Jo De Meyere

Acteur

Jo De Meyere is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

De bossen van Vlaanderen

1991 | Historische film, Misdaad, Drama

België 1991. Historische film van Rudy Geldhof en Marc Lybaert. Met o.a. Frank Aendenboom, Jo De Meyere, Ingrid De Vos, Ugo Prinsen en Veerle Wijffels.

Tussen 1915 en 1944 werden in het landelijke Vlaamse dorpje Beernem een half dozijn geheimzinnige moorden gepleegd, jarenlang de talk-of-the-town in Vlaanderen en in gerechtelijke kringen. Hierover werd deze grootscheepse dramaserie gebouwd. Aendenboom zwaait als kasteelheer-burgemeester-senator de scepter over het dorp en over alles wat er gebeurt. De Meyere-met-plakbaard is de journalist van een lokaal krantje die de onopgeloste misdaden aan het licht brengt. Een verhaal van verraad, rancunes, huwelijksbedrog, naijver, aanslepende feodaliteit, klassenstrijd en de mysterieuze moorden. Gebaseerd op het levenswerk van Alfons Ryserhove die over het 'moordenaarsbos' een aantal boekjes schreef. Boeiend, met een zekere epische grandeur, een wie-is-de- dader in la Flandre profonde met hoofdrollen die goed in hun vel zitten en die warempel op echte mensen lijken.

Wacht tot hij opbelt

1980 | Mysterie, Misdaad

België 1980. Mysterie van André Poppe. Met o.a. Jo De Meyere, Dora van der Groen, Leslie De Gruyter, Nolle Versijp en Ward De Ravet.

Een scenario dat weer meer van hetzelfde biedt, over een privé-detective in conflict met een corrupte politieman, die hem beschuldigt van autodiefstal. De laatste speelt onder één hoedje met de ware schuldige, in de hoop op promotie en om zo zijn gezin te kunnen redden, waarmee het bergafwaarts gaat. Een sombere geschiedenis zonder verrassingen, evenmin van de kant van een matte regie.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Jo De Meyere op televisie komt.

Reageer