Gerardo Taracena

Acteur

Gerardo Taracena is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

El violin

2005 | Drama, Muziek

Mexico 2005. Drama van Francisco Vargas. Met o.a. Ángel Tavira, Gerardo Taracena, Dagoberto Gama en Fermín Martínez.

Nadat een boerenopstand op brute wijze is neergeslagen door soldaten van de overheid, worden oproerlingen gedwongen zich schuil te houden in de heuvels rond hun dorp. Hun enige hoop is gevestigd op een oude violist, Don Plutarco, die het vertrouwen heeft gewonnen van de muziekliefhebbende commandant.

Pumaens datter

1994 | Drama

Zwitserland/Denemarken 1994. Drama van Ȧsa Faringer en Ulf Hultberg. Met o.a. Angela Cruz, Gerardo Taracena, Alfonso Lopez S., Dolores Heredia en Elpidia Carrillo.

Politieke vluchtelinge Cruz verlaat een Mexicaans vluchtelingenkamp waar ze na een bloedbad heengevlucht was om Guatemala weer binnen te glippen in de hoop met haar broer Taracena herenigd te worden. Dat is een hachelijk avontuur, want de bewoners worden al dertig jaar door een grimmige dictatuur geknecht. Taracena had zich indertijd aangesloten bij Indiaanse guerrilla`s. De film gaat uitgebreid over Cruz` zoektocht, waarbij zij begeleid wordt door een goede geest, de poema uit de titel. Een wat trage film, niet geheel vrij van Lutheraanse bedillerigheid naar de roman van Monica Zak die zich liet inspireren door de wederwaardigheden Nobelprijswinnares Rigoberta Menchu Tum. Het scenario is van Bob Foss, waaraan beide regisseurs meeschreven. Het camerawerk was in handen van Dirk Bruel. De bezetting betaat v.n.l. uit amateurs. Het dialoog in de film is in het Spaans (met ondertiteling in het Engels) en niet Zweeds of Deens zoals de titel zou doen vermoeden. Voorzien van Dolby-geluid.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gerardo Taracena op televisie komt.

Reageer