Scott Roberts

Acteur, Scenarist

Scott Roberts is acteur en scenarist.
Er zijn 5 films gevonden.

Sea People

1999 | Fantasy, Sportfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1999. Fantasy van Vic Sarin. Met o.a. Hume Cronyn, Joan Gregson, Tegan Moss, Shawn Roberts en Ron Lea.

Mooie titel, al klinkt-ie wat raadselachtig en dromerig. In de introductie tilt de 14-jarige Amanda per voice-over een tipje van de sluier op. Misschien zijn sea people wel zeemeerminnen, wezens waar de opa van Peter (Amanda's schoolkameraad) mee in aanraking kwam. Maar zelfs Peter wil daar niks over horen, laat staan de andere inwoners van Rathlin, het down-to-earth vissersplaatsje in Nova Scotia. Het aardige van deze jeugdfilm is dat het leven van Rathlin niet eindigt bij de plaatselijke haven maar zich uitstrekt tot in volle zee. Dat is niet alleen een kwestie van oude magische verhalen maar ook van ambities. Zoals die van Amanda die oefent en oefent om het Kanaal over te zwemmen.

Chicks, Man

1999 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1999. Romantische komedie van Jeremy Wagener. Met o.a. Aaron Priest, Robia LaMorte, Krista Gano, Scott Roberts en Renée Humphrey.

De romantische avonturen van amper volwassen jongens met een tegenovergesteld karakter op het gladde ijs van de (eerste) liefde en (eerste) seks en het vooruitzicht op duurzame verhoudingen, gedompeld in een luchtig West Coast-sfeertje. Voor de Amerikaanse doelgroep van omstreeks zestien jaar een hilarische ervaring, waarin ze zichzelf herkennen, meevoelen, - huilen en - lachen. De Van Halenachtige rockmuziek op de soundtrack is eerder storend dan stimulerend. Het scenario is van debuterend regisseur Wagener. De titel slaat op een uitspraak van een der hoofdrollen, een bier slurpende, bedachtzame jongen, die zegt: 'Dude. You don't have to say a word. Chicks, Man'. (Chicks betekent hier grieten of meiden).

Vamps: Deadly Dreamgirls

1997 | Horror

Verenigde Staten 1997. Horror van Mark Burchett en Michael D. Fox. Met o.a. Lorissa McComas, Jennifer Huss, Paul Morris, Jenny Wallace en Amber Newman.

VV.

Homewrecker

1993 | Sciencefiction, Komedie

Verenigde Staten 1993. Sciencefiction van Fred Walton. Met o.a. Robby Benson, Sydney Walsh, Sarah Rose Karr, Kate Jackson en Curt Hanson.

Door een noodlottig ongeval tijdens een test met een van de uitvindingen van Pentagon-wetenschapper Benson komen de inzittenden van een sportvliegtuigje om. Hij trekt zich terug in een boshut. Hij werkt in alle stilte en rust voort aan een vrouwelijke robot die hij Lucy noemt. Hij wordt al gauw beste maatjes met zijn robot die hij menselijke eigenschappen en gevoelens geeft. Het idee van een robot van het zwakke geslacht (met de stem van Jackson) is eigenlijk best aardig zodat je er veel van verwacht, maar Walton heeft er slechts met veel moeite een flauwe komedie van gemaakt, die beduidend minder is dan de gelijksoortige SHORT CIRCUIT-films. Eric Harlacher schreef het verhaal dat door hemzelf en Walton tot scenario omgevormd werd. Aan de camera nam George Koblasa plaats.

K2

1991 | Avonturenfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk/Verenigde Staten/Japan 1991. Avonturenfilm van Franc Roddam. Met o.a. Michael Biehn, Matt Craven, Raymond J. Barry, Luca Bercovici en Annie Grindlay.

Niet verwarren met de hondenkomedie K9, waar de titel een woordspeling was op het woord 'canine' (hondachtig). K2 is de naam van de op een na hoogste berg ter wereld (uiteraard in de Himalaya), die in de film met de nodige moeite en na persoonlijke offers bedwongen wordt. De spanning zit hem in de vraag: wie staat er uiteindelijk op de top? Het visueel zeer aantrekkelijke, maar dramatisch matig geslaagde K2 is gebaseerd op een met een Tony Award bekroond toneelstuk van Patrick Meyers. Gezien de setting is de toneelmatige achtergrond op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Scott Roberts op televisie komt.

Reageer