David Elliot

Regisseur, Acteur, Scenarist

David Elliot is regisseur, acteur en scenarist.
Er zijn 7 films gevonden.

Kajaki

2014 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 2014. Oorlogsfilm van Paul Katis. Met o.a. David Elliot, Mark Stanley, Scott Kyle, Benjamin O'Mahony en Bryan Parry.

Een bataljon jonge Britse soldaten maakt in 2006 in de Afghaanse provincie Helmand kennis met een onverwachte en angstaanjagende vijand: in een droge rivierbedding lopen ze bij iedere stap die ze doen het risico om op een landmijn te stappen en een been of het leven te verliezen.

G.I. Joe: The Rise of Cobra

2009 | Actiefilm, Sciencefiction, Thriller

Verenigde Staten/Tsjechië 2009. Actiefilm van Stephen Sommers. Met o.a. Dennis Quaid, Channing Tatum, Marlon Wayans, Adewale Akinnouye-Agbaje en Christopher Eccleston.

Een G.I. Joe is oorspronkelijk een dertig centimeter grote speelgoedsoldaat voor (Amerikaanse) jongens, geïntroduceerd onder de noemer action figure in 1964. Door de jaren heen is de pop voorzien van een wollig achtergrondverhaal, gedeeltelijk rond de strijd tegen Cobra, een booswicht die hunkert naar wereldheerschappij. Regisseur Sommers kreeg in 2008 de ondankbare taak de strijd van de plastic Amerikaanse volksheld en de talloze internationale sidekicks te verfilmen nadat een leger scenarioschrijvers de materie had ontdaan van enig venijn. Hoogtepunt: achtervolging in Parijs, vanaf minuut 54.

Catacombs

2007 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2007. Horror van David Elliot en Tomm Coker. Met o.a. Shannyn Sossamon, Pink, Cabral Ibacka, Emil Hostina en Sandi Dragoi.

Een jonge vrouw gaat samen met haar vrienden voor de eerste keer op reis naar het buitenland. Ze gaan naar een feestje in de Parijse catacomben uit de veertiende eeuw, waar de lichamen van zeven miljoen mensen opgeborgen zijn. Wanneer zij haar vrienden kwijtraakt en verdwaalt in het doolhof, krijgt ze het gevoel dat iets akeligs haar achtervolgt.

Bolse Vita

1996 | Komedie

Hongarije/Duitsland 1996. Komedie van Ibolya Fekete. Met o.a. Yuri Fomichov, Igor Chernyevich, Aleksei Serebryajov, Ágnes Máhr en Helen Baxendale.

In het jaar 1989 proeven drie Russen van hun pas verworven vrijheid in het zomerse Boedapest, waar zij een Britse en een Amerikaanse toeriste ontmoeten. Al snel maakt hun welbehagen echter plaats voor het moeizame, dagelijkse bestaan in het postcommunistische tijdperk. De critici waren vol lof over dit realistische en humorvolle speelfilmdebuut van documentairemaker Ibolya Fekete, waarin energieke acteurs prachtige rollen spelen.

Play Time

1994 | Erotiek

Verenigde Staten 1994. Erotiek van Dale Trevillion. Met o.a. Monique Parent, Craig Stepp, David Elliot en Jennifer Burton.

VV.

The Untouchables

1993 | Misdaad

Verenigde Staten 1993. Misdaad van Eric Laneuville. Met o.a. Tom Amandes, John Rhys-Davies, Paul Regina, David Elliot en Nancy Everhard.

De vermaarde tv-serie The Untouchables opnieuw gedaan en dit keer met een vredelievende Ness, gespeeld door Amandes; na de gelijknamige film van DePalma nu als serie in ware kleuren. Deze twee uur lange pilot gaat over een aantal gangsterbendes in het Chicago van Al Capone die zich verrijkt hebben aan de Drooglegging en geeft ons inzicht in de menselijke en onmenselijke achtergronden van de hoofdpersonen. Verzekeringsman Ness laat zich ompraten - nadat hij in het nauw is gedreven tijdens een vuurgevecht - om in de dienst te treden bij de de financiële brigade van de FBI om het gespuis te bestrijden. Na een geslaagde actie waarbij enige agenten en tig- gangsters sneuvelen, maakt Ness zich op met de sportieve Horse, als afluisteraar, Newton als chauffeur, de taaie Robbins als assistent en eerlijke smeris Rhys-Davies voor een volgend avontuur in een volgende aflevering. Niet meer en niet minder dan de oude serie en dat zegt genoeg. Christopher Crowe modelleerde zijn scenario naar de voorloper-serie in zwart-wit en de boeken van Oscar Fraley met Elliot Ness en Paul Robsky. Mario Di Leo schoot de plaatjes. Gaststerren in de piloot: Michael Parks, Joe Gazaldo en Bryne Piven.

Quiet Fire

1991 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1991. Drama van Lawrence-Hilton Jacobs. Met o.a. Lawrence-Hilton Jacobs, Robert Z-dar, Nadia Marie, Lance Lindsay en David Elliot.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David Elliot op televisie komt.

Reageer