Felix Mendelssohn: muziek.
Er zijn 5 films gevonden.

Cousin Bette

1998 | Drama, Komedie, Historische film

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Des McAnuff. Met o.a. Jessica Lange, Geraldine Chaplin, Hugh Laurie, Toby Stephens en Kelly Macdonald.

Toneelregisseur McAnuff presenteert Balzac's grote roman op moderne wijze. De kostuums en setting (rond Bordeaux) ogen authentiek, maar de dialogen en het camerawerk van Andrzej Sekula (Pulp Fiction) zijn eigentijds vlot. Ze maken Cousin Bette tot een gezond exemplaar in het historische anti-hebzucht genre. Lange (Tootsie) is in hele goeie vorm in de rol van Bette, een zwaar manipulatieve ouwe vrijster. Als onderdeel en tegelijk beul van de decadente elite (rond revolutiejaar 1848) zint zij voortdurend op wraak. Vooral op baron Hulot (Laurie), die haar te veel negeerde, en op zijn maîtresse (Shue), een showbiz-ster.

Le joueur de violon

1994 | Drama

België 1994. Drama van Charles Van Damme. Met o.a. Richard Berry, François Berland, Inès De Medeiros, Geno Lechner en John Dobrynine.

Hoe een virtuoze violist afglijdt naar de laagste maatschappelijke regionen. Armand (Berry) walgt van al het gerepeteer. De keurige wereld van concerten en opnamen interesseert hem niet meer. Hij besluit voortaan in de metro te spelen. Daar vindt hij de trouwe genegenheid van een werkneemster van de RATP, Lydia (Medeiros), en sluit hij vriendschap met iemand van het leidinggevend personeel, Charles (Berland). Met zijn klassieke spel creëert hij een vriendelijkere sfeer in de metro, maar hij stuit ook op vijandige controleurs. Hij zakt steeds verder in de marginaliteit en speelt ten slotte alleen nog voor daklozen de chaconne uit de 2e suite van Bach, in een verlaten station. De film onderzoekt de authenticiteit van en het luisteren naar muziek en schetst het verlangen van iedere artiest volledigheid in de beoefening van zijn kunst te bereiken. In zijn naïviteit doet de film de vraag opkomen waarom rijke samenlevingen hen zo links laten liggen. Het opmerkelijk zorgvuldige spel van Berry redt het grootste deel van de film. Scenario van Charlie Van Damme, François Dupeyron en Jean- François Goyet. Camerawerk van Walther Van Den Ende.

La naissance du jour

1991 | Drama

Frankrijk 1991. Drama van Jacques Demy. Met o.a. Jean Sorel, Danielle Delorme en Dominique Sanda.

Deze film is gebaseerd op de gelijknamige roman van Colette, die zij op haar levensavond in La Treille Muscate schreef, waar ook de film is gedraaid. Het betreft vrouwen, die allemaal op rijpere leeftijd een probleem hebben: zij zijn niet meer aantrekkelijk voor mannen. Daar moeten ze niet over in zitten, want de wereld heeft - net zoals het ochtendgloren - nog veel meer te bieden dan alleen maar 'kerels'.

A Midsummer Night's Sex Comedy

1982 | Komedie

Verenigde Staten 1982. Komedie van Woody Allen. Met o.a. Woody Allen, Mia Farrow, José Ferrer, Tony Roberts en Julie Hagerty.

Op een oude boerderij treffen een aantal mensen elkaar die onderlinge interesses hebben op romantisch gebied. Iedereen zit achter iedereen aan en het blijft een plezierig verbaal vertier, zoals alleen Allen dit kan construeren. Het is een aangenaam verhaal aan de oppervlakte, dat drijft op de figuren. Mooie beelden van Gordon Willis.

Les Fiançailles de Line

1932 | Romantiek

Zwitserland 1932. Romantiek van Jean Brocher. Met o.a. Marceline Gérard, Luc Mestre, André Mourier, Berthe Berth en Deligny.

Een goed doordacht melodrama van een ongelooflijk scenario dat bedoeld is voor de federatie van protestante kerken in Gen[KA2]eve. Een briljante arts hoort de roep van God en gaat zich wijden aan de verloren dorpelingen, terwijl zijn verloofde hem in de steek laat om met een architect te trouwen die een grote toekomst te wachten staat. Zij hoort echter ook een heilige roep en voegt zich bij de arts!!! `Een zondagsschoolverhaal met een vleugje po[KA3]ezie`, volgens Herv[KA1]e Dumont in [KL]Histoire du cin[KA1]ema suisse[KLE], (Cinématique Suisse, Lausanne, 1987). Wat de film van het belachelijke redt is het camerawerk van de regisseur en de mooie decors die hij ook helemaal zelf heeft gemaakt.