Henri Blomberg

Cameraman

Henri Blomberg is cameraman.
Er zijn 3 films gevonden.

Open Up to Me

2013 | Drama, Romantiek

Finland/Zweden 2013. Drama van Simo Halinen. Met o.a. Leea Klemola, Peter Franzén en Ria Kataja.

Sauna

2008 | Horror

Finland/Tsjechië 2008. Horror van Antti-Jussi Annila. Met o.a. Ville Virtanen, Tommi Eronen en Viktor Klimenko.

Twee broers moeten als legercartograaf aan het eind van de Russisch-Zweedse oorlog in 1595 de nieuwe grenzen vaststellen. Als de jongste broer Knut getuige is van enkele wel erg exorbitante staaltjes van moordlust bij Eerik krijgt hij zijn twijfels over diens geestelijke gezondheid. Gelukkig stuiten de broers midden in een moeras op een sauna, die alle zonden weg zou kunnen wassen. Sfeervol werkje van Annila, die eerder de opmerkelijke Finse vechtfilm Jade Warrior maakte. Weinig platte horror, des te meer fraaie, sombere beelden, stemmige muziek en diepe overpeinzingen over schuld en boete.

Jade Warrior

2006 | Actiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Finland/Nederland/China/Estland 2006. Actiefilm van Antti-Jussi Annila. Met o.a. Tommi Eronen, Markku Peltola en Zhang Jingchu.

Een jonge Finse smid (Eronen) met hevig liefdesverdriet ontdekt dat zijn leven verontrustende parallellen vertoont met het leven van een mythische smid uit het China van 2000 voor Christus. Intrigerende romantische kungfu-fantasy, gebaseerd op opmerkelijke dwarsverbanden tussen oude Chinese mythen en het klassieke Finse epische gedicht Kalevala, komt wat langzaam op gang. Voor vechtfilmfans wordt in Jade Warrior wat weinig geknokt (er zijn slechts een paar - wonderschoon gechoreografeerde - gevechten), maar dat wordt gecompenseerd met de mooie Chinese actrice Zhang en met de fraaie landschappen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Henri Blomberg op televisie komt.

Reageer