Roy Nathanson

Acteur

Roy Nathanson is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Sabbath in Paradise

1997 | Documentaire, Muziek

Duitsland 1997. Documentaire van Claudia Heuermann. Met o.a. Michael Alpert, Anthony Coleman, David Krakauer, Frank London en Roy Nathanson.

Klezmer is traditionele joodse muziek die afkomstig is uit Midden- en Oost-Europa. Het is helaas een muziekvorm, die aan het uitsterven is, omdat er door de holocaust nog maar weinig musici zijn die de muziek kennen en ten gehore kunnen brengen. Dikwijls zijn het ouderen, ver in de tachtig, die klezmer spelen. Heuermann heeft een fascinerende documentaire gedraaid in New York over de bands en individuele musici, die optreden in de synagoge, een studio of op bruiloften en partijen. We zien en horen o.a. Andy Statman op de klarinet en mandoline, Marc Ribot op de gitaar, Anthony Coleman op de piano en we krijgen een kort optreden van John Zorn. De muziek klinkt vrolijk en staat niet ver af van jazz. Een uniek document dat bekroond werd. Het scenario is van regisseuse/producente Heuermann. Het camerawerk is van Rainer Hartmann.

Wasserman - Der singende Hund

1995 | Komedie, Familiefilm

Duitsland 1995. Komedie van Peter Lilienthal. Met o.a. Biene, Tal Feingold, Jill Feingold, Roy Nathanson en Rusty Jacobs.

Tali (Tal Feingold) treft op straat een verwaarloosde hond aan. Ze ontfermt zich over het arme beest, dat ze Wasserman noemt. Het klikt tussen beiden. Als de hond herstelt, blijkt hij over zangtalent te beschikken en wordt in heel Isra[KA3]el beroemd en goud waard, waarop zijn gemene eigenaar zich onmiddellijk meldt. Tali weigert echter Wasserman terug te geven. Als de dierenbeul niet snel genoeg zijn zin krijgt, doet hij aangifte bij de politie, die zich gedwongen voelt Tali op te pakken, maar die laat zich niet zomaar pakken. Een aandoenlijke film over mens en dier, gebracht met een lach en een traan. Biene, een vrouwtjes-Labrador, speelt de hoofdrol. Ze doet het heel goed na een tweetalige (Duits en Engels) training van drie maanden door Joe Bodemann. Naar de Israëlische bestseller van Yoram Kaniuk. Eersteklas camerawerk van Gerard Vandenberg. In Israël opgenomen.

Histoires d'Amérique

1988 | Experimenteel

België/Frankrijk 1988. Experimenteel van Chantal Akerman. Met o.a. Mark Amitin, Eszter Balint, Stefan Balint, Marilyn Chris en Carl Don.

Een lyrische beschouwing waarin New York de hoofdrol speelt. Een film over de joodse realiteit, gemaakt met merendeels onbekende acteurs. Het geheel is op een niet-chronologische manier in beeld gebracht, aangezien het gaat over het geheugen en de herinneringen, zoals bij Resnais en Duras. Een zeer ambitieuze film, maar wellicht te hoog gegrepen voor de regisseuse. Toch zitten er een aantal meeslepende en grappige scènes in en het camerawerk van Luc Benhamou is prachtig.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Roy Nathanson op televisie komt.

Reageer