Luca) voor de televisie hangt, moet hij alle klusjes in huis doen. In dit mooi vormgegeven Assepoester-achtige moderne sprookje gaat het jochie op zoek naar een moeder. Geestige jeugdfilm, geschreven door Mieke de Jong, is een ontroerende fabel met mooie dialogen en heerlijke visuele vondsten. Een deftig warenhuis blijkt een schuilplek achter de herendassen te hebben, de schoolmeester rijdt in een appelgroen Trabantje en Lepels beste vriend wordt de verlegen verkoper Max (Atsma).

Leef!

2005 | Drama

Nederland 2005. Drama van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Monic Hendrickx, Peter Blok, Sophie van Winden, Tanja Jess en Sarah Jonker.

Verfilming van Maria Goos' gelijknamige feuilleton in de Volkskrant over een verloskundige en haar gezin. Ze hebben alles en kunnen alles, maar wat domineert is het gevoel dat het leven voorbij glijdt - met als gevolg dat mama (die eigenlijk schrijver wil worden), papa (die maar geen nee kan zeggen tegen het meisje van kantoor), en de twee dochters langs elkaar heen leven. Leef! is een veellagig drama over moderne mensen met moderne relaties. Na een uur verdwijnt de gelaagde structuur en krijgt de film een andere vorm. De kijker hapt dan al heel lang naar adem. Leef! had baat gehad bij wat meer twijfel, bij wat meer lucht.

Deining

2004 | Drama

Nederland 2004. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Jacqueline Blom, Kitty Courbois, Jaap Maarleveld, Isis Cabolet en Koen Wouterse.

Alzheimerdrama met Jacqueline Blom als de razend drukke televisiepresentatrice Cella die een broodnodige levensles krijgt nadat ze haar dementerende moeder Johanna (Courbois) in huis neemt. Twijfels over haar biologische afkomst maken de radeloosheid compleet met een moeder die steeds meer schuil gaat in onnavolgbare hersenschimmen. Een prima telefilm die naast de contractuele verplichtingen van actuele maatschappelijke thematiek hoog scoort op de menselijke maat. Breed uitgevoerde personages staan centraal met ziekte op het tweede plan als aanjager van persoonlijke ontwikkeling. Deining ontving een Gouden Kalf Beste TV Drama 2004.

Cloaca

2003 | Drama, Komedie

Nederland 2003. Drama van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Jaap Spijkers, Pierre Bokma, Peter Blok en Elsie de Brauw.

Na vijftien jaar brengt het lot vier voormalige studievrienden weer bij elkaar. Ambitieuze politicus Joep (Scholten van Aschat), homoseksuele ambtenaar Pieter (Bokma), cokesnuivende advocaat Tom (Blok) en tikje ranzige regisseur Maarten (Spijkers) zijn allemaal min of meer vastgelopen in hun leven, wat leidt tot pijnlijke, af en toe bijzonder komische verwikkelingen. Gebaseerd op een toneelstuk van Maria Goos. Mede dankzij de uitstekende acteurs - oude bekenden van de toneelschool in Maastricht - kreeg deze goede telefilm onder meer de publieksprijs op het filmfestival van Utrecht.

Familie

2001 | Drama

Nederland 2001. Drama van Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Petra Laseur, Bram van der Vlugt, Anneke Blok, Mark Rietman en Marisa van Eyle.

Els heeft kanker en is 'uitbehandeld'. Om nog een keer met de hele familie samen te zijn huurt haar man Jan een huisje in Oostenrijk. Wanneer er geen eten blijkt te zijn, zoon Nico zich de eerste avond al bezat en dochter Bibi een geheim wil verraden lopen de spanningen hoog op. Fantastische dialogen, fraai spel en passend camerawerk. De situaties lopen steeds verder uit de hand en zijn op momenten angstaanjagend herkenbaar. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van 'Het Toneel Speelt'.

Oud Geld - Serie II

1999 |

Nederland 1999. Rudolf van den Berg en Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Pim Lambeau, Annemarie Prins, Marcel Musters, Saskia Temmink en Michiel de Monchy.

Els heeft kanker en is 'uitbehandeld'. Om nog een keer met de hele familie samen te zijn huurt haar man Jan een huisje in Oostenrijk. Wanneer er geen eten blijkt te zijn, zoon Nico zich de eerste avond al bezat en dochter Bibi een geheim wil verraden lopen de spanningen hoog op. Fantastische dialogen, fraai spel en passend camerawerk. De situaties lopen steeds verder uit de hand en zijn op momenten angstaanjagend herkenbaar. Gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van 'Het Toneel Speelt'.

Jezus is een Palestijn

1999 | Komedie

Nederland 1999. Komedie van Lodewijk Crijns. Met o.a. Hans Teeuwen, Dijn Blom, Kim van Kooten, Peer Mascini en Najib Amhali.

Religie is uit, spiritualiteit is in. Van boompraten tot boeddhisme, op zoek naar zingeving stort de dwalende mens zich tegenwoordig op alles wat anders is. Crijns greep dit fenomeen aan om een doldrieste komedie te maken met Teeuwen in de hoofdrol als Ramses, een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias. Ridicuul? Zeker. Subliem? Nee, maar Teeuwen en Mascini verschaffen meer dan voldoende absurd kijkplezier.

Oud geld - aflevering 7 en 8

1998 |

Nederland 1998. Willem van de Sande Bakhuyzen. Met o.a. Pim Lambeau, Annemarie Prins, Marcel Musters, Saskia Temmink en Michiel de Monchy.

Religie is uit, spiritualiteit is in. Van boompraten tot boeddhisme, op zoek naar zingeving stort de dwalende mens zich tegenwoordig op alles wat anders is. Crijns greep dit fenomeen aan om een doldrieste komedie te maken met Teeuwen in de hoofdrol als Ramses, een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias. Ridicuul? Zeker. Subliem? Nee, maar Teeuwen en Mascini verschaffen meer dan voldoende absurd kijkplezier.

Weg

1996 | Korte film

Nederland 1996. Korte film van Sytkse Kok. Met o.a. Nanette Kuijpers en Esmée de la Bretonnière.

Religie is uit, spiritualiteit is in. Van boompraten tot boeddhisme, op zoek naar zingeving stort de dwalende mens zich tegenwoordig op alles wat anders is. Crijns greep dit fenomeen aan om een doldrieste komedie te maken met Teeuwen in de hoofdrol als Ramses, een sullige twintiger die al acht jaar in een commune verblijft in Limburg. Van top tot teen doorboord met piercings en gekleed in een vormloos gewaad houdt hij zich daar bezig met de leer van Kahn-Goeroe. Vlak voor zijn nogal pijnlijke (genitale) initiatie verschijnt zijn zus Natasha (Van Kooten) ten tonele met het bericht dat hun vader (Mascini) op sterven ligt in Amsterdam. Samen gaan ze naar de hoofdstad waar Ramses kennismaakt met het vrouwelijk geslacht én met een Palestijnse profeet in de Bijlmer die het dak van zijn flat heeft ingericht als landingsplaats voor de Messias. Ridicuul? Zeker. Subliem? Nee, maar Teeuwen en Mascini verschaffen meer dan voldoende absurd kijkplezier.

Lap rouge

1996 | Drama, Korte film, Fake documentaire

Nederland 1996. Drama van Lodewijk Crijns. Met o.a. Egbert Joosten, Herman Joosten, Sjoukje Alkema, Emmanuelle Maridjan-Koep en Peter van Oorschot.

Een verhaal over een hoogbejaarde Nederlandse moeder, die met haar twee zonen in Frankrijk woont. Het vertrek van het enige jonge meisje in het dorp verstoort het evenwicht in de kleine gemeenschap en in de familie. Een film waarin de grens tussen drama en documentaire wordt onderzocht

Het boekje - Notities van een onbekende

1996 | Documentaire

Nederland 1996. Documentaire van Noud Holtman.

Een verhaal over een hoogbejaarde Nederlandse moeder, die met haar twee zonen in Frankrijk woont. Het vertrek van het enige jonge meisje in het dorp verstoort het evenwicht in de kleine gemeenschap en in de familie. Een film waarin de grens tussen drama en documentaire wordt onderzocht

Code Willem

1996 | Documentaire

Nederland 1996. Documentaire van Nicole van Damme.

Een verhaal over een hoogbejaarde Nederlandse moeder, die met haar twee zonen in Frankrijk woont. Het vertrek van het enige jonge meisje in het dorp verstoort het evenwicht in de kleine gemeenschap en in de familie. Een film waarin de grens tussen drama en documentaire wordt onderzocht

Vondel - The Movie

1995 |

Nederland 1995. Ivar Iding en Chris Bajema. Met o.a. Jane Hoffman, Klaartje de Hartog en Coen van Vlijmen.

Een verhaal over een hoogbejaarde Nederlandse moeder, die met haar twee zonen in Frankrijk woont. Het vertrek van het enige jonge meisje in het dorp verstoort het evenwicht in de kleine gemeenschap en in de familie. Een film waarin de grens tussen drama en documentaire wordt onderzocht